Здравейте, колеги.
Става дума за Бора 1.6, АКЛ. От няколко дни, когато колата е стояла продължително време на едно място, без да е карана, при рязко въртене на волана на място се чува едно не леко чукане някъде отпред. Не мога да определя от къде точно. И това, независимо от това дали колата е запалена или не. Ако я покарам, дори и малко, това чукане изчезва — колкото и както и да въртиш волана не се чува, до следващия път в който колата остане некарана определено време.
Чукането съвсем не е леко, чува се доста. Не знам дали си внушавам, но ми се струва, че от време на време волана става малко по-тежък от нормалното и след известно време пак се променя.
Преди по-малко от месец правих преглед на ходовата част и всичко беше ОК, тогава се наложи да сменя само един маншон, сменени са и външните накрайници, но преди повече от година.

Бора 1.6 АКЛ, на място при рязко въртене на волана се чува чукане
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Бора 1.6 АКЛ, на място при рязко въртене на волана се чува чукане
Така през телефона не мога да гадая, но иди все пак отново да я погледнат в сервиза.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Бора 1.6 АКЛ, на място при рязко въртене на волана се чува чукане
Ясно ми е, че няма как да се каже с точност какво е, но все пак предположение. Иначе, ще я закарам, но тя най-вероятно ще спре да го прави до там и ще трябва да я оставя да пренощува, за да почне да го прави.
Последно избутана от ivanovkbg на Нед 15 яну 2017 17:14.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”