Здравейте колеги! Знам,че има доста теми за ЕПЦ-то,но при колегите има и други индикации или проблеми. От 3-4 дена (странното е,че само сутрин,когато е доста студено),по време на движение ми светва EPC индикатора и колата губи мощност.Нямам проблеми с "енджин" индикатора,а също така и никакви проблеми с паленето.Пали като часовник и то с умиращ акумулатор.На първия светофар,който ме "хване" я гася,паля и вече няма сигнализация и мощността се е върнала.Така мога да карам както 1-2 км,така и 500-600 м и отново...
Странното е ,че на обяд или вечерта,когато се прибирам(доста по-топло е)-няма никакви проблеми. Днес я проверих на VCDS и нямаше никакви грешки. Някои колеги имат проблеми със "стоп"машинката , но все си мисля,че тази загуба на мощност не е следствие от това.Стоповете работят,а и странното е,че го прави само сутрин при доста студено време.Ако беше сондата,щеше ли да запамети грешка и не трябваше ли да имам проблеми с паленето а и предполагам,че трябваде да е по всяко едно време???
Може ли някакъв съвет към кое да се насоча?

Bora 1.6 16V AUS 2000г. - Светване на EPC в движение
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AUS 2000
Re: Bora 1.6 16V AUS 2000г. - Светване на EPC в движение
Днес температурите бяха около 0 та сутринта и проблеми нямах цял ден.
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Може и от умиращият акумулатор да е, след като на топло нямащ проблем.
-
- Автомобил: VW BORA
Re: RE: Re: Bora 1.6 16V AUS 2000г. - Светване на EPC в движение
владислав написа:Може и от умиращият акумулатор да е, след като на топло нямащ проблем.
Е то тогава при паленето щях да имам проблеми,а той си пали.Всичко става по време на движение.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
От годините е(възрастта),кекавата електроника и лош контакт в куплунзите.Проблемът ще изчезне сам, но за съжаление ще бъде заменен от друг.Свиквай с тази мисъл,
и си свиркай.Ха
и весели празници.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”