Sharan 1.9TDİ AFN няма тяга при високи обороти
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Sharan 1.9TDİ AFN няма тяга при високи обороти
Здравейте колеги значи имам следния проблем с моя Шаран,колата до 3500 оборота е пушка обаче като ги надмине тягата намалява..Качи го майстора на компютър и каза, че на високите обороти турбото не вдига допустими стойности докато при ниските бил перфектен.От какво може да ми е проблема помогнете ако имате идея....
Re: Sharan 1.9TDİ AFN няма тяга при високи обороти
Хммм, че ти накъде искаш да върви след 3500 оборота? Според мене е нормално след едни обороти да понамалее тягата, т'ва не е бензин все пак.А и в случая става въпрос за почти 2 тона рейс, колко искаш да върви.Ако ускорява нормално, не го барай да не вземе да стане някоя поразия наистина
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема наи вероятно ти е в дебитомера.Вземи и го почести,
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Като се изкажат разни колеги с рейс и бус и тем подобни думи, направо се нервирам. Колегата има проблем и колко му върви камиона, багера или фадромата не е важно. Като не можете да го насочите не спамете или ако искате да вдигате мнения има тема за вицове, фън или др.
Извинявам се за спама но колегата окти те е насочил правилно.
Поздрави на всички и дайте да не се обиждаме на марки коли. Всеки човек е различен и харесва различно. За мен вана е перфектен , за друг е рейс, пък аз си мисля че голфу е като консервна кутия която ще е сложа в багажника си.
Извинявам се за спама но колегата окти те е насочил правилно.
Поздрави на всички и дайте да не се обиждаме на марки коли. Всеки човек е различен и харесва различно. За мен вана е перфектен , за друг е рейс, пък аз си мисля че голфу е като консервна кутия която ще е сложа в багажника си.
Не съм искал да обиждам никой.Ти що си се обидил? Да не би шарана да не е 2 тона? Тоя мотор в т'ва голямо купе колко тяга да дава?
Нали Octavia-та ми е точно 110 коня и горе-долу около 180-190 спира.Аз за т'ва му казах на човека, че ако колата ускорява да не я пипа щото може да я разбута.
Нали Octavia-та ми е точно 110 коня и горе-долу около 180-190 спира.Аз за т'ва му казах на човека, че ако колата ускорява да не я пипа щото може да я разбута.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
samet_1984 написа:Качи го майстора на компютър и каза, че на високите обороти турбото не вдига допустими стойности докато при ниските бил перфектен.
Леко зацапана геометрия, според мен, иска продухване.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Ами, правя сравнение с пасата ми 1.9 1z и галаксито ми е 1z и преди чипа галаксито вървеше доста повече от пасата. Скоростната кутия е форд и предавките са по къси, спрямо vw. А сега след чипа просто няма аналог спрямо пасата.
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:samet_1984 написа:Качи го майстора на компютър и каза, че на високите обороти турбото не вдига допустими стойности докато при ниските бил перфектен.
Леко зацапана геометрия, според мен, иска продухване.
Няма логика да е от турбината,защото в ниските колата е добре.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Здравейте колеги аз пък залагам на клапан Н75 че се е скапал и за това губи мощност.аз имам работещ такъв клапан ако ти трябва ще ти го дам на народна цена.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за вниманието Ви колеги!Значи аз съм наясно,че колата си е тежичка,но тя си е тежка както на ниските обороти така и на високите.Така,че на мен не ми е ясно защо до 3500 оборота е фурия ,а след това става малко тромав.Доколкото знам не би ли трябвало при по -голям напън турбото да има по-голямо въздействие?
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ми беше лекуван с пътуване на дълги разтояния,докато не се появи пак...Днес смених интеркулера който леко просълзяваше леко,но почти няма никаква разлика от смяната.Имам чувството,че турбината липсва на мястото си.Преди поне на ниските беше пъргава сега нито на ниските нито на високите няма тяга.Само да уточня колата не пуши нито бяло нито черно и не пренадува колкото и да се ръчка.Моля за насоки от къде може да е проблема.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Направи един лог на 03,08,10 и 11 ти канал.Така ще е по-вероятно да се разбере какво се случва.
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Имам на разположение Ваг Ком обаче досега не съм пускал Логове и незнам как се прави.Знам само как се чистят грешки.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
Колега,моето голфе имаше сходен проблем и ифидик го излекува със смяна на едно маркуче отиващо към компа.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
samet_1984 написа:Имам на разположение Ваг Ком обаче досега не съм пускал Логове и незнам как се прави.Знам само как се чистят грешки.
Заповядай http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=27&t=301