Каква добавка за идващите студове

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Каква добавка за идващите студове

Мнениеот gergeto » Сря 04 яну 2017 21:48

Бардал е мн.добра подправка( добавка. :mhihi ) за нафтата,но има най-добър ефект,ако се слага постоянно на контролирани пропорции и да се следи за очаквани ниски температури(както в момента) ,да не се оставя на отр. температури и ..с една дума зимата с поне 1/2 резервоар нафта,обилно подправен с Бардалче и би трябвало да няма проблем със замръзване...Виж ако някой зареди нафта от някоя световно неизвестна квартална бензиностанциика,чиято нафта е смесена със всякакви форми на вода -тогава става друг филм.

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Чет 05 яну 2017 11:02

В момента съм с последните ми дози Castrol TDA. Напълнил съм резервоара си до горе. В интерес на истината нямам притеснение, че ще ми замръзне нафтата. По-вероятно е да ме издъни акумулатора. Като стегне студа, ще разказвам :)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 11 яну 2017 12:34

Впечатления от добавката POWERMAXX DIESEL CONDITIONER&ANTI-GEL, 1:1000
Съгласно написаното н а опаковката е немска и при правилно дозиране гаранитра течливото състояние на горивото до -33 C. Не е посочено да е необходимо доливане на гориво, след изливане на дозата, но това трябва да се направи при температура до 0 С.
https://autobox.bg/dobavka-dizel-powerm ... 00ml-51098

опаковката от 250 мл. много наподобява на вече спряната от производство на Кастрол ТДА http://www.emag.bg/dobavka-protiv-zamry ... DV2252BBM/

Аз сипах такава добавка при стазване на указанията/съотношение и външна температура над 0 гр./, защото имах съмнения за незапалване под -6,-7 заради некачествено гориво. Реално причината се оказа в това, че автомобила си е бил с заминали си/неработещи подгревни свещи. Оставих много малко количество нафта/заредена от Еко/ на дъното на прозрачна туба с тази добавка на балкона и по наблюдения от около 10 дена да сега не е замръзвала и не променяла цвета си(освен че при по-ниските темп. се помътни/като побеляване, но си остава течлива). Температурите вече не са като тези от преди около седмица, но нощно време имаше и около -15, -17.

Върни се в “Дизелови агрегати”