New Beetle 1.9 TDI 2001 г. - подгряването не свети и не пали
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
New Beetle 1.9 TDI 2001 г. - подгряването не свети и не пали
Здравейте! Първо жена съм и имам нужда от помощ!
Имам NEW BEETLE 1.9 tdi 2001 от 03.2014г. Страхотна кола по мое мнение... НО имам проблем. От зимата на 2015г. имам проблем с запалването. Лампата на подгряването не свети/ изведнъж изгасна през есента- не обърнах внимание тогава/ и колата пали много трудно / 3-4 оборота/Този понеделник на -14 тук изобщо не запали! От 2015г. ходя по мъките и вече се отчаях. Вече толкова пари пръснах за ремонти, че можех да купя още една такава! Колата като цяло не е минавала по сериозни ремонти освен в началото като я купих имах резервна част - обтяжна ролка на пистовия ремък, която смених веднага/ незнам кога точно но се е счупила конзолата на която се държи обтяжната ролка / оста й / ... тя се клати, а пистовия ремък е сложен по-малък за да се избегне тази ролка и да не изкочи ремъка - това също не съм разбрала, кога е станало/ това е по мнение на един от автомонтьорите!! От там нататък колата е поддържана и за всяко нещо , колкото и да е малко съм тичала по сервизи. 2015 г. ми казаха след сервиз ми казаха, че имам проблем с подгряването и според техника има проблем в компютъра - реле което е в него, което не дава сигнал на другото реле на свещите. Пратиха ме в БОШ за второ мнение - там ми казаха, че акумулатора е проблема - купиих нов - и ПАК не пали! Свещи съм сменяла повече пъти от маслото да тези години до тук! Сега тази година пак акумулатора е виновен и пак свещите. В Петък е сменено всичко ОТНОВО! По мнение на последния техник подгряването работи. И до понеделник колата пак не пали добре и изведнъж сутринта въобще не пали!! Закарахме колата пак в БОШ и колата работила и палила перфектно - странно! Моля за мнение и съвет, от какво може да е проблема и сервиз, където могат да ми помогнат.
Забравих да кажа, че ток до свещите има!
Благодаря предварително.
Имам NEW BEETLE 1.9 tdi 2001 от 03.2014г. Страхотна кола по мое мнение... НО имам проблем. От зимата на 2015г. имам проблем с запалването. Лампата на подгряването не свети/ изведнъж изгасна през есента- не обърнах внимание тогава/ и колата пали много трудно / 3-4 оборота/Този понеделник на -14 тук изобщо не запали! От 2015г. ходя по мъките и вече се отчаях. Вече толкова пари пръснах за ремонти, че можех да купя още една такава! Колата като цяло не е минавала по сериозни ремонти освен в началото като я купих имах резервна част - обтяжна ролка на пистовия ремък, която смених веднага/ незнам кога точно но се е счупила конзолата на която се държи обтяжната ролка / оста й / ... тя се клати, а пистовия ремък е сложен по-малък за да се избегне тази ролка и да не изкочи ремъка - това също не съм разбрала, кога е станало/ това е по мнение на един от автомонтьорите!! От там нататък колата е поддържана и за всяко нещо , колкото и да е малко съм тичала по сервизи. 2015 г. ми казаха след сервиз ми казаха, че имам проблем с подгряването и според техника има проблем в компютъра - реле което е в него, което не дава сигнал на другото реле на свещите. Пратиха ме в БОШ за второ мнение - там ми казаха, че акумулатора е проблема - купиих нов - и ПАК не пали! Свещи съм сменяла повече пъти от маслото да тези години до тук! Сега тази година пак акумулатора е виновен и пак свещите. В Петък е сменено всичко ОТНОВО! По мнение на последния техник подгряването работи. И до понеделник колата пак не пали добре и изведнъж сутринта въобще не пали!! Закарахме колата пак в БОШ и колата работила и палила перфектно - странно! Моля за мнение и съвет, от какво може да е проблема и сервиз, където могат да ми помогнат.
Забравих да кажа, че ток до свещите има!
Благодаря предварително.
Последна промяна от eli.kostadinova на Сря 11 яну 2017 16:14, променено общо 1 път.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Re: New Beetle 1.9 TDI 2001 г. - подгряването не свети и не пали
Здравейте! Важно е да отбележите от къде сте, за да ви насочим към някой "форумен" майстор близо до Вас 

- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте от Смолян съм!
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Ако релето подгрява е добре, но ако не работи при описаните от Вас температури, автомобила няма да запали, тоест трябва със сигурност да се измери работи или не. Трябва да се премери налягане на горивото /виновници при евентуален проблем там са: горивен филтър, помпа, проблемна нафта, клапан за налягане/ и задължително компресия на мотора /при ниска компресия и ниски температури, няма запалване на горивото/. Това може да го направят във всеки сервиз. Освен това, трябва да се диагностицират температурен датчик и датчика на Хол /той може да прави проблеми в различни диапазони на температурата ако е дефектирал/, както и какво вижда компютъра на автомобила, кога не запалва, може да има проблем и в самия него. За втората част си иска малко повече познания по автомобилна електроника, особено за дефект в ECU.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Когато въртите на стартер и не иска да запали,светнала ли е лампата,когато сте дала на контакт?Твърде възможно е проблема да е елементарен и да се окаже реле 109.Погледнете в талона на колата и споделете кода на мотора,това също е важно.
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви момчета за отговорите! Сега повечето неща които megatronS каза май не са гледани. До колкото разбрах релето което дава ток на свещите Работи. Както Казах по-горе релето в компютъра не Работи. Нафтата ми е от Шёл - май е хубава. Valdo_tonev лампата на подгряването изобщо не свети и никакви предупредителни лампи не светят. АЛХ е мотора ако си спомням превилно. Да си взема колата и ще видя точно. Само един ден ми светеше емобилайзера доста дълго. Диагностиката на компютъра дава грешка в релето в компютъра.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Имате лично съобщение,Ели.
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Реле в компютъра няма. Релето на подгревните свещи взема сигнал от температурния датчик, изключете буксата на температурния датчик на антифриза и лампата трябва да светне вече и да задържи няколко секунди след изгасване на другите лампи. Ако лампата светне след изключване на датчика, проблема е в него.
Ако и тогава не светне лампата най-вероятно проблема е в реле 109.
Ако и тогава не светне лампата най-вероятно проблема е в реле 109.
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата на таблото на антифриза ми свети в синьо и като загрее изгасва има ли значение това?
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
не, тази лампа показва че антифриза е с ниска температура, за да не се вдигат много оборотите на двигателя. Просто предупреждава
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Добре. Благодаря! Сега отивам в сервиза и ще пиша какво е станало.
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Момчета, ако датчика се свали лампата трябва да светне и да изгасне и ако проблема е в него да остане да свети така ли?
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата не светна изобщо при сваляне на датчика
А лампата светвала ли е някога изобщо?
Реле 109 мерено ли е ( най-добре сложи друго за проба )
Реле 109 мерено ли е ( най-добре сложи друго за проба )
- eli.kostadinova
- Автомобил:
- Двигател:
Като я купих светеше. Сега слагат ново
Върни се в “Дизелови агрегати”