Bora 99г. 2.0 AQY - Голям разход на бензин
- Иван.Донев
- Автомобил: vw bora
- Двигател: AQY 1999г
Bora 99г. 2.0 AQY - Голям разход на бензин
Здравейте,
от 6 месеца имам следният проблем, а именно голям разход на бензин !! Колата е vw bora 2.0 , 115 к.с , 1999г. , двигателят е AQY. Кара се предимно градско и ми дава разход 17-18/ на 100. Извънградско нямам проблеми 7-8 /100.
Да отбележа, че нямам газова уредба. Въпреки минусовите температури си загрява и вдига температурата до 90 гр , но при палене на студено отвън откъм ауспуха мирише яко на бензин ! Ходих на дигностика в БОШ Стара Загора, земерен е дебитометър - казаха ми няма проблеми, закачиха я за диагностика, всичко е добре , нямаше грешки, ламбдите работят - така ми казаха като гледаха стойностите . Веднага след това си смених и свещите с кабелите ! Проблема още съществува!! Дайте съвет откъде да я захващам....Мислех за температурен датчик на охладителната течност и термостат, но колата загрява добре , а и показанията за температурата според мен са нормални - стига до 90 градуса , няма помръдвания. Колата не тресе , работи добре на място , няма колебания в оборотите.....
от 6 месеца имам следният проблем, а именно голям разход на бензин !! Колата е vw bora 2.0 , 115 к.с , 1999г. , двигателят е AQY. Кара се предимно градско и ми дава разход 17-18/ на 100. Извънградско нямам проблеми 7-8 /100.
Да отбележа, че нямам газова уредба. Въпреки минусовите температури си загрява и вдига температурата до 90 гр , но при палене на студено отвън откъм ауспуха мирише яко на бензин ! Ходих на дигностика в БОШ Стара Загора, земерен е дебитометър - казаха ми няма проблеми, закачиха я за диагностика, всичко е добре , нямаше грешки, ламбдите работят - така ми казаха като гледаха стойностите . Веднага след това си смених и свещите с кабелите ! Проблема още съществува!! Дайте съвет откъде да я захващам....Мислех за температурен датчик на охладителната течност и термостат, но колата загрява добре , а и показанията за температурата според мен са нормални - стига до 90 градуса , няма помръдвания. Колата не тресе , работи добре на място , няма колебания в оборотите.....
Re: VW Bora 99г. 2.0 AQY - Голям разход на бензин
И моя голф 4 1.6 101 к.с само на бензин ми дава голям разход откакто застуди,сменил съм температурен датчик и термостат също,изглежда си е нормално
- Иван.Донев
Прекалено голям разходи си е...и предишни зими съм я карал, но чак такъв разход не ми е давало.Мисля да си взема добавка за почистване на горивната система Bardahl, в случай че има нещо запушено...ако това не помогне започвам да сменям....
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
17-18 НЕ е нормално.
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
И аз мисля че е множко. За сравнение мога ти кажа колко ми харчи на мен на газ, само градско, но градско с много задръствания в часове пик в София - 15-16/100, но и колата е малко по-тежка. Провери пак ламбда сондата, дебитомера и евентуален пропуск в всмукателната система (за неизмерен въздух).
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
На мен ми се струва реален и нормален разхода. Щом извън града няма повишение, значи всичко трябва да е ок. Още повече, че си проверил основните неща и всички са в час. Зависи колко я караш студена, колко я настъпваш, дали не си с по-голям цолаж джанти.. Фактори много.
- Иван.Донев
Има ли някаква вероятност диагностиката в БОШ да не хване някоя грешка в датчиците и сондата....най-малкото поне check-а ще светне.Заради джантите голям разход ги отписвам - 16ки са.За всеки случай ще сменя горивен филър и ще ги накарам да ми огледат маркучите за теч или нещо от сорта...Пролетта съм намерил сервиз и мисля да направя едно водородно почистване на двигателят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
и масло би требвало да то гори доста,около 1л. на 1000км,а колега 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
на мен ми се вижда много това засечено по колонка ли е ? също зависи от качеството на бензина
-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Струва ви се много, защото всеки втори пише разни нереални числа разходи - и от там следва - мале моята кола защо гори толкова много? Къде е проблема? А те си горят нормално, просто обичаме да послъгваме колко са икономични колите ни.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
lubopa4kata написа:и масло би требвало да то гори доста,около 1л. на 1000км,а колега
Как ти не омръзна едно и също да пишеш?
lubopa4kata написа:и масло би требвало да то гори доста,около 1л. на 1000км,а колега
Ти какво караш

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
средният разход на тази кола според https://www.spritmonitor.de/en/overview ... owerunit=2 8.75л/100км понеже е зима градско къси разстояния да сложим 50% отгоре около 13 идва,а това което спряга колегата си е 100% отгоре е много според мен
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Защо не пробваш да смениш бензиностанцията?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Иван.Донев написа:Прекалено голям разходи си е...и предишни зими съм я карал, но чак такъв разход не ми е давало.Мисля да си взема добавка за почистване на горивната система Bardahl, в случай че има нещо запушено...ако това не помогне започвам да сменям....
На какво обичайно разстояние я караш в града и за какво време го вземаш?
Оставяш ли колата да загрее на място преди потегляне?
Напълно нормално е и да е 20+ / 100 в тези условия и къси разстояния.
Кола се засича извън града при нормални условия, а при теб е ок. Съветът ми е да не се вкарваш във филми, търсейки под вола теле.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”