Здравейте,
Все още съм нов във форума, така че ако не правя нещо както трябва, се извинявам и приемам забележки :) Публикувах темата и в раздел "Голф", след което видях, че за дизели тук му е мястото. Искам да споделя най-странния проблем който досега ми се е случвал:
Днес докато карах (Голф 5+, Дизел, 2.0) в София изведнъж свенаха на веднъж доста лампи на таблото ми:
- ЕСП
- Реотанчето започна да мига,
- Чек енджин лампата
- Ниво на маслото (червената лампа с масльонката) започна да мига при движение и да пищи.
- Оборотомерът полудя и ту показва нула, ту някакви обороти после пак рязко на нула, но колата изглеждаше да държи нормални обороти.
Преди два дни ходих на сервиз където ми смениха масло и филтри, както и чисто нови 4 спирачни диска, накладки и спирачна течност. Закарах колата в същия сервиз, където ми казаха че доста вероятно да са клеясали кабели и тн. Докато бях там електричаря замери акумулатора, докато колата работеше и на мулти метъра се показаха 14V, което ме кара да мисля че проблема не е в динамото. Смених акумулатор преди месец с чисто нов. В момента колата е в сервиза и чакам да ми звъннат, за да ми кажат какъв според тях е проблема.
Та въпросите ми са няколко:
1. Смятате ли, че може тази повреда да е свързана с последните ремонти, които са правени на колата?
2. Доста изчетох че такива проблеми главно се предизвиквали от проблемни кабели или връзки или от някои датчици. Някой имал ли е подобен проблем (с толкова много лампи) ?
Ще съм благодарен за всяко мнение.
Благодаря.

Golf 5 Plus 2.0 TDI много лампи на таблото светнаха изведнъж.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Golf 5 Plus 2.0 TDI много лампи на таблото светнаха изведнъж.
Много вероятно - прекъснала 'маса' към таблото.
Може да не е в самото табло - може примерно от бушониерата да се е (по)измъкнала букса
Проблем с паленето (имобилайзера) след това имало ли е?
Може да не е в самото табло - може примерно от бушониерата да се е (по)измъкнала букса
Проблем с паленето (имобилайзера) след това имало ли е?
- gospodin.off
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз няколко пъти я гасих и палих по път към сервиза и там. Мисля че малко повече се зореше (превърта) преди да запали, но палеше. По принцип от първия път пали. Сега малко се зореше но пак запали.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Зореше, в смисъл, че по-мудно въртеше или...?
И, моля, избягвай ненужни цитати
И, моля, избягвай ненужни цитати
- gospodin.off
- Автомобил:
- Двигател:
Не. Не че по-трудно въртеше, а въртеше повече пъти за да запали.
Върни се в “Дизелови агрегати”