Здравейте колеги,
Имам проблем с колата ми, върви много добре без претрисвания или каквито и да било странни звуци или шумове, много е запазена но когато съм на магистралата и я карам определено време на над 3500/4000 оборота и като изключа от скорост гасне, градско не знам дали е нормално но сега в студа ми гори и до 12 на 100 макар

и да ми е странно такъв двигател да докарва толкова литри

, от време на време много рядко, ама наистина рядко се чува при палене едно тракане ама 1 към 1 с кола дизел

, а тя е бензин но точно същото тракане, в сервизите не можаха да я оправят и само ми казваха почисти дроселовата клапа, но не мисля че това е проблема, случва ми се и често да държи оборотите към 400-500 вместо 700 както трябва да е или там около 700, и така държи 400 а като изключа от скорост някой път на светофар или преди него за да спра на червено като изключа от скорост оборотите падат до такава степен че ми светва лампичката на акомулатора и после като се вдигнат и се съвзима и се изклюва, до сега не успяха да я оправят, колата е на 148 000 реални километри внесена е от Швейцария след като са я ударили и поправили.
Какво мислите че може да е?
Благодаря ви предваритело