Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 11:53

777 написа:Спирането от движение е само за: алкохол, наркотици, отказ от проверка за алкохол или каране без книжка. Не обсъждаме повишените глоби за скорост.

Приеха се цял куп мерки, които са обвързани едни с други или в обща последователност на жесток популизъм. Скоро ще се приеме закон и за бесене или разстрел директно на пътя, ако "превишиш скоростта" пред знак, който ту го има, ту го няма, защото КАТ-аджиите си го носят с тях.
Vlad777 написа:Цари пълно безхаберие и безобразие. Няма логика, няма здрав разум. Глобите ни стават по-високи от европейските при заплати 10 пъти по-малки.

Ще стават и ще изгарят тия, които не си плащат. Когато няма контрол и има корупция, глобата де факто е метод за рекет на тези, които искат да са изрядни на книга, за да си нямат проблеми. Мерките са безкрайно популистки. Измиват си ръцете. Като поставяне на знак 60км/ч на път с лош участък. Защо да го ремонтират, като знака е по-евтин? Има хора, които имат чувство за недосегаемост от закона, включително малцинствата.
Никой няма за цел да ремонтира системата, която следи за съблюдаване на закона. А само да даде възможност за избирателно налагане на санкции и хранило на система, която очевидно е прогнила от корупция. И накрая нищо няма да се промени, циганите пак ще си карат без книжки, без номера, ще блъскат хора пияни и толкова... Проблеми ще има само за нас, които се опитваме да бъдем нормални граждани. Създадени с повод и без повод, защото сме лесни жертви, които те знаят, че ще си платим, за да си "нямаме проблеми". Навремето беше въпроса "А вие защо биете негрите/циганите?", а сега въпроса е "Абе, вие защо биете/рекетирате белите/нормалните граждани?"

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 яну 2017 11:59

777 написа:Спирането от движение е само за: алкохол, наркотици, отказ от проверка за алкохол или каране без книжка. Не обсъждаме повишените глоби за скорост.

Има и още един вариант ! Ако те хванат без винетка вече няма да ти се налага глоба от 300лв както беше до сега /и която бай циганин няма да плати/,а плащаш на място 100лв,ако нямаш толкова джобни....номера пада icon_idea Само не съм сигурен дали вече е влязло в сила ! По принцип е направено за да се взимат парите от немските цигани дето минават през България без винетка,но покрай тях ще горят и други "спестовници" :wink

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Започнаха да свалят номера за нарушения-УРА !

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 12:03

forski написа:Ако всико по-колата ти е изрядно, и спазваш правилника за движение по-пътищата, не виждам от какво чак толкова има да се притесняваш!

Изрядна кола няма. Винаги ще ти намерят косур. Дори за лош външен вид, мръсни фарове или мръсно предно стъкло може да се заядат или за това, че лявата гума се върти наляво, а дясната не се върти надясно.
В града не превишавам, обаче извънградско има абсурдни ограничения на пътни участъци, останали от преди, от ремонти. По един път Поморие-Сарафово имаше табели, сложени, ама завити в найлонови торби, облепени с тиксо. Кво правим? Някои торби хвръкнаха. Да разбирам, че Господ вкара нови ограничения? Извимявам се, че се повтарям.
VWGT написа:уф, пак се почна с "особените" случаи, на един му разкопали улицата и дай да не глобяваме пияните. Браво! Но за да е както трябва, е небходимо фуражка...

Не е браво, защото "особените случаи" дефинират проблемите в закона. Не е добре написан, ако има възможност за особени случаи, където някой невинен да изяде дървото. А фуражките се измъкват като са блъснали хора. Какво направиха колегите полицаи на онзи, който блъсна дете? Носят му кисело мляко и се бавят да го проверяват, да покаже по-малко промили дрегера. Коли от НСО изблъскват хора от пътя. Но тях никой не ги пипа. Ние, понеже нямаме връзки, ще изядем дървото с повод и без повод. А после докажи, че нямаш сестра.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 12:08

инжектопляктор написа:... Коли от НСО изблъскват хора от пътя...

Ъхъ, изблъскват :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 23 яну 2017 12:27

Инжекторе, искам да ми кажеш колко пъти си бил глобяван и за какво?
Аз до момента ( за 20 години) съм бил глобяван 5-6 пъти, и винаги съм бил в нарушение, веднъж съм давал рушвет (поискан) от 20 лева за превишена скорост в града!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 12:50

forski написа:Инжекторе, искам да ми кажеш колко пъти си бил глобяван и за какво?!

Веднъж за "неправилен престой". Което е мега невероятната тъпотия в населено място с 1000 човека толкова пречим.
Но са се опитвали:
- 2 пъти да ме глобят в КАТ при регистрация. Питам "14 календарни или 14 работни дни, нали уж работни, то празници бяха и имаше 2 работни дни в последните 10?" КАТ-аджията почна да брои дните по календара с молив, само и само да ме глоби, но не му излезе сметката.
- Един път за превишена скорост с 18км/ч извънградско. Тогава се извиних и получих човещина. Градско не превишавам.
- Да ме рекетират за колан, който бях поставил.
- Да ми изскачат в тъмното, неосветени, без светлина, изневиделица и да се отнасят грубо, все едно че нося бомби.
А иначе, по закон винаги може да си в нарушение, защото истината подлежи на интерпретация, а при мъглявите ни закони адаптации много ще се намерят. За това говорих аз.
---
Предполагам, че единствената причина да не влизам активно в целевата категория на КАТ е фактът, че карам дърти бангии. Вижда се отдалече, че няма какво да ми вземат. И не си правят труда да спират, освен ако не е наистина да глобят. Ако бях с по-нова кола, примерно Голф 5-ца или Пасат Б6, сигурно и аз щях да съм "под ударите на строгия и справедлив закон". Докато турците минават през България транзит и мачкат българи, убиват семейства и после бягат в Германия.
Иначе, ако искат... Могат да те глобят за грайфер, лош външен вид, мръсно стъкло, изгоряла крушка на километража, изгоряла крушка по колата, износени чистачки, това че имаш газова, а в талона не пише Газ/Бензин, за мръсна кола, мръсен номер, за това че на сфетофара си тръгнал малко по-рязко и т.н и т.н...
Имам приятел, който като нямало за какво да се заядат се заяли за срока на годност на пожарогасителя. Бил го взел наскоро, то пишел срок че е изтекъл. Да, ама това била датата на производство, не срока на годност... :screwy

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 23 яну 2017 13:03

Общо взето, през цялото време говориш хипотетично без до сега да си бил санкциониран неправилно от органите на КАТ или да си бил обект на тормоз от тяхна страна, или някой служител да си е превишил правата спрямо теб. Примерно да ти лепнат нечия чужда превишена скорост на радара, или да ти манипулират алкохолната проба!
Кога реално те спряха и те глобиха за : за грайфер, лош външен вид, мръсно стъкло, изгоряла крушка на километража, изгоряла крушка по колата, износени чистачки, това че имаш газова, а в талона не пише Газ/Бензин, за мръсна кола, мръсен номер, за това че на сфетофара си тръгнал малко по-рязко и т.н и т.н.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 13:18

инжектопляктор написа:...

Униформофобия? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 13:21

forski написа:Общо взето, през цялото време говориш хипотетично без до сега да си бил санкциониран неправилно от органите на КАТ или да си бил обект на тормоз от тяхна страна..

О, не. Заяждали са се, опитвали са се, просто не е ставало. Обаче аз не съм фактор и не карам по пътища с голямо присъствие на КАТ. Има много други, които са изгаряли или са били изнудвани. И да, в КАТ искаха да ме глобят, аз им казах, че 14 работни дни няма и почнах да споря, че колата е купена края на годината и не съм я регистрирал, защото те все почивни дни.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 23 яну 2017 13:56

Код: Избери всички

Извън населено място за превишаване с:
от 31 до 40 км/ч - глоба 300 лв и 6 точки;

Без винетка
Лек автомобил - 300 лева

Управление на моторно превозно средство при отнета книжка - глоба от 100 до 300 лв.
Управление на моторно превозно средство без книжка - глоба от 100 до 300 лева.

Предоставяне на моторно превозно средство на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление, употребило е алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози - глоба от 100 до 300 лева.

Използване на мобилен телефон по време на управление на превозно средство - глоба 50 лева и 6 контролни точки
Непоставен предпазен колан - глоба 50 лева и 10 контролни точки.

Лек пример от ценоразписа на КАТ - за това да си поразчовърате главите и да прецените, дали мерките имат за цел да ограничат нарушенията по пътя, или да се измъкнат едни пари(поредните) от джоба на българина. Държавата много хубаво го начуква и същото време някои хора се радват. Точно като при секса.

Това да караш без книжка или с отнета книжка е дреболия( 100 до 300 кинта и бягаш), на фона на това да се спипат без колан, говорейки по мобилен телефон. Освен парите, заминават и половината ти точки. За липса на винетка пък да не говорим там си so criminal

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 23 яну 2017 14:01

pe6kata написа:Това да караш без книжка или с отнета книжка е дреболия( 100 до 300 кинта и бягаш), на фона на това да се спипат без колан, говорейки по мобилен телефон. Освен парите, заминават и половината ти точки. За липса на винетка пък да не говорим там си so criminal

Значи щом глобата за колан е висока, дай да занулим всички глоби за да е справедливо? Освен това ми се струва, че си преписал някакви стари тарифи - навремето имаше 10 точки за колан, после отпаднаха. Ако най-новите промени са ги върнали е нещо ново. За винетката какво се оплакваш - искаш глоба 20лв за това, че само нямаш винетка ли? Кой ще си купи тогава.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 23 яну 2017 14:15

Ако имаше как да влезе частица интелект в главата ти, най-вероятно щеше да се самоубиеш.

Последна промяна от Pichaga на Пон 23 яну 2017 19:27, променено общо 1 път.
Причина: къде е добрия тон

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 яну 2017 14:19

pe6kata написа:Това да караш без книжка или с отнета книжка е дреболия( 100 до 300 кинта и бягаш)

Ако можеше искрица интелект да влезе в главата ти, щеше да разбереш че пишеш наизуст,я прочети заглавието на темата и постовете и се поинтересувай какво става ако си без книжка,ама сега,не в твоята представа или спомени icon_idea

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 23 яну 2017 15:07

поне така ще пооправят и малко регистрите на КАТ. Голяма част от колите, чиито номера ще бъдат свалени, са отдавна препродадени, но се карат с пълномощни и всякакви подобни схеми. Те ще трябва да минат през КАТ, за да си получат номерата, и точно тогава КАТ трябва да изиска да бъдат регистрирани на когото трябва. Така вече няма да има вакуум между предишния собственик, който отрегистрира колата от КАТ и НАП, и новия, който забравя да я регистрира, да плаща данъци и тн.
В някои случаи, новите промените могат да те ударят двойно ... 1000 лв глоба за нарушение, и още толкова за неплатени данъци. Просто джигитите да си го имат едно наум, надявам се че КАТ са го взели вече предвид.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пон 23 яну 2017 15:27

Явно върви епидемия от наглост, малоумие и невежество.
Още един умник ми влиза в списъка с "любимци"

Ако те спрат с отнета книжка се пише акт и се налага глоба от 100 до 300лв. Ако бъдеш спрян по-рано от година след първия акт, се завежда заявителски материал и по чл.343б от НК, след което има съд и присъда. Предвиждат се до 2 години затвор, но това престъпление няма долна граница на изтърпяване, която да е предвидена в закона. Това ще рече, че могат и 10 пъти да те осъдят на глоба. Освен това, самото престъпление не може да се класифицира като опасен рецидив, демек не може да бъде приложен член 28 и 29 от НК , съответно престъплението няма никога да има утежняващи вината обстоятелства.
Обикновено, човек с чисто минало бива освобождаван от наказателна (но не и от административна) отговорност още по чл. 78а от НК.

Много е наивно някой да си мисли, че като те хванат без книжка и отиваш в панделата.

Защо мислите, се стига до това, че 1/4 от тези , на които са отнети книжките, да ги хванат отново зад волана. А колко не са хванати...
http://www.segabg.com/article.php?id=791157

Пак казвам, нещата не са уредени. Ето как за един колан или винетка ти одират кожата, а истинските причини за войната по пътищата се пропускат/заобикалят - каране без книжка, купени книжки и т.н. Всичките тези нови мерки са направени да се вадят едни пари от джоба на българина, няма да доведат до намаляване на ПТП или броя на загиналите.

Да се информирате какво точно ни е сглотвило правителството и Настимирчо Ананиев, като се напъвате, поне малко да сте информирани:
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/7 ... 21-yanuari

От мен толкова по темата, всеки има глава на раменете си и задник, за който да отговаря.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”