Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 23 яну 2017 15:47

Ха на бас, че скоро няма да видим да се свалят номера на "внушителни" автомобили. Ще гледаме клипчета как свалят на опелчета, полота, голфчета, ренота, пежота и подобни като на повечето от нас- обикновени работници-данъкоплатци. И предимно заради глупости. А доста хора с тези " внушителни" автомобили карат така, че не номерата, ами и броните и калниците заедно с номерата трябва да им свалят.... но това за жалост няма да се случи, ще патим ние, и то по онзи грубия начин както колегата е постнал клипа от гърция..... :no

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 23 яну 2017 16:05

Все е нещо. Достатъчно е да смъкват номерата на цигански коли за отсъствие на книжка. Не знам само последно как са го приели - преди казаха, че щяло да важи само, ако шофьорът е собственик на колата, което е прекалено наивно.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 23 яну 2017 16:12

Да, но прочете ли по-назад в темата мненията на vlad777? Много невинни "ще го ядат", особено фирмените. За мен лично този закон не е достатъчно... как да го кажа.... разчленен. Дам си колата на приятел, ама той вземе, че се навре в затворена за ремонт улица, на която след знака ремонта е след 400 метра, а той тряя да иде след знака на 100 метра и му свалят номерата- тогава освен неговия акт, и аз ще го ям, че не мога да си ползвам колата за едикакъв си период.... Общо взето закона не е доизпипан.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 23 яну 2017 16:16

polovera_9n3 написа:Да, но прочете ли по-назад в темата мненията на vlad777? Много невинни "ще го ядат", особено фирмените. За мен лично този закон не е достатъчно... как да го кажа.... разчленен. Дам си колата на приятел, ама той вземе, че се навре в затворена за ремонт улица, на която след знака ремонта е след 400 метра, а той тряя да иде след знака на 100 метра и му свалят номерата- тогава освен неговия акт, и аз ще го ям, че не мога да си ползвам колата за едикакъв си период.... Общо взето закона не е доизпипан.

Не схващам къде го прочете и разгада това нещо? Твоя приятел като влезе в затворена улица си получава акт. За да ти спрат колата от движение трябва или да е карал пиян/дрогиран или без книжка. Ако е карал пиян както да те уреди със спряна от движение кола, така може и да ти каже, че се е натресъл в дърво и колата е за моргата. Каква е разликата? Просто трябва да внимаваш на кого я даваш.

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 23 яну 2017 16:25

polovera_9n3 написа:.

Ако си дадеш колата на познат да иде до Гърция, и там му свалят номерата за далеч по-малко провинение, пак ли закона ще е недоизпипан?!?
Да ти дам ли примери за глоби в така наречените "бели държави" , или там може да си плащат, щот са богати!!!
Колеги, редно е да поощряваме всяка мярка, която ще намали безумията по пътищата. Според мен, тези промени са стъпка в правилната посока.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 16:33

hvp800 написа:Колеги, редно е да поощряваме всяка мярка, която ще намали безумията по пътищата. Според мен, тези промени са стъпка в правилната посока.

Не, трябва да се поощряват правилните мярки.
Например:
- Защо глобата за превишаване на скорост в населеното място е равна на тази извън населеното място. Да не би извън населеното място да има еднаква опасност за създаване на ПТП и хора претичкват по улицата? Или на главен четирилентов път някой ще реши да сложи училище?
- Защо мотористите без ауспуси ще бъдат глобявани само 50лв?
- Защо за предпазен колан се предвиждат 10 контролни точки, а за не спиране на пешеходна пътека и почти прегазване на човек има само административна санкция?
Това ли са мерките?

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 23 яну 2017 17:08

За добро или лошо се опасявам, че всичките нови (последни) промени ще важат няколко месеца докато минат изборите. После новото правителство за да си направи реклама колко е "разумно" ще отмени половината неща. Може и точно с тая цел да са приели промените. Който изгори идните 3 месеца, изгори. Навремето вземаха книжката за 3 м, ако надвишиш с 31 км/ч извън града.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 17:12

777 написа:Навремето вземаха книжката за 3 м, ако надвишиш с 31 км/ч извън града.

Не смятам, че ако при ограничение 90 караш със 120 извънградско ще направиш кой знае каква поразия. Видимост голяма, няма хора по извънградските пътища. Поне през деня няма проблем да се движи човек с такава скорост. Макар че на мен ми мина мерака да карам така и карам така само ако много бързам по спешен случай, например возя болен човек.
Безумно е за колана - един път ме спира КАТ-аджия и спори, че колана съм го сложил преди малко. Ама имаше до мене друг човек с колан в колата и нямаше как да мине глобата, защото имам свидетел.
Истината е, че знам къде се намира мигача, винаги си слагам колана - не заради глобата, а заради живота ми, не карам с повече от 1 изпита бира като абсолютен максимум, не превишавам скоростта в града, ама извънградско има безумни ограничения някои. Не искам да въвеждат обаче безумни санкции и съм против такива, които са де факто хранилки за КАТ.
Не проумявам как почти да прегазя някого е по-малко страшно от това да карам без сложен колан.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 23 яну 2017 17:33

Точно тази 1 бира и нея трябва да премахнат- караш-НЕ пиеш.Това 1бира,1м.ракийка-ей така се почва...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 17:39

инжектопляктор написа:...Не смятам, че ако при ограничение 90 караш със 120 извънградско ще направиш кой знае каква поразия...

Тук музиката може да свири туш и да приключваме със спора, защото:

1. Не смятам, че хората без книжки са проблем. Книжката не кара колата, нали така? :Mr Green Fun
2. Не смятам, че пияните шофьори са проблем. Като си пил, ще караш внимателно за да не те хванат полицаите, нали така :Mr Green Fun
3. Не смятам, че да изпреварваш неправилно е проблем. Ако този срещу теб кара по правилата е длъжен да предвиди, че изпреварваш неправилно, нали така? :Mr Green Fun
4. Не смятам, че да сгазиш човек е проблем. Хора сме, на всекиго се случва, другият път ще внимаваш, нали така? :Mr Green Fun
5..............
6.............
Схващаш идеята, надявам се?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 17:47

icoico написа:Тук музиката може да свири туш и да приключваме със спора, защото...
Схващаш идеята, надявам се?

А ти навярно схващаш, че извънградско на прав равен път не е равно на градско с натоварен трафик и десетки пешеходци. А на пратика така излиза, щом се приравняват глобите и то при същите граници на скоростите.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 23 яну 2017 17:55

инжектопляктор написа:...А ти навярно схващаш, че извънградско на прав равен път не е равно на градско с натоварен трафик и десетки пешеходци. А на пратика така излиза, щом се приравняват глобите и то при същите граници на скоростите.

Абе схващам аз. Но се хващам на бас, че ако утре вдигнат четворно глобите за превишена скорост в града ти ще си първият, който ще изреве защо НЕ СЕ приравняват глобите при същите граници на скоростите :mhihi

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Пон 23 яну 2017 18:05

Само аз ли забелязвам или ми се струва че освен тази тема,тече още една такава -близнак, и в двете теми спорят едни и същи хора за едно и също нещо? Така спора става безкраен.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 яну 2017 18:11

icoico написа:ако утре вдигнат четворно глобите за превишена скорост в града ти ще си първият, който ще изреве защо НЕ СЕ приравняват глобите при същите граници на скоростите

Не, глобите извън града трябва да са по-ниски от тия в града. Което не означава, че тия в града трябва да се повишат, а тия извънградско да се понижат или лимитите да са по-либерални.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 23 яну 2017 18:19

gergeto написа:Само аз ли забелязвам или ми се струва че освен тази тема,тече още една такава -близнак, и в двете теми спорят едни и същи хора за едно и също нещо? Така спора става безкраен.

То при приет закон и вече започнало сваляне на номера не виждам кой за какво може да спори,просто на някои като мен това им харесва,други сякаш се чувстват лично потърпевши,разни хора разни разбирания ! За да е по-ясно добавих и анкета,да видим кои какво мисли по въпроса !

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”