Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.

Одобрявате ли промените в закона?

Да
71
70%
Не
31
30%

Общо гласове: 102
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Свалят номерата ако си без книжка или пиян !

Мнениеот инжектопляктор » Пет 27 яну 2017 12:30

Iezekil написа:И защо се измества акцента върху дупки?Говорим за нарушения на закона,каране без СУ или с алкохол

Не се измества върху дупки, а върху идиотизма на законотворците. Влад беше дал пример с "несъобразена скорост". На практика могат винаги да намерят причина или извинение. Така не се работи.
А на пляктора не му е мъчно, но винаги дете може да ти се набута директно под гумите.
Същото е и с алкохола.. Не стига, че вода за уста като те тестват може да даде някакъв положителен резултат, ами дори има и медицинско състояние, където се оказва, че тялото само създава алкохол. Колкото и парадоксално да звучи, напиваш се сам себе си без алкохол. Всичко това говори, че първо трябва да има по-ясно тестване на кандидатите за шофьори, а второ - да се конкретизира по-ясно закона.?
777 написа: После какво правим? Някакви неустойки от КАТ?

Един познат имаше лаф "Кръв повръщам, пари не връщам".. :no
$100 написа:Мисля, че си имаше ясна глоба от 200лв, ако имаш книжка, но не я носиш.

В грешка си. Подобна глоба преди имаше за първо нарушение хванат без книжка, т.е никога не си имал. Иначе за без никакви документи, могат да ти съставят акт от рода на 50лв.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 яну 2017 12:56

инжектопляктор написа: Влад беше дал пример с "несъобразена скорост".

Прави са колегите,че четеш избирателно.Пример дадох и аз.Като ти се набута дете между гумите,това не е ли несобразена скорост?
инжектопляктор написа:Същото е и с алкохола.. Не стига, че вода за уста като те тестват може да даде някакъв положителен резултат...

Не е същото,разбира се.За това са измислени и кръвните проби.Ти да си видял някой с чиста съвест да откаже кръв?И да си понесе последствията единствено въз основа на дрегер?Че то може да е развален,а ти като знаеш,че не си пил и ще си мълчиш ли?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 27 яну 2017 14:56

Кръвна проба е добре да се дава само ако не са минали много часове след пиенето 1-2 примерно. Тогава или ще равни с дрегера или ще е по-малко.
Ако са минали повече от 5-6 часа , кръвта ще е ВИНАГИ повече

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 27 яну 2017 15:20

Andonov написа:Кръвна проба е добре да се дава само ако...

Затова недаването на кръвна проба трябва да се приема за > 1.2 промила.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 27 яну 2017 15:47

Не е редно толкова крайно наказание при условие че не си отказал дрегер. Има много случай при 0.7 на дрегер, на кръв пада под 0.5 и ти връщат документите. И на дрегер си малко над 1.2 а на кръв под 1.2 и отърваш съда.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 27 яну 2017 16:28

Andonov написа:... Има много случай при 0.7 на дрегер, на кръв пада под 0.5 и ти връщат документите. И на дрегер си малко над 1.2 а на кръв под 1.2 и отърваш съда.

Случаи много. Помня имаше един из пресата, когато на някакъв тарикат при над 2 промила на дрегер кръвната проба показала 0,0. Обаче съд и при повторната кръвна проба откриха май бременност на кръводателя :mhihi :mhihi

Преди време работех на едно място, където сутрин се влизаше с проверка за алкохол, та мисля дето да съм чувал всичките възможни оправдания защо дрегерът показва :mhihi Само за информация на Инжектопляктора, реално трее да изядеш една купчина МНОГО гнили банани, за да мръдне от нулата :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 27 яну 2017 16:58

Наказанието не е за не даване на кръв,а за отказ да духаш.Приема се максимума.Кръвта е ако искаш или не можеш да духаш.
Случай с един колега,имаше го и в пресата.
https://trud.bg/article-4879595/
Хубаво е да си знаем правата в тази връзка.И задачка-закачка:на колко бири е бил водачът?

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пет 27 яну 2017 17:07

Сега заради тези манипулации с кръвните проби е малко различно. Патрулката с теб до болницата. Пробата се запечатва от дежурния лекар и от полицай

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 27 яну 2017 21:07

Stivi написа:Ето я тъжната истина ! Няма желаещи в България да бъдат КАТ-аджии само за едната заплата /лош материал както каза един човек/ :
https://www.24chasa.bg/novini/article/6019413

700 наказани, а колко са минали между капките не става ясно. И що трябва да уволняват при третото хващане? Все едно да трябва да ме хванат 3 пъти пиян и едва тогава да ми свалят номерата :bowdown
И желаещи за катаджии със сигурност има, при това от добър материал. Просто лошият материал отдавна е окупирал системата и читави не се допускат.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 яну 2017 22:14

След статията има линк към разширеното съдържание на същата и там пише,цитирам:
От друга страна, необратимо корумпираните в мисленето си служители напуснали, което създало недокомплект в КАТ от цели 30 процента, което в последните 25 години бе не само немислимо, но дори и градският фолклор бе родил вицове, че ако искаш да постъпиш в Пътна полиция, това може да се случи само ако някой катаджия умре.
Така че както изглежда наистина никой не иска да виси по магистралите да спира ТИР-ове в снежна буря,да обикаля по ПТП-та да пише протоколи,и други подобни радости ако знае че освен заплатата други кинти не може да гепи !

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 27 яну 2017 22:29

ktamen написа:... И що трябва да уволняват при третото хващане?...

Щото не ги "хващат" на калъп като оня Сашо Тръпков(дето още се мота по съдилищата :mhihi ), а само, че не работят в обхвата на камерата и/или са шунтирали микрофона.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 27 яну 2017 23:09

Значи, ако офейкам от ПТП и на мен ще ми се размине 2 пъти и едва на третия ще се сетят, че бягам щото съм пиян :th_up
И какво трябва да направи катаджията за да влезе в затвора?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 27 яну 2017 23:24

ktamen написа:Значи, ако офейкам от ПТП и на мен ще ми се размине 2 пъти и едва на третия ще се сетят, че бягам щото съм пиян :th_up

Няма бе. Ще ти приберат книжката още първия път заради бягството, без да се интересуват пиян ли си.

ktamen написа:...И какво трябва да направи катаджията за да влезе в затвора?

Ей тоя още се мъчат да го окошарят, трета година май :mhihi

iiTDI
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот iiTDI » Пон 30 яну 2017 17:13

777 написа:Ах, горкото семейство. Единият кара пиян, но другите са невинни. Ако глобят 1000лв пияния, няма ли да кажеш, че парите не са виновни - може някой друг от семейството да ги ползва (харчи)?

...Няма да кажа, защото има вече престъпление!
Като цяло трябва да мислим с главния мозък а не с гръбначния!
... примери можем да си даваме до края на годината...

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 30 яну 2017 17:18

разбрах ти мисълта напълно

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”