Решил съм след известно време(може би края на годината) да понаправя някой подобрения на АБФ за по-добър вървеж. Това ми е ежедневната кола, така че неискам да я правя драгстер с турбини и ала бала. Тя даже си има газов инжекцион, та доработките нетрябва да пречат и на него.
Тук ми се иска да получа съвети за това какво и къде. Някой неща съм набелязал да правя, но незнам много(аматьорче съм):
Чип вече съм си намерил.
Спортен панелен филтър също съм намерил.
Улекотяване на маховика - къде, дали и с колко(ако да)/ дали да не го сменя с такъв от Г60
Портване на главата - какво точно представлява- полиране ала бала; къде; с колко да се намали(шлайфа).
Колектори - какви, откъде и може ли въобще имайки предвид газовия инжекцион. Струва ли си това заигравката с колекторите.
Спортен дебитомер - колко пари, какъв е най-добре и откъде(нищо незнам за тях, така че всяко инфо ще е от помощ).
Спортни валове - на колко градуса(засега ме убедиха, че 268градуса е най оптималното за ежедневна кола). Ще има ли ефект и от спортни клапани и пружинки?.
Това са нещата, за които аз сега се сещам. Ако някой може да добави нещо от този род ще е супер. Пак казвам, че това ще е ежедневна кола та неискам валове с голям градус и т.н. супер спортни изпълнения и колата да пали на 4000 оборота. Частите ще пазарувам най-вероятно от щатите така, че ако знаете сайтове и фирми откъдето да ги намеря там (освен и-бей), може да споделите.
Знам, че малко селска история - газ/тунинг, но тая газ ми спестява по минимум 2000лв на година та предпочитам тея пари да ги налея в доработки и т.н. по колата, а и не ми пречи засега.
Благодаря предварително за участието в темата

Поздрави