Golf MK4 1998 1.4 AHW-Корпус охладителна система
Golf MK4 1998 1.4 AHW-Корпус охладителна система
Преди време имах проблем с термостата,колата загря и перката не се включваше.Беше се пукнала капачката,в която влиза термостата.Взех и смених и термостат и тази капачка,която го държи,нооо..оказа се че резбата която я държи за корпус към двигатела е развалена и изтече антифриза.Беше с някви видий.С много зор ги завих,от тогава мина известно време,не е протекло,но се чудя дали да не взема направо нов корпус,защото предстои пътуване и ме притеснява да не стане бела,където не трябва.Какво е вашето мнение,да го сменя ли корпуса?
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Golf MK4 1998 1.4 AHW-Корпус охладителна система
Имаме G4 със същия мотор само дето е AXP та и при мен се случи нещо подобно едната видия превъртя, но пък не пропуска от капачката, и така се карата колата вече втора година (г/д) обаче колата я ползваме само за градско с нея не се пътува извън града или поне избягваме. Та най добре от някоя морга намери втора ръка или нов корпус и го смени белите стават винаги когато най малко очакваш! Втора ръка самият корпус който е с отворите за маркучите да струва 20-30лв само гледай резбата да е здрава че по спомени беше пластмасова в самият корпус. А също така въпросния корпус се предлага в два вида за 1.4 16v поне аз така знам единият е с 3 болта за капачката на термостата другият с 2 болта (видии) моят е този с двата, виж твоя с колко е преди да тръгнеш да купуваш.
Точно в тази видия беше проблема и затова искам да сменя корпуса целия.Сигурно не става да взема другия корпус с болтовете,защото колата е 1.4 16v и стария е с видии?Ще взeма най-вероятно нов.И при мен тази видия ,която сложих държи,но нямам доверие май.
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Щом ти е ежедневка и ти се налага по дълго пътуване според мен не си играй и го смени (в моя случай колата остава резервен вариант за цялото семейство и се кара през 2-3 дена и само градско) то ще го има само като оригинална част и ще е на цена около 100лв. Иначе тук намерих нещо но в цената ако се включва всичко от снимката значи ще е егати боклука ЦЪК Най добре оригинална част или втора ръка като най добре да е на място да го видиш как се завива и изобщо състоянието на резбата...
Вече се стопля и ако изникне друг проблем с охладителната ти система маркучите ще станат като камък заради налягането и може да почне да изхвърля от хлабавата връзка (капачката на термостата).
Вече се стопля и ако изникне друг проблем с охладителната ти система маркучите ще станат като камък заради налягането и може да почне да изхвърля от хлабавата връзка (капачката на термостата).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”