Golf 4 1.6 16v - Кутията за въздушния филтър?
Golf 4 1.6 16v - Кутията за въздушния филтър?
Здравейте, при сваляне на кутията за филтъра се загледах в гърлото което ляга на дросела щото ппц ми се струва ,че не ляга много хубаво и може да засмуква от там въздух. Та забелязох ,че от вътрешната страна на гърлото(ако мога така да го кажа
) има резба или нещо от сорта което ме наведе на мисълта ,че може би преди да дойде при мен или поне завидско е имало нещо като уплътнение което да се навива може би на тази резба и да вакуумирва хубаво,щото иначе не виждам логика да я има резбата. Като разгледах в нета по номера на кутията всички са така както е моята или това нещо да се продава отделно? Нямат нищо там... Интересно ми е заводско така ли са и някой с такава кутия да сподели дали и при него е така.

- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
Re: Въпрос относно кутията за въздушния филтър на голф 1.6 16v
Така си е но и дори да тегли въздух от там това не те бърка особено освен че въздуха не е филтриран.проблем е ако смуче въздух след мап-сензора защото няма да е отчетен от него.
Re: Golf 4 1.6 16v - Кутията за въздушния филтър?
Ами всъщност излезе частичен проблем ,защото някой умник е набутал уплътнението което трябва да покрие дросела цялото в кутията и така едва се припокриват... Ся като го смъкнах надолу има леко подобрение при ускорение ,малко по се усеща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”