голф 2, 1.6 тд , изключва предавките сам
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2, 1.6 тд , изключва предавките сам
Здравейте колеги , наскоро правих основен ремонт на двигател, след това забелязвам този проблем - да речем когато съм на втора скорост , но не поддържам достатъчно висока скорост за тази предавка , сама се изключва от скорост. На мен не ми пречи това , но не знам дали е проблем и дали трябва да се правят някакви корекции. По-рано в подобна ситуация колата започва да притриса , което мисля че е нормално и винаги е било така всъщност, но сега направо се изключва от скорост. Случайно го забелязах на един легнал полицай намалям повече , но не изключвам от скорост .. просто си останах на втора и след това подавам газ и... хмм форсиране на място... тогава забелязах , че всъщност съм на свободна. После изпробвах и с по-големи предавки , на 4-та същото нещо се получава. Трябва ли да се поправя нещо или не пречи ако я карам в това състояние ?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 2, 1.6 тд , изключва предавките сам
Щом си свалял мотора ,най -вероятно не са ти регулирани правилно лостчетата на скоростите.Смени всички "кокалчета" и регулирайте щангичките отново.Не е много желаъелно да я караш така продължително,щото може да си повредиш кутията.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: голф 2, 1.6 тд , изключва предавките сам
И аз имам чувството,че не се включват както трябва и затова така се изключват.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”