Б4 блокирала брава предна дясна врата
- rado_nik
- Автомобил:
- Двигател:
Б4 блокирала брава предна дясна врата
Колеги, помагайте днес ми блокира бравата на предна дясна врата, колата е Пасат 94 г. Сутринта не искаше да се затвори като хората и аз реших че е клеясала и в обедната почивка я "напоих" с двигателно масло. Обаче цъ. сега не ще да се отвори изобщо, нито отвън нито отвътре. Дръжките се движат свободно, а палеца за заключване стои в долно положение все едно е заключена. Когато я отключвам без значениедали с ключ или от алармата палеца се вдига като да отключи и после пак пада бавно долу. Как мога да я отворя?.
Последна промяна от rado_nik на Пон 22 юли 2013 15:16, променено общо 1 път.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Б4 блокирала брава предна дясна врата
Отвори си задната дясна врата. До средната колонка ще видиш болта, който държи бравата на предната дясна врата. За кръстата отверка е. Развиваш го ( само провери с лява или дясна резба е, че не помня), вадиш дръжката на предната врата и си отваряш спокойно.
- rado_nik
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, както написах проблема не е във връзките към бравата а в самата брава - лостчето, което държи петелето в заключено положение не дава да се отвори бравата
- Pet_rov
Явно не четеш внимателно. Като извадиш дръжката на вратата, през отвора имаш достъп до лостовата система. Бъркаш вътре във вратата и отваряш. Просто нещо е заяло или клеясало. На мен ми се случи точно същото преди време и така си отворих вратата.
Написал съм бравата, което е невярно. Имах предвид дръжката на вратата. ПРез този отвор имаш достъп до бравата, но отвътре
Написал съм бравата, което е невярно. Имах предвид дръжката на вратата. ПРез този отвор имаш достъп до бравата, но отвътре

- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Винта за дясната дръжка е с дясна резба. Много често я свалям тази дръжка за ремонт, вади се шифта който държи лостчето на дръжката, което натиска другото лостче на самата брава за да отвори. Но по принцип при това положение само от вън не се отваря, от вътре с лостчето си се отваря вратата. 

- rado_nik
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите, отворихме вратата. Въпросния винт който държи ДРЪЖКАТА при мен е с нормална резба (за инфо на задна дясна врата е с обратна). След сваляне на кората и доста дърпане, бутане, натискане, повдигане, ръчкане, бърникане ... и вратат се отвори. Та както казах в началото проблем с дръжката няма, проблем беше разхлабилия се щифт на бравата който стои от външната страна и заради това е застанал в странно положение и е блокирала бравата.
- Pet_rov
Ако беше извадил само дръжката, нямаше да има нужда да сваляш кората...
Радвам се, че си решил проблема.

- vannkkata
- Автомобил: Passat 1996
- Двигател: 1Z
Да кандидатсвам за археолог на седмицата
От началото на седмицата имах проблем с отварянето на шофьорската врата от вътре, времеенно решен като свалях прозореца и си отварях отвън.
В четвъртък се наканих да разглобявам бравата и да видя в какво състояние е и проблем - не се отвори и отвън.
Дръжката я свалих през задната врата, но проблемът е в самата брава. Днес нали е по-топло цял ден се мъча да я отворя и не ще и не ще. Изпръсках половин флакон WD40,отключвах, заключвах, потроших си пръстите, но не. Това което ми идва на ум е друга врата и заигравки с флекса но съм го оставил за краен случай. Ако някой може да даде идея как да я отворя, без да нарежа вратата за скрап. Кората от вътре не съм я свалял, но и не виждам особен смисъл да се мъча и с това - през дупката на дръжката стигам и движа всички лостчета. Дали е възможно да се развие болта от средната колонка и дали има смисъл въобще. Засега влизам и излизам през пасажерската врата но взе да ми омръзва.
От началото на седмицата имах проблем с отварянето на шофьорската врата от вътре, времеенно решен като свалях прозореца и си отварях отвън.
В четвъртък се наканих да разглобявам бравата и да видя в какво състояние е и проблем - не се отвори и отвън.

Дръжката я свалих през задната врата, но проблемът е в самата брава. Днес нали е по-топло цял ден се мъча да я отворя и не ще и не ще. Изпръсках половин флакон WD40,отключвах, заключвах, потроших си пръстите, но не. Това което ми идва на ум е друга врата и заигравки с флекса но съм го оставил за краен случай. Ако някой може да даде идея как да я отворя, без да нарежа вратата за скрап. Кората от вътре не съм я свалял, но и не виждам особен смисъл да се мъча и с това - през дупката на дръжката стигам и движа всички лостчета. Дали е възможно да се развие болта от средната колонка и дали има смисъл въобще. Засега влизам и излизам през пасажерската врата но взе да ми омръзва.
- Tsankovski
- Автомобил: VW Passat B5-5 Variant Тiptronic
- Двигател: AMX 2005 2-8 4motion Exclusive
Като натиснеш лосчето за отваряне през отвора на дръжката, какво се случва ?
Може да опиташ да нагрееш бравата с горещ въздух през дупката, та белким отпусне някой заяло краче на бравата.
Може да опиташ да нагрееш бравата с горещ въздух през дупката, та белким отпусне някой заяло краче на бравата.
- vannkkata
Нищо. Движи се свободно.
- vannkkata
Та да споделя благоприятното развитие на нещата. По препоръка на ключар, свалих задната врата с цел евентуално да стигна до болтовете. Не се получи с болтовете. Разпробих бравата на няколко места, където е достижимо и в един момент освободи първия зъб. С малко напъни с лостова система от отвертки успях да я отворя. Така и не се наложи да режа вратата с флекса. останах си със старата.