В понеделник ми предстои за закупя VW Passat B7 2.0 TDI DSG 4Motion 170hp, 2011г. Колата я купувам от компанията, където работя, баща ми ще я кара. Беше на зам. изпълнителния директор и от шоурума до днес е поддържана безкомпромисно само във VW, с нови, оригинални части, масла, течности и т.н. На реални 121 000км. по сервизна книжка. Аз от години карам само BMW като лични автомобили и VW Golf 7 като служебна кола и нямам никаква представа от този Passat. Ще проверя сервизните интервали във VW, но все пак въпросите ми са:
- има ли някакви скрити "жокери" този модел като двигател, окачвате и т.н.? За какво да проверя допълнително и внимателно, за да няма изненади?
- автоматичната кутия е 6-степенна DSG - там какво да очаквам?
- тъй като е 4Motion, доколкото знам колата е с Haldex съединител. Има ли нещо притеснително по задвижването?
- за електроника и екстри май няма много смисъл да питам, защото там си е Божа работа, но все пак ако някой знае ще се радвам да го чуя. За информация - колата е Highline изпълнение с още добавени екстри над него.
Предварително благодаря на всички отзовали се

P.S. Ако темата не е в подходящия за нея раздел, моля модераторите да я преместят, където й е мястото.