Golf MK4 99г. 1.6 APF - червена лампа за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vw499
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4 99г. 1.6 APF - червена лампа за маслото

Мнениеот vw499 » Сря 03 май 2017 18:45

Здравейте, може би е по-добре да започна отначало... започна да свети червената лампа за маслото в градски условия. Знам че тя е за проблем с налягането на маслото в двигателя. Съответно ходих в сервиз и след диагностика ми смениха датчика и прегледаха таблото за проблемни спойки. Маслото беше КАСТРОЛ 10В40 Карах така около 4 месеца след което пак ми свирна червената лампа. И хайде пак на сервиз, но този път в друг. Там ми измериха налягането и видях че помпата не прави достатъчно налягане, последва сваляне на картера и смяна с чисто нова. Според майстора няма чукане на мотора, а и аз не чувам такова.. От тогава карам и с масло Ликимоли 10в40. Всичко ок и след месец и половина, пак червена лампа за маслото при каране градско и то за около 20 км след старта на двигателя. Масло има в нормите на средата на щеката. Ще ходя пак да ми мерят налягането, но вече и аз незнам какво да си мисля. Дали да пробвам със смяна на филтъра и нов датчик не е скъп. Но си мисля че отивам на ремонт на основни и биелни лагери. Колата поне видимо не гори масло, няма пушеци отзад. Ако проблемът беше в лагерите и вала, след смяната на помпата , не трябваше ли веднага да ми свирне лампата, а не след месец и половина. Пък от първото светване минаха близо 6 месеца и досега да ми е затегнал двигателя и да е в коша

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4 99г. 1.6 APF - червена лампа за маслото

Мнениеот muns61 » Сря 03 май 2017 19:26

Сега се е затоплило времето, маслото е с по-висока температура и налягането пада. Ремонт на колянов вал.И не е зле да се видят луфтовете и в главата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”