Г3 1.4 АБД Смяна на съединител, ангренаж, гарнитура на картер, водна помпа и т.н.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Г3 1.4 АБД Смяна на съединител, ангренаж, гарнитура на картер, водна помпа и т.н.

Мнениеот Golfan_93 » Сря 22 фев 2017 15:09

Здравейте колеги, протекоха ми скоростите от привода на лоста, малкото семеринг-че го видях че се е извадило, и така и така ми беше тръгнал съединителя... Време е за сваляне./преди да ме укорите не , веднага сварих теча, и не съм я карал оттогава/
Тъй като колата ще седи в бокса, докато направя скоростите... Реших да сменя и ангренажа / всичко там нужно/ и отделно гарнитурата на картера и евентуално нещо по окачването ако има.
Та на въпроса който исках да задам реално е да ме посъветвате какво да направя докато така и така кутията е долу, така че да не забравя, казаха ми да сменя семеринга на коляновия вал от страната на кутията.
Друго?
Спрях се на марката LUK за съединител, до колкото разбрах с тая марка излизат от завода. Моя вариант/ може и да греша/
Отделно искам да попитам с какво масло точно се кара, скоростната кутия на АБД 1.4 и какво се налива в нея.
Мерси предварително за идеите. :)
Ще поствам снимки в темата ако имате желание.
Поздрави. :th_up

kirobg
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: ABD 1994g

Re: Г3 1.4 АБД Смяна на съединител, ангренаж, гарнитура на картер, водна помпа и т.н.

Мнениеот kirobg » Сря 22 фев 2017 19:01

Здр 1-во за да смениш семеринга на избирача не е нужно да сваляш скоростната кутия.
Масло скорости 75по90
Масло мотор 10w40 полу-синтетика
Съединител LUK.
Ангренаж и водна помпа какви си избереш.

Потребителски аватар
Golfan_93

Re: Г3 1.4 АБД Смяна на съединител, ангренаж, гарнитура на картер, водна помпа и т.н.

Мнениеот Golfan_93 » Чет 23 фев 2017 10:26

За семеринга на избирача ми е ясно, но искам да сменя и семерингите на изводите на полуоските.. че тече и от там малко.. и се дразна..

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Чет 04 май 2017 10:11

Моля тази тема да бъде изтрита. МЕРСИ :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”