голф4 2001г. проблем със сигнализацията за фарове и гориво
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф4 2001г. проблем със сигнализацията за фарове и гориво
здравеите колата е голф4 2001г.проблемът е че спря да титка за гориво и забравени фарове в началото запо4на звука да каркори а после спря кажете от къде да си купя джаджата и как се сменя
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблем със сигнализацията за фарове и гориво
.. ЗУМЕР се вика и е около 10-тина лв
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Стара тема ,но мисля че тук е мястото за моя въпрос. Така -от няколко дни лампа за горивото свети постоянно и при всяко палене пищи еднократно зумер-гориво.Пробвах с резетване-няма ефект.Дори и на 1/2 резервоар лампата свети и зумера свири.Другото ,което забелязвам е че стрелката на горивото като че ли не ми дава много верно инфо .Тая сутрин паля и на дисплей ми изписва гориво за 250км.Минавам 3-5 км. градско и ми изписва :гориво за 160 км.Стрелката падна с почти едно деление надолу.Не виждам изтичане на нафта ,верно че ГНП е омазнено с нафта и натрупан прахоляк ,но мисля че е в рамките на нормалното за 16год. кола.Колата е СЕАТ Кордоба ASV-110 TDI.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Според стрелка на табло и засичане на изминати км.- Нафта за 20лв. ,прибл. 10л. с отстъпката,изминати 40 км. градско. Някакви идеи от къде да започна да търся проблема?
Компа изчислява остатъчните километри на базата на моментния разход. Ако караш на късо разстояние, моментния ти разход е висок и оттам и остатъчните километри.
За другия ти проблем не разбрах точно какъв е?
Лампата свети постоянно или само при палене?
За другия ти проблем не разбрах точно какъв е?
Лампата свети постоянно или само при палене?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата свети постоянно ,а при палене пищи и зумера.За компа и остатъчните км. ми е ясно.Проблема е че карам тая кола от 3 години , но такъв рязък спад на горивото по табло не е имало. Все пак кракът ми не е станал по "тежък" за няколко дни,нито градът е станал по-голям и по-пренаселен....Ако вярвам на показанията на табло-ако преди месец съм карал с 10лв.- 3 дни ,сега всеки ден слагам по 10 лв.,за да подържам едно определено количество гориво в резервоара.Незнам електрониката ли се е прецакала ,проблем по-горивна система ли е ,що ли? 

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
: Аз едно време бях така с опела.Накрая отворих кошницата и
кво да видя-резервоара почти пълен(едно драго ми стана)-просто кабелаците имаха хлабави обувки.Ако искаш отвори кошницата за твое успокоение да видиш действително колко нафта има .Върви на канал или подемник и запали и гледай да не шурка отнякъде.

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
При мен пък лампата свети,но зумера вече не писука,какво може да означава това?Иначе преди доста време се наложи да покарам продължително на светеща лампа и след като заредих,пак светеше,тогава и зумера още писукаше,а стрелката показваше все едно не съм зареждал.Докато се чудех какво да правя след два-три дена положението се нормализира,реших че при значителното намаляване на горивото нещо е заседнало,а след това се е освободило.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”