Воден радиатор + радиатор за климатик -> съвет

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Воден радиатор + радиатор за климатик -> съвет

Мнениеот niikoo_1 » Пет 16 фев 2007 20:21

Я кажете колко излиза горе долу един радиатор за Голф 1.8 90коня, размера на радиатора е 59см дължина и височина към 32 (това по спомен) в Ауто+ ми искат 119лв. за водния радиатор, скъпо ли е според вас.

А за радиатора на климатика казаха, че ще излезе малко по-скъпо, та него съм го свалил и ще го нося на място да го гледат, че съм с климатроник Диавия и радиатора не е оргинален.

Ако знаете къде продават радиатори на добри цени споделете?

Другото, което искам да питам, колко пари ще излезе да ми напълнят климатика с фреон (и евентуално къде да ходя да погледат климатика)

Решил да не рискувам с радиатори от морга и всичко да е ново.

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Re: Воден радиатор + радиатор за климатик -> съвет

Мнениеот ForZaMilan » Пет 16 фев 2007 20:39

niikoo_1 написа:Я кажете колко излиза горе долу един радиатор за Голф 1.8 90коня, размера на радиатора е 59см дължина и височина към 32 (това по спомен) в Ауто+ ми искат 119лв. за водния радиатор, скъпо ли е според вас.

А за радиатора на климатика казаха, че ще излезе малко по-скъпо, та него съм го свалил и ще го нося на място да го гледат, че съм с климатроник Диавия и радиатора не е оргинален.

Ако знаете къде продават радиатори на добри цени споделете?

Другото, което искам да питам, колко пари ще излезе да ми напълнят климатика с фреон (и евентуално къде да ходя да погледат климатика)

Решил да не рискувам с радиатори от морга и всичко да е ново.

Ами човек ако ще сменяш на климата радиатора с чисто нов си приготви около 300-400лв ако го вземеш от морга 100 лв някаде! и да не те притеснява това че е от морга защото се уговаряш с нея да отидеш да го тестваш и ако има дупка някаде да го варнеш! Тестването е 20 лв поне аз ти говоря за цени във Варна!пълнене на фрион е някаде м/у 60-80 лв!Те като ти сестват радиатора на клмата ти го надуват на 30 бара някаде а климата ти е на ниско налягане така че няма страшно!!!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 16 фев 2007 20:42

От Ауто+ ми казаха, че на климата радиатора ще излезе към 150лв., така, че споко, а и самия радиатор не е нищо особено, ония ден го свалих и сега ми е в багажника. :lol:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 16 фев 2007 21:08

Преди около 6 месеца си купих от ИНТЕРКАР за около 70 лв. размера не спомням но е за голф 2 GTI по каталог излезе че отговаря и за пасат с RP мотор ,така че става и за теб :wink: Между другото пазарувах с един приятел който ползва отстъпка там! Дано да ти е полза. :D

Последна промяна от ivkata на Пет 16 фев 2007 21:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Пет 16 фев 2007 21:10

niikoo_1 написа:От Ауто+ ми казаха, че на климата радиатора ще излезе към 150лв., така, че споко, а и самия радиатор не е нищо особено, ония ден го свалих и сега ми е в багажника. :lol:

Ами не знам... на мен тогава ми казаха тази цена за този радиатор стажва въпрос за VW Vento!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 16 фев 2007 21:10

ivkata написа:Преди около 6 месеца си купих от ИНТАРКАР за около 70 лв. размера не спомням но е за голф 2 GTI по каталог излезе че отговаря и за пасат с RP мотор ,така че става и за теб :wink: Между другото пазарувах с един приятел който ползва отстъпка там! Дано да ти е полза. :D

Предполагам си нямал проблеми с радиатрора, може ли да споделиш къде е произведен, и да ми дадеш някакви координати на Интерекар, предполагам без остъпка ще излезе с 20тина лева повече, което пак ме устройва.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 16 фев 2007 21:15

Казаха ми че е полски :roll: ма не съм сигурен.Не е точно копие на оригиналния ,но иначе си пасна прекрасно на мястото и проблеми с температурата и прегряване (чукам на дърво )за се га нямам :wink: .А инак магазина от който го взехме беше при централния вход на гробищата в Орландовци, малко по надолу от входа де. :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 17 фев 2007 8:44

Аз моя кондензатор на климатика го смених в сервиз и го платих 220 лв. /труда отделно/ преди около 2 години. Е те може и сервиза да са си сложили някой лев отгоре, ама пак ще е някъде там - около 200. Климатика е оригинален ако има значение това.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 фев 2007 15:46

Днеска си купих за 96лв., AVA Италиански, някой ако ползва такъв да сподели, доволен ли е за добри пари ли съм го взел.

Вече в два магазина не могат да ми открият номера на радиатора на климатика.

Обаче сега колата ми охлажда много по-добре и изстива по-лесно, отколкото като беше с два радиатора, което си е голям плюс.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 17 фев 2007 16:02

на мен за климатика ми казаха 220лв

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 фев 2007 16:11

DragoGT написа:на мен за климатика ми казаха 220лв

И на мен подобна цифра ми казаха, а и се оказа, че моя стария е здрав само дето 1/4 от ламелите му са криви и пречи на водния радиатор да охлажда като хората.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 17 фев 2007 17:01

niikoo_1 написа:1/4 от ламелите му са криви и пречи на водния радиатор да охлажда като хората.

Да знаеш, че много често не това е проблема, а мрасотията която се събира между двата радиатора и след свалянето на радиаторите и качественото им почистване- продухване и т.н. нещата си идват на мястото. Лично аз имах същия проблем миналото лято и покрай моите ПТП изпълнения се наложи да сменя водния радиатор с нов и да ти кажа след това, независимо кривите ламели на кондензатора, не съм имал проблем със загряване на колата. По-добре смени и водния радиатор, защото ако ти вдига температура, няма да е от кондензатора ...

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 фев 2007 17:10

Водния го купих вече, за 96кинта, остава за климатика да намеря.
Това дето го каза е така 100%

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 17 фев 2007 17:14

niikoo_1 написа:Водния го купих вече, за 96кинта, остава за климатика да намеря.
Това дето го каза е така 100%

Ако ти е здрав за климатика, не бързай да купуваш, независимо, че са му криви ламелите - най-много да падне леко КПД-то на климатика (въпреки че аз не усетих такова нещо) :idea:

Все пак след два челни сблъсака и два нови водни радиатора, съм си с оригиналния кондензатор (малко поизкривен :oops: ) обаче климата си бачка на 6 и си е ОК, а проблем със загряването съм нямал още след първата смяна на водния. Даже понеже си мислех навремето, че термостата ми е прецакан и си взех такъв, който отваря по-рано и сега даже не ми и стига до средата стрелката, а преди смяната на радиатора редовно подминаваше средата, когато карам бавно (градско) с включен климатик :wink:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 фев 2007 17:20

Тенкю

В други ден ще нося да го надуят едни момчета да видим какво е положението и какво ще кажат те.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”