тече ми бензин върху двигателя !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lakov
Автомобил:
Двигател:

тече ми бензин върху двигателя !

Мнениеот lakov » Съб 17 фев 2007 16:56

Здравейте колеги ! От доста време не съм писал ... та сега Ви търся по спешност :
Голф 2, карбуратор, 1,6, бензин, АГУ
Та-днес реших да му припомня що е то А95 - не от глезотия, а ми свърши газта-забравих да налея . Цъквам копчето и потеглям - първо се дави, няма мощност , не поема - викам си - ОК - центровката е за газ и се чуди ко да прави с бензина... та карам си и по едно време яко замириса на бензин в купето. Спирам, вдигам капака и гледам - колекторните тръби целите в бензин и димят /нали са горещи/ :shock паника - брях запалих се насред СОфия ... замалко де... Подсушавам с парцал, паля пак и гледам - като подам газ от едно квадратно :oops: под мястото, дето е въздушния филтър /преполагам ускорителната помпа/ хвърчи бензин на поразия...
какво да направя ? при кого да отида ?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 17 фев 2007 17:24

Предполагам си с карбуратор Пиърбург 2Е2. На него ускорителната помпа се намира в предната лява част на карба ( като гледаш колата отпред ). Помпата представлява едно пралелепипедче с лостче.
По това което описваш е доста вероятно да е тя.

А за това къде да отидеш - виж раздела за сервизи.

lakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakov » Съб 17 фев 2007 17:29

Да-отпред, под пластмасовия кожух на въздушния филтър, но бих казал , че е почти в средата, гледано отпред, но на външен вид е именно паралелепипед с лостче ... достъпа до него е труден, защото на отвертката й пречи капака на клапаните отгоре...

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Съб 17 фев 2007 18:52

И аз имах същия проблем преди време.Оставих колата без бензин за две седмици и след това като сипах текна отвсякъде,замириса в купето....абе ужас.След това нова бензинова помпа(25 лв),ново платно на ускорителната помпа(8 лв) ,нови маркучи за бензин(5лв) и се оправи и нямам грижи, но е хубаво отвреме на време да се покарва на бензин и никога да не се оставя празен резервоар.

lakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakov » Съб 17 фев 2007 18:55

казвате ново платно за ускорителната помпа ... значи тя се ремонтира, така ли ? лесно ли става и може ли да се направи от непрофесионалист /аз пред блока , въоръжен с отвертка / ? дали теча е от скъсано платно ?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 19 фев 2007 20:49

Да аз имам същия проблем само че не съм с пиербург а с КейХин И помпата ми е в задната част та направо капе върху генерацията...
Не я карам на бензин.. Чака да я заведа на доктор Люси :lol:

Последна промяна от Tinko на Пон 19 фев 2007 21:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 19 фев 2007 21:20

На 2Е3 карбуратора става сравнително лесно смяната на платното на ускорителната помпа,четири болтчета се развиват и се сменя.

lakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lakov » Вто 20 фев 2007 21:29

благодаря на отзовалите се за отговорите ! в събота ще пробвам да си сменя платното ...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 21 фев 2007 2:09

lakov написа:благодаря на отзовалите се за отговорите ! в събота ще пробвам да си сменя платното ...

Ако тече от помпата едно 60% ще тече и от други места така че се приготви за смяна на още 2 3 малки гарнитурки... :wink:
Абре най добре иди на майстор не вярвам да ти вземе повече от 50 лв с частите и работа + центровка......
Ако си нямаш майстор vit_autosofia потърси го във форума доста добре е запознат с нещата и ще останеш доволен....

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 21 фев 2007 2:10

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Има си и телефон човека звънни му да се разбереш, стига да си от софия.
Мисля че това ще ти помогне..! GoodLuck! :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: тече ми бензин върху двигателя !

Мнениеот vit_autosofia » Сря 21 фев 2007 5:34

lakov написа:Здравейте колеги ! От доста време не съм писал ... та сега Ви търся по спешност :
Голф 2, карбуратор, 1,6, бензин, АГУ
Та-днес реших да му припомня що е то А95 - не от глезотия, а ми свърши газта-забравих да налея . Цъквам копчето и потеглям - първо се дави, няма мощност , не поема - викам си - ОК - центровката е за газ и се чуди ко да прави с бензина... та карам си и по едно време яко замириса на бензин в купето. Спирам, вдигам капака и гледам - колекторните тръби целите в бензин и димят /нали са горещи/ :shock паника - брях запалих се насред СОфия ... замалко де... Подсушавам с парцал, паля пак и гледам - като подам газ от едно квадратно :oops: под мястото, дето е въздушния филтър /преполагам ускорителната помпа/ хвърчи бензин на поразия...
какво да направя ? при кого да отида ?

Ще се радвам да помогна и на теб :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”