Пасат б5 1,9TDI, AFN вибрации при ниски обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б5 1,9TDI, AFN вибрации при ниски обороти
Здравейте, колеги! Проблема ми е, че при пускане на педала на газта се получават едни вибрации при ниски обороти. Това се усеща на 1-ва и 2-ра скорост. Примерно при движение на 2-ра с 2000 оборота пускам газта, оборотите почват да падат и когато паднат под 1200-1300 оборота започва тресенето. Възможно ли е проблема да е в ГНП-то? Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели.
- иван.вълчев2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5 1,9TDI, AFN вибрации при ниски обороти
Може да е тампон на мотора,тампони по ауспуха,мека връзка.Провери първо тях.На меката връзка се слагат скоби за водни съединения,от металните и се стягат здараво,при мен е от това.След слагане на скобите се оправиха нещата,но ще се сменя.За тръбите долу,колегите стягат тампончетата със свински опашки през средата и така пробват.При мен вибрацията беше на празен ход и до 1000-1100 оборота.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен меката връзка е за смяна. Вече трета година е със скоба, но започна да изпуска от скоро. Надявам се да е от нея, въпреки че по скоро звука е сякаш мотора се мъчи. Скоро ще се смени и ще видим какво ще стане. Благодаря за мнението!
- иван.вълчев2
- Автомобил:
- Двигател:
Опитай да стегнеш скобата още малко,при мен са две и се наложи дозатягане след месец каране.