помощ за теглич голф 5

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
halilaga
Автомобил:
Двигател:

помощ за теглич голф 5

Мнениеот halilaga » Сря 28 юни 2017 11:54

Здравейте колеги,сложих теглич на голфа и сега трябва да свържа ел инсталацията.Гледам в нета,че тр да се сложи модул за светлините . Реших да ги правя с помоща на релета за да не товаря системата с допълнително.Но ,гледам че когато включа габаритите и двета крушки светят/стоп и габарит/.Въпросът ми е как да взема сигнал за спопа след като крушката свети слабо винаги когато са включени габаритите ,а като натисна стопа светлината се усилва.Крушките са с една светлина.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: помощ за теглич голф 5

Мнениеот ktamen » Чет 29 юни 2017 5:57

С транзистор вместо реле.
ПП Това слабо светене ми е твърде съмнително, че е фабрично. Струва ми се че имаш някаква откачена маса или нещо от този сорт и е желателно някой разбиращ да ти ги прегледа.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 29 юни 2017 6:57

Изобщо не е съмнително а си е точно така. На габарит светят две крушки по 21W (на секция), като се задейства стопа едната святка на максимална мощност (външната).
Така че филма е голям, ако не си сложиш модул. Ако сложиш релета няма как да постигнеш този ефект и другото , което ще е постоянното бръмчене на релето, защото централната електроника управлява с ШИМ светлините и напреженеието е с голяма честота, която се улавя от релете и постоянно бръмчи.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 29 юни 2017 7:33

Значи с транзистор ще стане лесно и надеждно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”