Проблем с акумулатора
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблем с акумулатора
Здравейте колеги.Преди Нова година си купих чисто нов акумулатор за голфа-1.6,101 коня,бензин без газова уредба.Марката е Hagen,60 Ah,540 стартов ток с 2 години гаранция.При монтажа ми замериха всички токове по колата и всичко беше ОК.От тогава до сега съм карал голфа 2-3 пъти и съм го припалвал още толкоз на място понеже имам служебен автомобил и не остава време кога да го карам.Последния път когато го припалих беше преди 2 седмици някъде но както и да е.Снощи отидох да взема нещо от колата,изключих алармата нормално но щом завъртях ключа да отключа се отвори само шофьорската врата а централното дори и не го чух.Когато завъртях да запаля на таблото няма никой и въобще не се и помъчи да завърти.Работата е ясна,паднал ми е акумулатора но се питам защо и от какво след като е на 2 месеца пък и тази година няма зима навън.Причината за мен е че не съм попаднал на читав акумулатор или възможно ли е от алармата нещо да е станало или от това,че не го карам голфа,което много много не съм склонен да вярвам.Дайте някаква идея благодаря???
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
el.jay написа:и аз си взех абсолютно същия точно преди седмица. Моя е с 2 години гаранция. Ако се съмняваш нещо, ходи на рекламация.
Колега и моя е с 2 години гаранция и ще отида още утре на рекламация но не е там въпроса.Просто се чудя поради каква причина се получава това пък и разправията не е хич малка,да го свалям да го нося на майната си и после отново да го монтирам.Затова ли плащаме един куп пари за нов акумулатор уж да си спестим нервите от стария подобен?

- DEKSTAR
- Автомобил:
- Двигател:
Колега може да имаш утечка в инсталацията или да има включен консуматор който ти да не забелязваш,най често такъв консуматор е плафона в багажника/на мен също ми е правил проблеми/.За да установиш дали имаш утечка или включен консуматор може с мултицет да замериш консумацията.Консумацията трябва да е много малка/колко може да консумира часовника и километража/ по спомени от vaskoto1 0.02-0.03А там някъде.
Успех!

Успех!
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
абе хора разберете че акумулатора е химически уред и иска зарежда от време на време.
защо си мислите че като припалвате веднъж месечно и той ще е ок???
фани и ти (както и колегата в съседната тема за акумулатори) си го зареди с едно зарядно и после или го свали от колата (поне разкачи минусовата клема) или я карай.
ВЪЗРАСТТА НА АКУМУЛАТОРА РЕАЛНО НЯМА ПОЧТИ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!! важно е колко е зареден и дали има електролит в него.
фани и ти (както и колегата в съседната тема за акумулатори) си го зареди с едно зарядно и после или го свали от колата (поне разкачи минусовата клема) или я карай.
ВЪЗРАСТТА НА АКУМУЛАТОРА РЕАЛНО НЯМА ПОЧТИ НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!! важно е колко е зареден и дали има електролит в него.
-
- Автомобил:
- Двигател:
nii написа:абе хора разберете че акумулатора е химически уред и иска зарежда от време на време.
Като допълнение на всичко казано от колегата ще кажа ,че при такава експлоатация догодина януари месец ходи да си купиш нов акумулатор, а ако ходиш да си търсиш гаранцията и дума да не си споменал от първия пост защото и гаранцията няма да ти признаят.С това припалване повече вредиш отколкото помагаш на акумулатора.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”