голф 3-проблеми на бензин и газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zsamuilov
Автомобил:
Двигател:

голф 3-проблеми на бензин и газ

Мнениеот zsamuilov » Пон 19 фев 2007 22:25

Като начало искам да споделя споделя радостта си от това, че открих тази страница и този форум. :D
От една година карам голф 3; 1,6; двиг.ABU, 94г. с АГУ и от около 4-5 месеца не работи добре на бензин особено на тихи и средни обороти. Вчера прибирайки се към вкъщи карах на газ и по едно време започна рязко да мени оборотите, докато не изгасна напълно. Наложи се да спра, но нямаше палене. Така около 10 мин. После запали, но имах усещането, че придърпваше и на газ, и на бензин. Ако някой има идея или решение на случая да помога, благодарности и поздрави на всички :)

Последна промяна от zsamuilov на Пон 19 фев 2007 23:05, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пон 19 фев 2007 22:34

Има вероятност това да е от бензиновата помпа или от стъпковото моторче за п.х.,но нека се изкажат и по разбиращите колеги и тогава взимай решения

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Пон 19 фев 2007 23:12

Една тема по-нагоре от твоята има мнения :) и :welcome_to_group

zsamuilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zsamuilov » Пон 19 фев 2007 23:33

Ако моят проблем се нарича "стъпков мотор", исках да попитам дали се намира лесно и имате ли представа за цените: нов и втора ръка. Въпросът не е компетентен, но не претендирам с кой знае какви познания :oops: Благодаря!

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пон 19 фев 2007 23:45

Колега,виж свържи се на лично с колегите:radotom,vaskoto1,gas,поне с някой от тях мисля че могат да ти дадат доста пълноценна информация относно твоя проблем + някакви ориентиравъчни цени!Ако е стъпково моторче ново е доста скъпо,ще трябва да се търси 2 - ра ръка и дано да е качествено,мисля че даже в ПРОДАВА имаше оферти,но пак май са по 100+

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Вто 20 фев 2007 13:21

Ако на газ е добре а играят оборотите на бензина причината пак ли е стъпково моторче?

Потребителски аватар
faynder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот faynder » Вто 20 фев 2007 13:38

Аз имах абсолютно същия проблем, на гас е добре, на бензин оборотите играят , оказа се стъпковият мотор. Смених го и сега всичко е ОК. Аз го намерих, втора употреба, за 40 лв. , в Варна. По пътя за село Каменар има морга за части на VW.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 фев 2007 13:56

Ха! Оказа се, че в моята версия на АутоДата-та няма контролера на ABU-моторите :( Ще трябва да се ъпдейтва!
А иначе, не, че не може и стъпковото моторче да се келеши, ама защо на мен ми се струва, че ще е нещо по запалителната уредба? :dontknow:
Сменял ли си свещи, колега? Провери на тъмно дали някъде от кабелите не прескача искра към корпус.
Всъщност, забравих да попитам: Не става въпрос за газов инжекцион, а за обикновена, карбураторна газова уредба, нали? Имаш ли Ламбда-емулатор? Спира ли ти се бензиновата помпа при работа на газ?

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Вто 20 фев 2007 18:37

Свещите са сменяни преди месец, но никакъв ефект, даже на газ трябва по-осезаемо да се осещат кофти токовете си мисля. Имам някакъв емулатор но не знам ламбда ли е, знам че лъже компютъра, за бензиновата помпа не знам дори къде е. Съжалявам че се намесих в темата на колегата, неговия проблем може би е различен от моя :oops: т.е. абсолютно различен е.

Потребителски аватар
pb.7171.xt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pb.7171.xt » Вто 20 фев 2007 22:10

най-добре диагностика поне ще разбереш с сигурност какво е

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 21 фев 2007 10:38

Здравей колега access. Ами не, че не е възможно и при теб мизерията да идва от запалителната система, но щом на газ работи добре, по-вероятно е да е от самия инжекцион. Замърсена дюза, затлачена помпа, задръстен бензинов филтър, древно гориво, останало откакто е кола mhihi в резервоара...
Възможни са проблеми и с температурния датчик или с Ламбда-сондата...
Макар, че като правило, май това стъпково моторче се оказва слабото звено в двигателите ни. :(
Причините са твърде много. Май колегата pb7171.. е прав, че трябва диагностика. ВагКом-че и ще си каже и майчиното масълце! :lol: Ако имаш възможност да идеш до vaskoto1 или niksi мисля, че ще свършат работа.
:idea: Можеш да пробваш с ресет на компа. Откачаш една от клемите на акумулатора, без значение коя, важното е колата да остане без захранване за около минута-две. Поне за ABS моторите пише, че могат да се чистят така грешки.
Но тогава, преди да ги е натрупало наново след време грешките, споменатите по-горе професионалисти няма да могат да ги прочетат и да се ориентират по-лесно...
П.П. Помпата се намира в резервоара, под задната седалка и е скрита с едно капаче с 3 винта. Развиваш и се топваш в резервоара :)

Потребителски аватар
access
Автомобил:
Двигател:

а

Мнениеот access » Сря 21 фев 2007 11:10

Изключително изчерпателен отговор на колегата за което благодаря :) Иначе въздушен и бенз. филтър са сменени. Така или иначе без диагностика няма да се мине. Но понеже има хора от форума, които са си сменили половината оборудване (след диагностика сигурно) и на края се оказва че е трябвало центровка на двигателя си е добре да се ориентира човек за евентуалните проблеми по тоя въпрос. Писано е по въпроса много знам :D

zsamuilov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zsamuilov » Сря 21 фев 2007 11:34

Малко се бях поизгубил, но виждам, че темата е актуална(за съжаление). :roll:
От прочетеното виждам, че имам почти еднакви симптоми с проблема на колегата access.
Имах проблем с оборотите на бензин и отидох на диагностика преди около 2 месеца, някъде в Обеля. След това колата се държеше страхотно, но преди около седмица и половина-две всичко започна отново.
Аз съм без емулатор на Ламбда-та.
Най - интересното,за мен поне е, че неравномерните обороти на бензин се появяват веднага след като колата позагрее-когато мине 80 градуса.
Някой, ако има решение ще зарадва много колеги, съдейки от активността по темата :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”