Когато колата е студена работи на 400-500 оборота. След 6-7 минути загрява и задържа 850 оборота. Така е и на газ и на бенз. Не е от температурния датчи, който стои отпред на фланеца. Също така колата не работи много добре на бензин - като и дадеш рязко газ - забива нос, но когато и даваш плавно - върви нормално.
Ако някой е имал подобен проблем, нека се чувства поканен да даде съвет;)
Благодаря ви предварително.
Колегите с 1.8ABS да помагат
Често караш ли я на бензин ? ако не-се получава нещо такова отиваш промиват ти дюзата във вана после добавка в бензина LI... Molly и докато не изминеш поне 200 км само на бенз караш.Защото като включиш на газ и бензина който е бил в дюзата няма как да се испари и остава смолата от него и я запушва.
Може да е и от въздушният филтър погледни дали невлиза повечко защото на газта и пречи.Друго не се сещам
Може да е и от въздушният филтър погледни дали невлиза повечко защото на газта и пречи.Друго не се сещам
- m0439
- Автомобил: Passat
- Двигател: 1.8mi ABS
Re: Колегите с 1.8ABS да помагат
Изглежда това 1.8 ABS има фабрично или знам ли и аз някакъв проблем и с мен е така. Като спънат кон е в началото,като я настъпиш.
И на мои майстори я карах и на BOSCH и на VW сервиз - идея си нямам какво да я правя. Иначе съм в Бургас ще се оплача от много сервизи и ще похваля малко,като намеря време. Ако бъркам някъде моля за извинение. Колега ако намериш лек моля пиши че ще се разболея вече. Лека и безаварийна.
И на мои майстори я карах и на BOSCH и на VW сервиз - идея си нямам какво да я правя. Иначе съм в Бургас ще се оплача от много сервизи и ще похваля малко,като намеря време. Ако бъркам някъде моля за извинение. Колега ако намериш лек моля пиши че ще се разболея вече. Лека и безаварийна.
- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
teodor6769 - Датчика го отписваме - сложих чисто нов - промяна никаква.
WOOF не я карам често на бензин, защото не въри на бенз - забива муцуна както съм написал - само я паля на бенз и после карам на газ. Мисля, че не е от дюзата, защото си купих цяла нова инжекция със всичките и карантии - сложих я и пак същия к*р.
DVD пробвах - никаква промяна.
pb.7171.xt същия проблем т.е. проблемът с оборотите или с невървенето на бензин?
dxd да, направо си гасне първите 2 мин, ако не държа гаста!!!
batkata1 Ами не знам - правих центровка, смених дюзата и т.н. значи остава само да е от това реле дето рестартва компа... Но не съм много сигурен, че е от това, защото ако беше от него едва ли щеше да си оправя работата след като загрее... не знам...
Благодаря на всички отзовали се. Ако други колеги имат идеи - да заповядат проблема е изключително дразнещ и като гледам не е само при мен, ако му намерим лек ще помогнем да много страдащи хора!:)...
WOOF не я карам често на бензин, защото не въри на бенз - забива муцуна както съм написал - само я паля на бенз и после карам на газ. Мисля, че не е от дюзата, защото си купих цяла нова инжекция със всичките и карантии - сложих я и пак същия к*р.
DVD пробвах - никаква промяна.
pb.7171.xt същия проблем т.е. проблемът с оборотите или с невървенето на бензин?
dxd да, направо си гасне първите 2 мин, ако не държа гаста!!!
batkata1 Ами не знам - правих центровка, смених дюзата и т.н. значи остава само да е от това реле дето рестартва компа... Но не съм много сигурен, че е от това, защото ако беше от него едва ли щеше да си оправя работата след като загрее... не знам...
Благодаря на всички отзовали се. Ако други колеги имат идеи - да заповядат проблема е изключително дразнещ и като гледам не е само при мен, ако му намерим лек ще помогнем да много страдащи хора!:)...
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с 1.8 ABS и при мен всичко е наред (пупу да не чуе оня ..)
Паля на бензин прехвърля над 2500 оборота автоматично на газ. И на двете върви еднакво добре.
@MandalaY - извади клемите на релето, които са за рестартиране на компа и ги дай на късо. Покарай ден-два и виж дали има промяна - аз също го шунтирах това реле - при мен като запалех държеше обратното - много високи обороти на празен ход, докато компа си намери програма. Сега ресетвам компа веднъж седмично или на 10-тина дни (как дойде) и нямам проблеми. Ако забравя почва да се давичка на бенц и ме подсеща.

Паля на бензин прехвърля над 2500 оборота автоматично на газ. И на двете върви еднакво добре.
@MandalaY - извади клемите на релето, които са за рестартиране на компа и ги дай на късо. Покарай ден-два и виж дали има промяна - аз също го шунтирах това реле - при мен като запалех държеше обратното - много високи обороти на празен ход, докато компа си намери програма. Сега ресетвам компа веднъж седмично или на 10-тина дни (как дойде) и нямам проблеми. Ако забравя почва да се давичка на бенц и ме подсеща.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колегите с 1.8ABS да помагат
m0439 написа:Изглежда това 1.8 ABS има фабрично или знам ли и аз някакъв проблем и с мен е така. Като спънат кон е в началото,като я настъпиш.
Градски преди седмица отивам в сервиз Bosch на Кронош Пан и тоз ми вика твойта кола не можем да я направим.Карам тройка 2Е.Проблема ми беше нещо в ниските обороти и отидох в Bosch на околовръсното и се оказа че имам за смяна TPS на дроселовата клапа.Ама на ония Кронош Пан изобщо не ти трябва да ходиш,ебаси и малоумниците дето са,ще кажеш че самолет карам и не можели да я направят

- MandalaY
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
teodor6769 мда, и стъпково моторче има. Аве ебаси филма...
То принципно, когато стъпковото е здало багажа щеше да си прави мизерии и при загряла кола май... де да знам:) Защото съм чел теми на колеги, които се оплакват от развалени стъпкови и там нещата седят по друг начин...
Сега в момента имам два комплекта инжекции, ако мога така да ги нарека. С все стъпкови моторчета, дюзи и т.н. Май ще се правят някви опити докато в крайна сметка се установи от какво аджеба е тоя проблем. Скоро мисля да отида някъде и на диагностика. Май ще посетя сервиза на Бош на Гара искър и да видим ко ще кажат там мастерите...
Не, че не мога да си я карам така колата, ама ме дразни, деба:)

Сега в момента имам два комплекта инжекции, ако мога така да ги нарека. С все стъпкови моторчета, дюзи и т.н. Май ще се правят някви опити докато в крайна сметка се установи от какво аджеба е тоя проблем. Скоро мисля да отида някъде и на диагностика. Май ще посетя сервиза на Бош на Гара искър и да видим ко ще кажат там мастерите...

- pb.7171.xt
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”