Регистрация в КАТ
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Регистрация в КАТ
Знае ли някой какви документи се искат за регистрация на нововнесен автомобил в КАТ. Имам фактура, договор за покупко продажба, снимана митническа декларация и гражданска отговорност. Ще ми искат ли и данъка който се плаща в общината
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
scuba написа:Данъка ше ти го искат. Обаче може да се плати на място в КАТ
Какъв данък бе хора?
Данъкът за тонаж го няма вече, а другия за да го платиш трябва да имаш номера и да си минал през КАТ, т.е няма как да стане.
Аз преди два месеца минах и не са ми искали платен данък за първоначалната регистрация - имаш около месец от датата на договора да го платиш, след това има глоби.
Колкото до екотаксата в митн. декларация трябва да фигурира /около 80 лева, в графата където е ДДС-то/
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dmitko написа:scuba написа:Данъка ше ти го искат. Обаче може да се плати на място в КАТ
Какъв данък бе хора?
Данъкът за тонаж го няма вече, а другия за да го платиш трябва да имаш номера и да си минал през КАТ, т.е няма как да стане.
Що говориш глупости? Аз я регистрирах колата на 7.01.2005 и ми искаха платен данък. Платих го в КАТ. Няма значение дали имаш номера или не: ако нямаш платен данък те връщат. Провери другия път как седят нещата
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:dmitko написа:scuba написа:Данъка ше ти го искат. Обаче може да се плати на място в КАТ
Какъв данък бе хора?
Що говориш глупости? Аз я регистрирах колата на 7.01.2005 и ми искаха платен данък. Платих го в КАТ. Няма значение дали имаш номера или не: ако нямаш платен данък те връщат. Провери другия път как седят нещата
Аз ходих в данъчното два месеца след като бях регистрирал колата (нововнесена) в КАТ (26.01.2005). При регистрацията не са поставяли такъв въпрос и има логика. Как се плаща данък като няма номера колата?
- teo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/ снимано от 2-те страни
2. Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС
3. Документ за собственост: -митническа декларация – копие 2бр. -фактура и договор при закупуване от фирма вносител – копие 2бр.
4. Квитанция за платен “пътен данък”
5. Застраховка “гражданска отговорност” 6. Личен паспорт на собственика
6.
Документ за самоличност на собстеника с постоянен адрес гр. София
ЗАБЕЛЕЖКА:
При регистрация на автомобил на фирма се представят всички решения от съда за регистация на фирмата. Представя се пълномощно и копие от пълномощтно от фирмата /печат, изх. №/, регистрираща автомобила или се явява лично управителя с личния си паспорт.
ЗАЯВЛЕНИЕ – 3 ЛВ.
ДИАГНОСТИЧЕН ЛИСТ – 2 ЛВ.
МОНТАЖ НОМЕРА – 4 ЛВ
http://www.kat.mvr.bg/
1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на “Булстат”/ снимано от 2-те страни
2. Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС
3. Документ за собственост: -митническа декларация – копие 2бр. -фактура и договор при закупуване от фирма вносител – копие 2бр.
4. Квитанция за платен “пътен данък”
5. Застраховка “гражданска отговорност” 6. Личен паспорт на собственика
6.
Документ за самоличност на собстеника с постоянен адрес гр. София
ЗАБЕЛЕЖКА:
При регистрация на автомобил на фирма се представят всички решения от съда за регистация на фирмата. Представя се пълномощно и копие от пълномощтно от фирмата /печат, изх. №/, регистрираща автомобила или се явява лично управителя с личния си паспорт.
ЗАЯВЛЕНИЕ – 3 ЛВ.
ДИАГНОСТИЧЕН ЛИСТ – 2 ЛВ.
МОНТАЖ НОМЕРА – 4 ЛВ
http://www.kat.mvr.bg/
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”