…стана на въпрос, че има обява за голф 2 GTI 16V във Варна. През тези два месеца се оглеждах за запазен голф, тогава си мислих за турбо дизел, бензин може би, но по-скоро турбо дизел. Сезона беше приключил, следователно вече не работих и се чудихме какво да правим, предложих на авера да отидем да я погледнем, а той се изсмя и ми каза „ти направо взимай пари да я купуваме кво ше ѝ гледаме”. Снимките не изглеждаха кой знае колко обещаващи и си мислих, че едва ли ще я купя, още повече пък и на същия ден. След 40мин. бяхме във Варна като по пътя се бяхме разбрали с човекът от телефона в обявата, който в последствие се оказа сина на собственика. Пуснал я да се продава, понеже баща му вече е възрастен и не му трябвала, пък и да ходи с нея до магазина и обратно с тоя разход не е офертичка…

Бях изумен, колата нямаше никакви липси, пластмаси, лайсни, всичко по интериора си беше там, а багажника нямаше и прашинка дори, аптечката пълна на макс, може да се изроди бебе с нея, седалките бяха като нови, с изключение на двата леви борда на шофьорската естествено. Запалиха я да я чуя, разбира се в началото не държеше обороти, скоростната кутия ромолеше, но това не беше фактор, тъй като бях решил, че каквото и да взема ще му се прави ремонт за да е двигателя сто процентов и за да не наливам масло като идиот. Повозих се, разликата с предишния ми голф, който имах и си мислих, че беше доста запазен, се оказа от небето до земята, този возеше супер стегнато нямаше никакви шумове, никакво тропване, пълна тишина в купето. Тъй като не се бях качал в KR до този момент, а само точих лиги на снимки във форума и по клипове в интернет, нямаше как да знам колко точно върви, но мамка му стори ми се супер бърза. Свалих малко от цената, понеже бях решил, чe нещата които даваха към колата тогава като изпускателен колектор от ABF и ъпгрейд на спирачките към 280мм не ми трябват. Та малко по-късно през деня колата вече беше моя за 1400лв. Спомням си, че валеше супер много, а чистачките бяха пълен боклук, едвам я закарах на 60км от Варна, на половината път спирах да заменя шофьорската чистачка с тази на задното стъкло…