Проблем с автомата на пасат 5.5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с автомата на пасат 5.5
Имам проблем с Пасат 5.5 1.9тди 131к.с АVF мултитроник
Както следва ще опиша проблема.
Взех автомобила със светнали на таблото PRND432 дефакто авариен режим. Минах 200км с него и му изтече маслото от кутията, дори неможах да му сменя маслото за да мина по тънко а направо минах към скъпия ремонт. Свалих кутията и започна ремонта. Намерих друга кутия със здрава маслена помпа и торк конвертор прехвърлих ги на моята кутия, смених о-пръстените, семеринги, нови гарнитури , изчистих всичко в кутията ,смених маслото и в диференциала . Това на кутията събра 9.250л. Събрах всичко по обратния ред монтирах я закачих и изчистих предишно набитите грешки. Запалих и да там, колата няма задна или тръгва при мн големи обороти след това спира. Напред проблемите са същите работи само първа другите неработят нито на ръчно превключване.
Помощ
Както следва ще опиша проблема.
Взех автомобила със светнали на таблото PRND432 дефакто авариен режим. Минах 200км с него и му изтече маслото от кутията, дори неможах да му сменя маслото за да мина по тънко а направо минах към скъпия ремонт. Свалих кутията и започна ремонта. Намерих друга кутия със здрава маслена помпа и торк конвертор прехвърлих ги на моята кутия, смених о-пръстените, семеринги, нови гарнитури , изчистих всичко в кутията ,смених маслото и в диференциала . Това на кутията събра 9.250л. Събрах всичко по обратния ред монтирах я закачих и изчистих предишно набитите грешки. Запалих и да там, колата няма задна или тръгва при мн големи обороти след това спира. Напред проблемите са същите работи само първа другите неработят нито на ръчно превключване.
Помощ
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с автомата на пасат 5.5
Кутията ти е типтроник не мултитроник....след като си направил един неуспешен ремонт отиди и си плати да ти я направят....тук във форума едва ли ще ти се реши проблема...
- Karaboev
- Автомобил: Mercedes s350L Diplomatic
- Двигател: M272
Как ще купиш автомобил с такъв дефект се чудя, или са ти го подарили.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
Моя пасат б 5.5 беше със подобен проблем,беше само на 3 предавка.Публикувах обявата преди година и половина с проблема за 2600лв и на другия ден дойде едно момче с 2300лв и я отнесе.Каза,че имал сервизче и ще си я оправи и после рента-кар.Сигурно и при колегата ситуацията е подобна.Всичко се оправя но въпроса е дали си струва.
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Смени кутията с ръчна 6скорости .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не виждам защо да платя на някой който неразбира каквито са майсторите около моя район.
Предпочитам сам и със питане, колата я взех за 1500 лв с този проблем. Питам за съвет а не обезкуражаване идея къде е възможната ми грешка.
Предпочитам сам и със питане, колата я взех за 1500 лв с този проблем. Питам за съвет а не обезкуражаване идея къде е възможната ми грешка.
- Karaboev
Виж горния коментар ако можеш да си го прочетеш наглас всичко друго което ще направиш е загуба на средства.
- pavel1828
- Автомобил: vw Passat b 5.5
- Двигател: AVB 2001
От къде си колега?
-
- Автомобил:
- Двигател:
От Левски съм Плевенско. Днес последни проби и след това търся ръчка , ако някой има да пише
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Сменил си бая неща, сега и демпфер искаш да си купиш... Аз бих почакал за акъл от някъде, ако не ти е спешно де.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
половин година след като купих подобен пасат му замина торка....закарах колата в специализиран сервиз и я оправиха срещу 2000лв....
не защото не мога ....работя в сервиз и имам всичко...просто вече съм на години и отдавна ми е минал младежкия ентусиазъм...тепърва да чета тепърва да поръчвам части от чужбина и в извънработно време да правя скорости....без да попрочетеш и да ти се изяснят нещата как точно работи автомата няма как да я поправиш....ако колата не е тотален скрап не виждам какъв ти е проблема да дадеш 2000лв за ремонт като накрая ще ти излезе 3500лв супер цена за пасат с ремонтирани скорости....ако пък нямаш парите да си беше купил нещо по твоите възможности....ако пък си имал идеята да ебеш дявола във въздуха като 90процента от жителите на държавицата ни..това е друга бира...и се съмнявам че ще ти се получат нещата....
не защото не мога ....работя в сервиз и имам всичко...просто вече съм на години и отдавна ми е минал младежкия ентусиазъм...тепърва да чета тепърва да поръчвам части от чужбина и в извънработно време да правя скорости....без да попрочетеш и да ти се изяснят нещата как точно работи автомата няма как да я поправиш....ако колата не е тотален скрап не виждам какъв ти е проблема да дадеш 2000лв за ремонт като накрая ще ти излезе 3500лв супер цена за пасат с ремонтирани скорости....ако пък нямаш парите да си беше купил нещо по твоите възможности....ако пък си имал идеята да ебеш дявола във въздуха като 90процента от жителите на държавицата ни..това е друга бира...и се съмнявам че ще ти се получат нещата....
- Karaboev
Лошото е че никой не дава гаранция както автомата аз също работя в сервиз имаме поне 10 кутий сменени с други от моргата или нови, защото никой не иска да даде гаранция за ремонта правят се колкото да се продаде колата. Една кутия от моргата е 500 800 лева а един ремонт отива 1500 2000 и може и да не тръгне
-
- Автомобил:
- Двигател:
Търся съвети не порицание. Имам пари не съм на ръба на мизерията. Бих ги дал тези 2к но да имаше един свестен майстор. Четох доста и всичко си е по книга на явно има нещо минимално изпуснато за да не работи та за него търся коментари. А не за труда ми. Като допълнителен коментар при зглабянето плюса на стартера беше опрял в корпуса и като сложих клемата даде голяма искра и си мисля да не е заминал компа на кутията.
- Karaboev
Затова я качи на диагностика ще ти покаже че нама връзка с този модул или грешка ако има да я видиш първо това се прави
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Един приятел има ръчна скоростна кутия 6степенна. 450лв перфектна.