Здравейте, колата е пасат Б4 с двулитров двигател - модел 2Е. Напоследък колата имаше различни проблеми и беше ремонтирана от няколко майстора. За моя радост, последната една седмица не ми е давала никакви ядове и изглежда повредите са отстранени. Днес реших да си сменя въздушния филтър и установих, че една част стояща върху кутията на въздушния филтър я няма. Не знам дали някой майстор не я е махнал нарочно или е забравил да я върне обратно. Ето как изглежда при мен:
Така трябва да бъде :
Може ли да ми кажете какво представлява тази част и дали е удачно да карам без нея ?
понеже аз не съм имал лично 2е , но пък баща ми доскоро караше такъв в продължение на 12 години, та имам някакъв спомен, че под синьото капаче, имаше винт, който той въртеше за настройка на оборотите, ако не се лъжа
DoH_KuXoT написа: имаше винт, който той въртеше за настройка на оборотите, ако не се лъжа
Всъщност се води винт за настройка на СО в изгорелите газове. Не зная как работи - предполагам, е някакъв шунт на потенциометъра на дебитомера. И да, по този начин можеш да промениш оборотите, но не е правилния начин.