От коя държава бихте си купили автомобил?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
plamen-roni
Мнения: 682
Регистриран на: Чет 22 окт 2009 20:19
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010
Местоположение: Варна

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот plamen-roni » Нед 12 авг 2018 20:52


Купувам само и единствено от Италия . Казват , че били мърлячи и какви ли не . Ами гледал съм и много германки ,австрийки и какви ли още не. Не само ,че са изгнили ами и те яко мърляви . Гледам да е добре колата ,ако има прави линий, хубава боя ,чак тогава гледам вътре купето и интрериора и ако там ми хареса гледам вече мотора , ходова част и диагностика . Да не казвам гомяма дума ама послените 7-8 коли в семейството ми са все италиянки . И сме си ги карали без проблеми по моторите .




Mishonti
Мнения: 1834
Регистриран на: Пон 21 ное 2011 15:14
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007
Местоположение: Бургассс

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Mishonti » Нед 12 авг 2018 21:50


От БГ хубаво, ама ако ще взимаш кола на 5 години. Съмнявам се, че някой може да намери кола на 15-20 години от първи собственик тук. Иначе в момента съм с две коли като едната ми е евридейка от първи собственик в Англия, а другата ми от първи собственик в Германия. Имах и още 2, които бях взел от първи собственици в Англия. Ако трябва пак да избирам - това са двете държави.
Иначе единия ми Пасат от България, който си купих (B5) му бях 7ми собственик в Бургас. :mhihi


Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Мнения: 2116
Регистриран на: Нед 17 сеп 2017 12:40
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT
Местоположение: Филибето майна/ Щурград

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Курт Деликуртев » Нед 12 авг 2018 23:19


Не гледайте първо интериора, щото ако той е перфектен проблемите са технически. Никой не продава лека кола без тя да има проблем, с малки изключения де!

Един българин си купи микробус, половин ден се хвали колко било чисто вътре, като си тръгна закъса в Румъния, проблем в мотора, докато се прибере в България и се върне с репатратор му бе останало голо купе.


Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот dobrin » Нед 12 авг 2018 23:25


Mishonti написа:Съмнявам се, че някой може да намери кола на 15-20 години от първи собственик тук.

Много трудно се намира кола от първи собственик на такива години - където и да е. А за коли на 15-20 години е абсолютно безмислено да се купува извън България. Излиза много по-неизгодно и няма гаранция, че ще е по-добро.


Потребителски аватар
alpinab
Мнения: 559
Регистриран на: Сря 26 юни 2013 20:22
Автомобил: VW Passat
Двигател: CRL
Местоположение: София

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот alpinab » Пон 13 авг 2018 7:56


plamen-roni написа:Купувам само и единствено от Италия . Казват , че били мърлячи и какви ли не . Ами гледал съм и много германки ,австрийки и какви ли още не. Не само ,че са изгнили ами и те яко мърляви . Гледам да е добре колата ,ако има прави линий, хубава боя ,чак тогава гледам вътре купето и интрериора и ако там ми хареса гледам вече мотора , ходова част и диагностика . Да не казвам гомяма дума ама послените 7-8 коли в семейството ми са все италиянки . И сме си ги карали без проблеми по моторите .



Моето мнение се покрива на 100% с горното. И текущата ми кола и предишният Б6 са италианки и двата с пълна история преди мен. Аз досега мърлява кола не съм имал(италианки). Надявам се и да нямам, то от мен си зависи:)

Бил съм отдавна(2007) на обиколка в Германия с цел закупуване на кола. Тогава вярвах наивно, че там колите просто мен чакат и само отивам избирам и се връщам с най-истинската кола от 1ви собсвеник на малко километри........
Блаженни са вярващите. Върнах се с -500Е назад и без кола. Е поне видях как живея хората и по какви пътища си карат колите. Но поне разбрах, че това е един мит за толко поддържаните "истински" коли. Е поне ако търсиш кола за 5К от автокъщи.

За кола от Австрия. Никога повече тази грешка. Каква ще да е. Визирам корозията по купето, дори на няколко годишни коли.


Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Мнения: 6055
Регистриран на: Пон 12 сеп 2005 14:01
Автомобил:
Двигател:

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 13 авг 2018 8:14


Първия Passat B4 беше швейцарски на реални 65хил купен преди 14 години без забележка, истинска кола. На 168хил този януари приключи на катастрофата с разлятия бетонит на Ломско шосе, взе го наш познат да си го кара ударен.

Следващия Passat B4 комби беше италянка, уж си го избирах внимателно, няма такъв гроб... италиянеца беше творил навсякъде, дори помпата на съединителя не беше сменена с с заварен болт за да удължат оста за да може да се включват скоростите, сменях скорости, избиха гарнитури, протичаха наред радиатори, навсякъде беже пипано от дърводелец.... хванах се за главата, 4 години я правих и след като й навъртях тежки 70хил замина при познат, който още си я кара след като препипах почти всичко... бях чувал за италиянските коли, ама си мислех, че не трябва да се робува на митове и легенди и е важно какво си си купил... е или аз се наиграх или просто се затвърди тенденцията.

След това Audi A3 sportback 2007 от Германия на 80хил от първи собственик, какво да кажа , автентична кола, в топ състояние, една година и 30хил км и я откраднаха, имаше и други А3 в квартала, ама като тази нямаше и някой си я заплю...

После Passat B5.5 от Испания , от първи собственик , външни забележки леки по всички детайли почти, вътре слънце, 120хил км смених предни накладки, две външни карета, заради скъсани маншони, един тампон на десен, долен задно разположения носач, гумички на клапани и гарнитура че си е известния маслен звяр 2000сс бензин AZM , по тази кола всичко беше сменяно с оригинални части. Взех я на 128хил беше с наскоро сменени оригинални дискове, накладки и амортисьори. Останах приятно изненадан от педантичността на собственика. Колата смени В4 номер 1 в началото на поста.

Последно Passat b7 от германия от фирма на 200хил , постен немски пасат в автентичен вид как па не им доскуча за 6 години и не човъркнаха нещо. Аз за 8 месеца сигурно съм пипал повече от собственика преди мен за цялото време.


Потребителски аватар
Lupender
Мнения: 708
Регистриран на: Съб 29 окт 2011 18:22
Автомобил: SEAT Cordoba
Двигател: TDI 1.9 ASV
Местоположение: Благоевград

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Lupender » Пон 13 авг 2018 10:03


Според мен не трябва страната на произход да е водещ критерий. Купувал съм коли от БГ автокъщи с произход Италия, Германия и Швейцария и не съм имал проблеми от рода на познатите и характерните за съответната държава. Както в България, така и в чужбина има добросъвестни собственици, има и мърлячи. Логиката за това, че ако е от Германия или Швейцария е гнилоч, също не е съвсем точна. В момента имам Астра с произход Германия и няма петънце от ръжда по нея. Виждал съм изкорубени от към интериор автомобили от Германия и "светулки" от Италия.
Всеки конкретен автомобил, първо следва да се прегледа обстойно, задължително да се тества и едва тогава да се проучва от къде е и съответно не бива това да е решаващото. По-съществено значение има дали е била ползвана от частно лице или от фирма. Ако автомобила е бил фирмен и с какъв бизнес се е занимавала фирмата. Съдействах на клиент за закупуване на бус ЛТ от Германия посредством брат ми, макар и доста по-скъп за годините си, спазарихме перфектен бус, който е бил на служба в модно шивашко ателие и е возил модели на дрехи, макар и стар (2001) буса беше на реални километри (196000) и вероятно БГ джамбазите щяха да му врътнат километража на 85000, може и по-малко. Същия бус, примерно ако беше ползван от куриерска фирма, на същите километри щеше да е щайга. Много е относително.


Потребителски аватар
w_smith
Мнения: 2189
Регистриран на: Сря 27 апр 2005 15:31
Автомобил: Skoda Octavia 1U_Golf 3
Двигател: ALH 2005_AHU 1997
Местоположение: София
Контакти:

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот w_smith » Пон 13 авг 2018 17:27


group® написа:Абсолютно Бг!
Вече 3 коли взимам от първи собственик, закупени нови тук.

:th_up
Аз две шкоди взех седемгодишни от първи собственици. Реални километри и добро състояние. Едната имаше козметични забележки, но пък като технически е супер. За четири години са дадени към 600 лв., основно за консумативи.
ПП Още не съм сменял ремъците на едната. Другата изкара 45 к с ремъците с които беше. И двете бяха с по два комплекта гуми, а едната и с джанти.
ПП 2 миналата година продавах старата кола на сестра ми. Микра на 9 години и 150 к километра, тя беше първи собственик. Беше със сменена верига и доста други части за общо 3 хиляди. С два комплекта хубави гуми. Нямаше продаване четири месеца. Имало по-евтини нов внос ми казват като ми звънят. Еми купувайте гробници от чужбина.


Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Мнения: 19676
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Местоположение: София
Контакти:

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Vlad777 » Пон 13 авг 2018 21:44


Цената на VW като нов в общия случай в България е с 10% по-ниска от тази в Германия. Това естествено се отразява и на вторичния пазар.

Преди 5-6 години един приятел си купи нов Beetle. Една година по-късно ровихме в mobile.de и установихме, че бийтъли като неговия се продават на по 1 година за парите, за които той го беше взел чисто нов с отстъпките тук.

Така че за нови коли тук понякога се намират добри оферти.

За малко по-стари - може да се потърси и в чужбина, защото там шансът да не те излъжат е по-голям.


Потребителски аватар
Каспър
Мнения: 2207
Регистриран на: Съб 03 ное 2007 0:11
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Местоположение: София

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Каспър » Пон 13 авг 2018 22:59


Няма как една кола да е с 10% по-евтина от същата в Германия и качеството да е същото. За да дойде тук на тази цена има компромиси в качеството които обикновенния потребител няма да забележи докато е нова. Не казвам че причина за по-ниската цена е само сниженото качество (има и други пазарни фактори), но то е основен фактор. Натрупа ли години обаче полека лека почва да става ясно защо колата е изпратена за БГ. Проблемите с качеството почват да проличават след години. Затова кола над 10 години никога не бих взел от БГ, ако като нова е купувана от тук. Ако се вземе млада и не смяташ да я караш докато се разпадне - може.
Скоро приятел пусна на части Пежо 406 (това е кола която принципно трудно гние защото купето е алуминизирано) взето 2001год. от СФА. Пусна я защото прагове, вежди и бомбета бяха брутално изгнили. Моето е 1997год. произведено за Швейцария и последните 10 години карана и обслужвана съвестно в милата ни родина, има няколко точки ръжда на едната задна вежда, не изгнило - само повърхностна ръжда. Всичко друго е здраво. Въпреки че няколко години е живяла в Бургас, а там морските колеги могат да споделят как действа влажния въздух на ламарините на колите.
Та затова както с всички прекрасни стоки на нашия пазар и с автомобилите при родните дилъри трябва да се внимава, ако човек иска да им се радва дълго.


Потребителски аватар
Stivi
Мнения: 8289
Регистриран на: Пет 02 дек 2005 20:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Правец-Поморие

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Stivi » Вто 14 авг 2018 9:12


Каспър написа:За да дойде тук на тази цена има компромиси в качеството които обикновенния потребител няма да забележи докато е нова.

Само да не започваме пак с отделните поточни линии за купета и двигатели предназначени за източноевропейските страни където нарочно се правят по зле ,за да са по-евтини,и за да ни е гадно на нас :banghead


Потребителски аватар
Каспър
Мнения: 2207
Регистриран на: Съб 03 ное 2007 0:11
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Местоположение: София

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Каспър » Вто 14 авг 2018 13:13


Нали си наясно че във всяко производство не всичко е първо качество, било то и на поточна линия. Е това което не е първо качество, но "минава" му се радваме ние българите.


Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Мнения: 30000
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот dobrin » Вто 14 авг 2018 15:59


Тотално невярно. Чисто технически няма как да стане това. Организационно и всякак. Ако си бил в някой завод на автомобилен производител, или си гледал поне някой филм за това как се сглобяват автомобили, ще разбереш, че всичко това е абсолютно невъзможно.


Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Мнения: 3690
Регистриран на: Нед 09 сеп 2007 11:51
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP
Местоположение: София

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот Spas » Вто 14 авг 2018 16:05


Каспър написа:Нали си наясно че във всяко производство не всичко е първо качество, било то и на поточна линия. Е това което не е първо качество, но "минава" му се радваме ние българите.


Кажи тогава, като си поръчам аз кола с такива и такива екстри, а пък те я нямат "заделена" с кофти качество, като за източна Европа, как го правят? Сигурно ми я произвеждат за мене и я поскапват леко в края? :mhihi :mhihi :mhihi Човече, стегни се, има производства и производства, има разлика в Тойота, произведена за Япония и САЩ, и Тойота за останалите пазари, защото се прави в други държави и заводи с по-евтини материали за по-ниска цена. Но Тойотата за България и за Германия с ляв волан е една и съща! :beer


Потребителски аватар
polovera_9n3
Мнения: 1916
Регистриран на: Съб 17 авг 2013 22:39
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007
Местоположение: Кърджали

Re: От коя държава бихте си купили автомобил?

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 14 авг 2018 16:26


Единствено и само от България, от собственик без значение първи или не. От автокъща не. Вече 6 коли съм закупил от Бг- всички на по 4 5 годишни. Никакви проблеми с колите. Дори Полото, което си карам над 6 години вече си го взех от частно лице и не е мръднало и грам. А имам доста приятели разочаровани от закупени отвън коли. На снимка едно- на живо- нищо общо... Тая зима в семейството се появи един хубав голям Шаран 2005та. от Швейцария. Колата отвън отвътре- като нова, вози екстра, не трака и не скърца абсолютно отникъде. Ама нямаше парктроник и реших да сложа една китайка. И като се наврях отдолу.....отпред всичко ок там прагове предница, ама отзад около резервната гума гредите..... :scare3 майко мила... леш е меко казано. Една седмица я кърпиха там отзад. Ама всичко е въпрос на късмет....



Върни се в “Избор и покупка на автомобил”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 51 госта