Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот beuchat » Нед 18 ное 2018 15:58

Отиваш като мен на някое изоставена самолетна писта и правиш каквото ти е кеф :mhihi .
Впрочем си поръчах NEXEN WINGUARD WH2 за двойката.От четеното в tyrereviews.co.uk/ оставам с добри впечатления.Ще видим как са на практика като пристигнат.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 18 ное 2018 16:20

Едната кола я обух с Гудрич и ...честно казано не съм никак впечатлен на мокрото сега...другата е с барум целогодишно от 5г...и миналата година ме измъкна от един шибан сняг ...така че всичко е много относително относно колко драпа една гума в снега ...на една кола новото конти може да те остави в калта на друга старата дебица-отвратителна гума може да те измъкне...по показателно е може би как спират гумите а не колко катерят....в общи линии от собствен опит мога да да се съглася с Мишлен че живота на една гума е до 10г...осъзнавайки че влизам в остър конфлит с форумните мантри...

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Нед 18 ное 2018 16:32

stefan4o написа:
Zdravko Zankov написа:Вярно е,марка на Континентал са.

А каква е логиката концернът-майка да пуска на пазара три различни марки гуми с еднаква шарка на дъщерните си компании :eek

Главно се спестяват пари от разработката на гумата.Когато всяка марка си има собствена шарка,трябват и пари за разработката й.В случая обаче,се прави една шарка за трите марки и печалбата вече е друга.Всички големи брандове правят това в момента.Мишелин уеднакви BFGoodrich и Kleber,а Goodyear направи това с Sava и Debica,като отчасти това включва и Fulda(бусовите размери).
Continental постигна същото с Gislaved,General и Viking,но поне остави Barum,Uniroyal,Semperit и за сега Sportiva да имат различни модели.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 18 ное 2018 16:34

Вероятно са прави от Мишелин, все пак те забъркват рецептата. Скоро във фейса имаше клипче - на всеки пет години се проверява състоянието на каучука за следи от дефекти, а на 10г. без оглед състоянието на гумата се подменя с нова. Става реч за гуми, монтирани на джанти т.е. използвани, а не стояли на склад.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 18 ное 2018 16:49

beuchat написа:Впрочем си поръчах NEXEN WINGUARD WH2 за двойката.От четеното в tyrereviews.co.uk/ оставам с добри впечатления.

А погледна ли индекса за мокро преди да ги поръчаш. Летните ми са на тази марка , но зимните им са добри.
@"Едната кола я обух с Гудрич и ...честно казано не съм никак впечатлен на мокрото сега..." - Издрапах от паркинг на х.Гоце Делчев без да рина сняг в края на ануари. И на отиване и на връщане положението не беше розово -нагоре сняг и силен снеговалеж, , малко под средата на разстоянието надолу лед.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 18 ное 2018 17:50

Клас B на мокро,именно и затова ги поръчах.В Ямбол зимата има предимно мъгла и е влажно.Смятам,че ще ми вършат работа.

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Нед 18 ное 2018 19:19

И аз съм чувал добри отзиви за Нелсен. Познат кара такива на джип и се държат прилично нагоре към хижа Алеко по снежния път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 18 ное 2018 19:25

Това пък е голям критерий. Аз пък да ти кажа, че с гуми за кал (твърди като пластмаса с голям грайфер) с Витарата на колегата ми изкачихме заледен наклон в циганската махала в Стара Загора, дето даже и пеша няма да можеш да го качиш... Циганите с каруците ни гледаха е така :eek

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 18 ное 2018 19:33

Nexen-ите са малко смесена работа, в зависимост от модела и размера. Особено този зимен модел, дава много различни резултати. 205/55/16 е ок.

ПС: Клебера и тук кърти с цена/качества.
Прикачени файлове
test.jpg

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Нед 18 ное 2018 20:09

Сега вече знам какво ще си купя следващата година, Клебер Крисалп ХП 3. Добри показатели и добра цена!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 18 ное 2018 20:11

Пример от таблицата-две ЗИМНИ гуми с едни и същи показатели в процентите,с единствената разлика че едните имат + на износване, а другите 0 /тоест доколкто разбирам тези с + се износват по-малко/ са с разлика в класирането 6 места в ползва на "неизтъркващите се" ! Ако това че една ЗИМНА гума е по-евтина и се изтърква по-бавно от друга ,я прави много по-добра....мерси за такъв тест !

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН

Мнениеот Курт Деликуртев » Нед 18 ное 2018 20:23

Стиви, ADAC прави много добри тестове и обикновено добрите гуми се вдигат като цена до няколко дена след като приключат.

Ако събереш горе процентите на тежестта на отделните показатели ще ти се светне, че цената въобще не участва в крайната оценка.

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Нед 18 ное 2018 20:37

Сега понеже няма в Благоевград движение и докато има сняг, макар и кашкав по улиците, отивам да тествам - Мишелинките крос сезона и Клебер-а Крисалп-а.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 18 ное 2018 20:50

Курт Деликуртев написа:Стиви, ADAC прави много добри тестове и обикновено добрите гуми се вдигат като цена до няколко дена след като приключат.
Ако събереш горе процентите на тежестта на отделните показатели ще ти се светне, че цената въобще не участва в крайната оценка.

И тогава се оказва,че единственото с което едната гума е много по-добра от другата ,е това че се износва по-бавно....егати и предимството за зимна гума,все едно лятото да ми хвалят пластмасарките на които протектора е "вечен" ,ама колата нито тръгва нито спира :thumb_down

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН

Мнениеот Курт Деликуртев » Нед 18 ное 2018 20:53

Стиви, ако всички други показатели са еднакви, според твоите думи, то тогава зимна гума с по-малко износване естествено ще е по-добра!

Кажи кои 2 гуми имаш предвид в предното си мнение? Да сравним и ние показателите им.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”