Смяна на предпазители vw vento

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
filizka
Автомобил: Golf 4 - 1 9tdi 110ps
Двигател:

Смяна на предпазители vw vento

Мнениеот filizka » Пет 23 ное 2018 19:22

Здравейте,вчера се сдобих с първата си кола vw vento 1,9tdi 94 набор.Обаче акумулатора беше паднало и явно като му подаваха ток от друг vw е изгорял някой бушон.Таблото свети зелено,но не показва километрите и часовника плюс не отчита километража и оборотите предната вечер работеха,не работи и сд плеъра обаче лампата му си свети червено има ток,но не мога да го пусна.Продавача каза,да сменям бушоните.Погледнах в мануала и ако съм разбрала правилно,трябва да сменя бушон 21 и 22?Имам под ръка vw polo 1,9d 97 набор,от него свалих въпросните бушони същите на цвят и ампераж те също са 22 на брой незнам дали са съвместими с vw vento.НО ме е страх,ако ги сменя да не прецакам нещо или да запаля нещо по колата не дай си боже :mhihi Също така трябва да измия казанчето за антифриза,че кафеникав и не ми харесва,защото трябва да долея антифриз,стария не се знае от колко време е,но ме е шубе да го свалям и да го изчистя с меглио.Този вариант мисля да го прави някой майстор,дано да не ме одере още с първото обслужване.Какъв антифриз да взема?
Егати поста,но искам всичко да е ок и да почна да му се радвам на колицата. :Mr Green Fun

http://pila.snimka.bg/automobiles/asd.5142238 бушоните.Ако трябва ще кача и снимките на другите бушони.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: Смяна на предпазители vw vento

Мнениеот Водния дух1 » Пет 23 ное 2018 20:44

Егати поста.... Като ти гледам поста- по- добре иди на майстор.

filizka
Двигател:

Мнениеот filizka » Пет 23 ное 2018 21:04

Какво му има :mhihi

Последна промяна от filizka на Пон 26 ное 2018 19:54, променено общо 1 път.

filizka
Двигател:

Мнениеот filizka » Пон 26 ное 2018 19:53

Никакви предпазители,само отзад на сд плеъра е било изгоряло.Проблема е от таблото.Сложихме табло от поло 1,9 чист дизел(сестра ми го сложи по-точно аз съм на работа,не че няма да мога да свържа една букса),защото имам една бракувана километража е до 220,но всичко работи,освен оборотите не ги показва както трябва,но мен ме интересуваше температурата и километража с колко се движа.До тук добре.Антифриза е сменен,масло доливан и т.н.
Само се сетих сега на таблото дали показва километрите на полото или на вентото :mrgreen ???По сервизната книжка на вентото миналата година е било 241хил и нещо,на таблото пише 247 и нещо.На полото последно колко беше не помня :biggrin Ако някой е сменял табло да каже.Защото и аз почнах да пиша в серв.книжка дата година кое е сменяно,нищо,че е антифриз и бушон,искам всичко да се пише да е точно.Друго всичко е ок,сменено писано с подробности и т.н.
Ако брояча показва на на полото може ли да се променят на предишните изминати,ако ли не ще почна да смятам от днеска на татък,миналата седмица купих колата,тъй че има няма 30-40км да съм и навъртяла.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Вто 27 ное 2018 9:54

Не мое да ги промениш, пък и са близки 241, 247. Карай и ше вадиш 6 км. Като смяташ километрите. Безаварийно и със здраве да се ползва.

filizka
Двигател:

Мнениеот filizka » Вто 27 ное 2018 22:16

Ами така ще направя ,но за всеки случай ще потърся някой дали ще успее да отремонтира таблото,то си светеше просто цифрите липсваха и стрелките не работеха.Живот и здраве да взема колата и да почна да го карам вече.Дай боже всеки му да си купи кола.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”