Голф 4 1.9 тди AHF 99г. , проблем с окачването

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.9 тди AHF 99г. , проблем с окачването

Мнениеот TorqueWinsRaces » Чет 20 дек 2018 21:09

Здравейте колеги !
Наскоро минахме проверка на цялата предница тъй като смятахме , че десния амортисьор е изтървал , защото при например минаване през легнал полицай дясната предна част на шасито думкаше като не знам какво и то при каране с умерена скорост. Както и да е , майстора каза , че не е амортисьор след съответните проверки и смениха :
Тампон стаб. щанга - 10лв
Задни тампони за предни носачи (не знам по принцип два ли са) - 52лв.
Шарнирен десен болт - 20лв.
Предни накладки - 65лв.
Труд - 70лв.
Реглаж - 20лв.
Според Вас това нормални цени ли са , информативно ?
Та да не се отдалечавам от проблема втория ми въпрос е след като уж я оправиха , проблема остана с това думкане , но
не е винаги , ами ако съм една идея малко по-засилен през легналия полицай . Какво може да е ? Също тъкмо съм започнал след конкретните ремонти се появи и втори проблем . При работа на двигателя , като застана до лявото колело се чува някакво хлопане . Забелязал съм , че когато съм на място и дам първо втора и премина на първа (тъй като може да знаете , че понякога първата прехърква и използвам преди да тръгна по навик вече втора и тогава първа) в същия момент се чува едно думкане еднократно . Другото ,което е, това думкане се получава например също когато на първа или втора натисна до към 2500 оборота и рязко пусна газта и следователно натисна съединителя рязко. Много съм притеснен да не се изсипе двигателя на земята, защото тогава става сериозно. Много ще съм благодарен ако някой ме насочи къде бих намерил проблема.

lubo_Y10
Автомобил: lancia y10 golf 3
Двигател:

Re: Голф 4 1.9 тди AHF 99г. , проблем с окачването

Мнениеот lubo_Y10 » Чет 20 дек 2018 21:45

Сваляне на преден десен макферсон за думкането от дясно и на скорости за втория проблем

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Чет 20 дек 2018 21:46

За думкането при преминаване през препятствия огледай тампоните на мотора. Наскоро имаше подобна тема за Шаран, оказа се десния тампон (този до ангренажа). Хлопането отляво на празен ход и звуците при отнемане на газта навярно са от разбит маховик.

Едит: темата била за Галакси. Ето я:
viewtopic.php?f=94&t=477655

Последна промяна от goppa на Пет 21 дек 2018 0:05, променено общо 1 път.

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Чет 20 дек 2018 22:18

Благодаря колеги ! Десен тампон . Колегата гопа ме стегна сериозно но пък не се и съмнявам , също колеги когато съм я намачквал до превъртане на гуми се усеща яко тресене в купето ако има значение , ако Ви говори нещо.
П.п. за десен тампон на амортисьора ли говорим колеги за думкането или цял амортисьор ?

Последна промяна от TorqueWinsRaces на Пет 21 дек 2018 16:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Пет 21 дек 2018 2:57

Разбит маховик се проверява като загасиш мотора, тогава се чува едно претропване от мотор/скоростна кутия, добре е втори човек да седи отпред при отворен капак на мотора и слуша какви звуци излизат.

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Пет 21 дек 2018 13:01

Благодаря за насоката върху темата гопа .
Курт , ще направя тази проверка , благодаря.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пет 21 дек 2018 16:40

Може и някой виц на Курти даже да чуеш

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Пет 21 дек 2018 18:29

Ами колеги , тампона на двигателя и тампон на кутията две различни неща ли са (извинявайте ако звучи глупав въпроса :mhihi ) тъй ккато в темата с галаксито , където гопа го прати човека се разминава с тампон на двигателя който се намирал под филтърната кутия ?

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Пет 21 дек 2018 20:09

Биалетки как са ?

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Пет 21 дек 2018 22:12

Ами не знам дали са проверявани , ако има как , обаче не са ги сменяли . Какво би причинила биалетката същите симптоми ли ?

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Съб 22 дек 2018 17:16

Ами колеги , аз не знам за къде се замислих и забравих да спомена , че това думкане е от доста време и първоначално се смени тампона с лагера на амортисьора (ако лагера е това което е в комлект с тампона вътре в него едно малко кръгло). След смяната известно време се оправи , но после пак се появи след около месец-два. Дали не е майсторска вина това или тампона му е бил толкова живота ?
П.п. Думкането остана от същия вид , дори месец е много , може би седмица не думкаше и после пак .. Дали са сменили лагера , те дори ми оставиха частите старите.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 22 дек 2018 18:15

Ами на прехвалените и прескъпи Лемфьордер толкова им е горе-долу живота - на Пассата ми искараха 3 месеца, на Шарана - по-малко от 2 :no
Странно - продължава да се твърди, че било квалитетна марка! :thumb_down
За съжаление, не само с макферсонските тампони съм го ял с тази марка, преди да забраня с декрет покрай мен да се споменава това име :mhihi
Вярно, и двете коли, които споменах, са по-тежки от Голф, ама предницата на дизелов Голф не е по-лека от предницата на бензинов В3 :c020
Спри някъде на равно, вдигни капака и виж колко стърчат бомбетата при амортисьорите.

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: CFFB

Мнениеот goppa » Съб 22 дек 2018 19:11

Тампоните Лемфьордер са от твърде мека гума. Аз брах ядове с тампони за носачите от тая марка. Иначе шарнирите им са добри.

TorqueWinsRaces
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TorqueWinsRaces » Нед 23 дек 2018 10:28

Колеги погледнах отгоре бомбетата и на двата амортисьора са вдигнати на еднакво разстояние около 5-6 милиметра от стойката на шасито , какво ще значи това ? Между другото отворих капака и се заслушах на студен двигател и претропването (поне аз доколкото ми се пречу , ама тя и роторката тропаааа не мога да го хвана шума :mhihi ) излиза точно откъм скоростната и по-конкретно откъм двигателя , точно където е маховика. :scare3 , но когато повървя малко двигателят шума спря и после пак се появи ...

vandu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vandu » Нед 23 дек 2018 14:50

radotom написа:
Спри някъде на равно, вдигни капака и виж колко стърчат бомбетата при амортисьорите.

Какво значи това ? На мен ми стърчат 2 пръста и двата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”