Ангренажен ремък Golf 1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ВеселинГенов
Автомобил:
Двигател:

Ангренажен ремък Golf 1.4

Мнениеот ВеселинГенов » Пон 28 яну 2019 14:57

Добър ден,
трябва да сменя ангренажен ремък на Golf 5 1.4 16v 80cv BUS 08/2007, и се питах освен ремъка какво друго би трябвало да се смени? Колата е на 90000км и до сега няма сменян ремък или ролка.
Питам защото мисля да си купя частите от бг и ако може да ми препоръчате място от което да ги закупя.

Приятен ден. :biggrin

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Re: Ангренажен ремък Golf 1.4

Мнениеот powerade » Пон 28 яну 2019 15:36

Колега, ти не знаеш откъде да си ги купиш, камо ли да си ги смениш. Повечето майстори се мръщят като си носиш ти частите и те товарят с цената за труд.
Кажи за кой град иде реч, да ти кажем къде да ходиш - сервизите и майсторите ползват отстъпки и понякога може да ти дадат и по-добра цена отколкото в магазина, където не те познават.

ВеселинГенов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВеселинГенов » Пон 28 яну 2019 15:41

Аз лично не мога да сменя ремъка тази работа ще я мисли майстор (погрешно съм се изказал). Нека аз да се притеснявам за майсторите които се мръщят. Става дума за град и област София.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Пон 28 яну 2019 15:51

Така като гледам за твоя двигател са 2 ремъка, един между разпределителните валове и един за коляновия и водната помпа. Имаш 3 обтяжни ролки за смяна, водна помпа и 2-та ремъка. Не са скъпи като гледам в Аутокели комплект на Ина със всичко е 280 лв. Защо предлагам комплект на Ина, а не на Гейтс примерно - защото последния комплект на гейтс който слагахме на приятел беше с китайска ролка (разбирай старата която свалихме изглеждаше и се въртеше по-добре - може и да я е оставил моя човек старата, не съм бил на самата смяна) Докато поне комплектите на Ина са с техни или Литенс ролки, които са добри.
Иначе взимаш оттам откъдето ти дадат най-хубава цена. Има и онлайн доста приятни цени, понякога по-добри отколкото при големите доставчици дори след отстъпка.
Иначе за смяна аз моите 2 смени съм ги правил при Сашо Пъчката - рали състезател, поддържа си и рали колата сам, преди 5 години 70 лв, миналата година 100 лв. Частите винаги съм си носел аз.

ВеселинГенов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ВеселинГенов » Пон 28 яну 2019 15:59

Благодаря ти за помоща, аз не живея в България заради това искам да си закупя частите и да ги отнеса с мен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”