поло 6n 1998 г, 1,9D AEF проблем с първото палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kadeta
Автомобил: MULTIVAN 1.9 D
Двигател: 1X 1992

поло 6n 1998 г, 1,9D AEF проблем с първото палене

Мнениеот kadeta » Съб 24 ное 2018 17:58

здравейте колеги.от няколко месеца съм собственик на въпросното возило,страхотен автомобил върви добре гори малко евтини части.но застудя и започна да пали трудно сутрин.върти все едно няма гориво и се чува някакво щракане, :eek пали като смачкам педала на газта.после цял ден е кибрит. и започна едно умуване и смяна на някой важни детайли.смяна на подгревни свещи смяна на датчик на управлението на свещите,смяна на горивния филтър със по старият модел без клапанчето за обратното гориво, нови маркучи на входящият тръбопровод сложих нов възвратен клапан преди филтъра да не би да си изпуска нафтата,свалих и стартера за преглед да не би да се е прецакал бендикса и затова да джаска и да не върти добре и да съм по сигурен ,прегледах и зъбите на маховика.но не :banghead когато навън е + градуси пали от раз,няма проблем,но на минус градуси прави номера.проверих и вакумните клапани за студеният старт,работят супер и не знам каква е причината да не пали на студено.вече не знам какво да мисля :scare3 всичко по въпроса ще ми е от полза.поздрави от мен :flag_bulgaria

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Re: поло 6n 1998 г, 1,9D AEF проблем с първото палене

Мнениеот Водния дух1 » Съб 24 ное 2018 19:03

Компресията,мерена ли е. Това поло е с помпа лукас май? Да я погледне някой,който му е ясна тази помпа.

Потребителски аватар
kadeta

Мнениеот kadeta » Съб 24 ное 2018 19:25

да помпата е лукас :cry ходих при помпиер който разбира от тези помпи,каза че били много капризни,и ремонтът е много солен,каза че е възможно това не палене
да е от въздух в системата,и ми каза че много хора махат лукаса и слагат бош помпа,но чу как работи колата и каза че бачка много хубаво.компресията не съм мерил,но каква да е логиката с компресията.ако няма достатъчно компресия няма ли да прави по трудно палене на топъл двигател :rolleyes

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 24 ное 2018 19:42

Не,на студен се почва. И това щракване от къде го чуваш? Без да мачкаш педала за газта не пали ли? Все си мисля,че е от помпата. Имаше някакви аванси,ли не помня. Явно трябва да я гледа,човек,който е на ТИ с дизелаците.

Потребителски аватар
kadeta

Мнениеот kadeta » Съб 24 ное 2018 20:56

абе да ти кажа когато карам лекичко и дам рязко газ се чува като тракане като на предварение и после изчиства и бачка меко.а тракането при при палене ми се струваше че идва от стартера но не е той,не мога да определя

Потребителски аватар
kadeta

Мнениеот kadeta » Съб 09 фев 2019 17:25

така колеги след много четене на форуми и допитване до какви ли не изстрадали колеги,стигнах до решението да сменя гадната помпа ЛУЦИФЕР със бошова,намерих помпа от сеат толедо , благодарение на колегата avtohit77 ,който ми е и шурек :bowdown се случи трансплантацията.и сега пали от четвърт.и върви по добре и работи по тихо и гори по малко :yahoo :love.vwclub

Върни се в “Дизелови агрегати”