Имам три такива.Купувани са втора ръка.по 10лв.Работят си и трите.Но са неудобни за полеви условия и на практика само с тях не може да вдигнеш лека кола,защото са високи и не влизат под колата.Другият недостатък е малкиятт захват и опора на крика,което води до голяма вероятност колата да падне от крика при вдигане...Според мен са подходящи за сервизни дейности,в гараж на равна и твърда основа,за допълнително повдигане/подпиране на определени части на колата-двигател,заден мост т.н.Ползвам ги понякога и вместо стойки на колата,но след като вече е подпряна поне на две стабилни стойки...
Слави, моя влиза спокойно под колата, но не може да отлепи гумата от земята. Така че, на практика става за всякакъв вид дейности, само не и за автомобилни такива. Захвата, да, малък е и е рисков!
Имам бутилков крик, мисля, че е до 3 тона, по-голям е от тези на снимката. Буталото му е кухо и вътре има плътно желязо, което е с квадратна резба (мисля, че така се води, не съм запознат много) и се развива нагоре с отвертка. Оригинално този крик има една квадратна ламарина, дебела 3 мм, на която краищата са леко подвити нагоре, която се слага на буталото му, за да се избегне моментът на лош захват. Мисля, че и на тези от снимката може да се приспособи нещо подобно.
На райдер-а специално главата му е неподвижна и неразглобяема. Има 4 канала, кръстосани и толкова. Няма какво и как да го приспособиш. За другите не знам.
Ако държиш да е такъв ( тип "бутилка" ) гледай да е двустепенен ( има и три-) . Имам такива два алуминиеви , много са ниски , а вдигат два пъти повече във височина, спрямо нормален. Ползвах ги на форделите си ( транзити ) , навираше се под задния мост , дори и на спаднала тотално гума. Също и отпред ставаше под магарето . За леки коли този тип крик е неудобен.
Имам точно синия от първата снимка. Бях го взел за 16-17 лв преди 7-8 години. Супер си е крикчето и съм много доволен от него. Главата му е със канали на кръст и е на резба в буталото, по този начин височината му се овеличава с около 10 см. Колата ми е голф 3, побира си се идеално в резервната гума(геврек) заедно с оригиналния крик и някой други боклуци. Отзад го слагам на края на гредата на моста, канала в главата му пасва идеално на ръба на моста. Първо малко го развивам даже и тогава вдигам. Отпред го слагам под носача, там няма височина да се развие предварително.