Polo 6N 1,4 1996 - Врътка парно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Lubang
Автомобил:
Двигател:

Polo 6N 1,4 1996 - Врътка парно

Мнениеот Lubang » Вто 07 сеп 2010 10:52

Здравейте! Имам следния проблем със Polo 1,4 96г.: блокира ми превключвателя, от който определя накъде да духа вентилатора, дали към стъклата или към купето. Врътката се върти на две положения, но си духа само към купето, а на останалите 2 положения въобще не може да се завърти. Някой имал ли е такъв проблем?

Последна промяна от hooligans на Вто 02 юли 2019 14:30, променено общо 1 път.
Причина: Оправих заглавието.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Врътка парно

Мнениеот zografski » Вто 07 сеп 2010 14:15

Такъв проблем не съм имал колега, но пластмаската кадето са 3те врътки се маха и можеш да видиш какъв е проблема. Зад пластмаската която трябва да махнеш има едни други пластмаски който може да се се счупили и изместили след това и за това може да не ти се превключва. Но не знам трябва да погледнеш. Ако не се ориентираш кое точно се сваля мога да го свала и да направя снимки да погледнеш.
Поздрави :beer

gmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gmaster » Съб 11 сеп 2010 19:00

Здравейте!Скоро и аз се сблъсках с този проблем,но при мен не работеше средната врътка(тази която отваря клапата топло-студено).Отварям,гледам жилото не е на мястото си,разглобих цялото модулче,оказа се че има доста изпочупени пластмаси и главно около щипките които държат жилата(явно е използвана доста кофти пластмаса за направата на шасито на модулчето),опитах да доизградя с епоксидна смола каквото мога и монтирах обратно,при монтажа не можах да закача едната щипка,просто нямаше за какво,та се наложи да побългаря малко механизма с тел и всичко заспа :applause: .Причината поради която не ви работят врътките са щипките,които държат бронята на жилата,пластмасата се чупи и щипката изпуска бронята.На врътката която контролира къде да духа струята са закачени две жила:жълто отдолу и кафяво отгоре,средната врътка е за клапата топло-студено,там жилото е синьо.Един съвет,ако имате проблем с някое от жилата не сваляйте целия модул, че после нямат закачане тия проклети щипки и ще си навлечете само неприятности(всичко е толкова трошливо),опитайте се на място да отремонтирате,ако не държи щипката не напъвайте за да не досчупите,използвайте тел или свински опашки,целта е бонята на жилото да е в легълцето и да е фиксирана за шасито на модулчето,за да имате контрол над жилото.Дано съм бил полезен,успех с ремонта :да:

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Вто 26 юли 2011 14:05

Както при колегата и при мен така стана с средната врътка за топлият и студеният вуздух, тоест тя си бачкаше но преди една седмица си беше на студено и си ползвах климатика. Не знам защо я завъртях и сега проблема е следният врътката като я завъртя отива до края на топлият въздух, но като я върна на студеният не се върти до края остават 3 скали. Но като махна цд-то се очерта, че жилото си е наред набарах с пръст една черна пласмаса където вероятно е закачено жилото и като го мръдна с пръст то си навътре към конзолата започва да духа топъл въздух. А като я върна в обратна посока започва да духа стоден въздух.Може би се е счупило нещо в бялата кутия кадето набарах зъбно колелце незнам очаквам вашите предложения :beer
Поло 98 г.
Извинявам се но не исках да пускам нова тема тук защото вече има такава :D

Александър Олито
Автомобил: VW PASSAT B4
Двигател: 1994 ABS

Мнениеот Александър Олито » Сря 26 юни 2019 10:12

а на врътката , която е за степените на вентилатора също има жило, поне при мен, то се активира когато копчето излезе от скалата с цифрите, тоест както седи на 0, го врътваш надолу, не към 1. и тръгва да мести това жило, обаче на мен не ми е закачено и не знам къде да го закача. Някой знае ли къде се закача това жило и каква работа върши.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 26 юни 2019 13:46

Колега,свали филтъра на входящия въздух към купето. Под него има клапа за входящия въздух.Опитай с врътката за степените дали се движи клапата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”