netizen написа:Какво означава читав двигател ?
30 годишният бензинов вади 45 коня от литър , съвременният дизелов вади 120 коня от литър обем при двойно по-нисък разход, несъществена разлика може би ?
Само да вметна, Ауди 80 влиза в завой като чук без дръжка - факт, е че е интересна кола за времето си, но с ужасно пътно поведение.
С много хубав въпрос започваш поста си. Ама явно двамата му даваме коренно различен отговор. Двигателите, дето аз ги хваля, вадят по-малко мощност от единица обем 1,6 / 72кс дори от Москвич 1,5 / 80кс, ама аз не искам повече мощност, искам надеждност и тези двигатели ми я дават. За мое съжаление повечето хора разсъждават като теб и производителите се съобразяват с това и правят двигатели по твой вкус, а не по мой или на автора на темата вкус, просто сме малцинство и няма сметка да се произвеждат коли за такива като нас.
В момента кола не ми трябва, затова карам колата на майка ми. Като ми потрябва, вероятно ще си харесам някакво купе и ще го напълня с батерии и елдвигател. Готови коли по мой вкус вече няма и вероятно няма и да има.