зДвП и простащината на пътя.

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Outlawz
Мнения: 14
Регистриран на: Съб 04 фев 2017 22:36
Автомобил:
Двигател:

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот Outlawz » Пон 12 авг 2019 14:15


Stivi написа:
Outlawz написа: Значи, да мина в дясно и да го пусна да рънчи на 90-100, щото 70 км не му е достатъчно. Няма как да стане тва.

Мисля че след това изречение темата е приключена ! Всички обширни обяснения за ремонти,ограничения и светофари+снимков материал са за оправдание на идеята "Аз пък нЕма да те пусна да ме минеш.." !

Изобщо не ме вълнува мнението ти. Кой си ти, че ще ми даваш наклон кой да пропускам и на какви джигити да правя път? Да няма да го пусна да мине като ми светна и ми кара броня в броня. И ти да си и теб няма да пусна. Аман от отворковци на пътя. Научете се, че не може да си правите каквото си искате на пътя и да се имате за богове.




Потребителски аватар
VWGT
Мнения: 6154
Регистриран на: Пет 09 дек 2005 10:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот VWGT » Пон 12 авг 2019 14:16


Тук няма надминаване, а е заобикалне. Като все едно да настигнеш в парка дядо с бастун и вместно да го заобиколиш, да му плеснеш един зад врата и да го отместиш в ляво. Как така ще ти ходи в краката.

В българския език отдавна думата "толерантност" има повече негативен смисъл, откокото позитивен. Даже съществуват и откровенно обидните ѝ производни като "толераст", нещо като толерантен педераст. Но затова пък наглостта и тарикатлъщината винаги са били на почит. От тази гл.т. е разбираемо защо поведението и по улиците ни е такова, толерантно-уважително към нагло бързащи и светкащи тарикатски джипове.

Както някой беше писал, много хора може би го правят от страхотолерантнапочитаемост. Ама то и с тая наша толеристична полиция, по-добре така. На бул. България в Сф има и бус лента, що да не платиш едни 50 лева глоба, ако отзад ти излязат два бързащи джипа.


Outlawz
Мнения: 14
Регистриран на: Съб 04 фев 2017 22:36
Автомобил:
Двигател:

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот Outlawz » Пон 12 авг 2019 14:25


MMX написа:
Outlawz написа:Можех да си мина в дясно и да го пусна да мине със 90 или 100, но нека всеки се замисли трябва ли да толерираме такива индивиди.

Е, значи си можел да минеш в дясно, но си продължил да се инатиш да затапваш лявата лента. И аз щях да ти святкам и даже да свиря 10 секунди. Откъде знаеш, че жена му не ражда? Или трябва да те блъсне за да се усетиш, че може би има нещо предвид. Ако дясната лента е била непроходима е друго, но щом си можел да се отклониш - вината е доста повече твоя.

Аз имам друго плакване от оня ден. Един бус ме изпреварва и без да има насрещно движещи се прибира така, че задницата му за малко да ме закачи. Може би му е бил първи ден с по-дълго МПС или е обикновен тъпанар.


Айде да си нямаме такива аз какво съм можел да направя. Като много бърза да минава в дясно. Никъде не пише в закона кой в коя лента трябва да шофира в населени място. Или искаш да ти цитирам закона сега. Аз на такива говеда път няма да правя. Ще се прибирам в дясно и след това пак в ляво, за да може той от най-лява на следващото кръстовище да завие на дясно при трилентов път. Отчайвам се направо като слушам как разсъждават някой хора. Святкяйте и заслепявайте, ама имайте предвид, че може да попаднете на някой малко по-откачен от мен и да ви засвятка вас.


Потребителски аватар
Stivi
Мнения: 8292
Регистриран на: Пет 02 дек 2005 20:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Правец-Поморие

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот Stivi » Пон 12 авг 2019 14:31


VWGT написа:Тук няма надминаване, а е заобикалне. Като все едно да настигнеш в парка дядо с бастун и вместно да го заобиколиш, да му плеснеш един зад врата и да го отместиш в ляво. Как така ще ти ходи в краката.

Меко казано неуместно сравнение !
VWGT написа:На бул. България в Сф има и бус лента, що да не платиш едни 50 лева глоба, ако отзад ти излязат два бързащи джипа.

Още по-неуместно сравнение !
Целия случай е просто едно пишкомерене,но да не се сърди някой после /и да вика органите на реда/ ако другия извади по-голяма пишка :mhihi И като карате в ляво да не забравяте да гледате дясното огледало :a045


Потребителски аватар
stefan4o
Мнения: 19138
Регистриран на: Съб 16 юни 2007 6:07
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот stefan4o » Пон 12 авг 2019 14:38


Stivi написа:И като карате в ляво да не забравяте да гледате дясното огледало :a045

Това е повече от задължително. Бих добавил и вдясно ако карате - пак го гледайте, че разни мотопедисти и велосипедисти обичат да "изпреварват" в същата лента понякога.


Потребителски аватар
VWGT
Мнения: 6154
Регистриран на: Пет 09 дек 2005 10:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот VWGT » Пон 12 авг 2019 15:09


Въпрос на гледна точка, Стиви. Аз смятам, че когато човек е нагъл на пътя, ще е нагъл и в парка и навсякъде. У нас всичко е пишкомерене ... тва закони, правила ... са само за хора с малки пишки.

И понеже оставам с впечатлението, че не правиш разлика между пътно платно с няколко ленти извън града и такова в града, ще те питам в прав текст: правиш ли?
Щото в закона е казано много конкретно и ясно:
http://listovkite.com/traffic_law.php?id=2.3


Потребителски аватар
Stivi
Мнения: 8292
Регистриран на: Пет 02 дек 2005 20:19
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Правец-Поморие

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот Stivi » Пон 12 авг 2019 15:43


Правя ! Но с колкото и километра да се движа независимо градско или магистрално /градско обикновено с максималната + до 10км отгоре/,видя ли че ме застига по-бързо движещ се автомобил и съм в лява лента ако имам възможност да отида в дясно го правя,а не ставам заместник на катаджиите. На магистралата,ако изпреварвам /с максимално разрешената/ и видя че идва засилен натискам колкото мога за да се прибера по-бързо,а не почвам да го псувам да си мърморя...."ще чакаш бе гъзар,даже малко ще намаля за да ти е гадно" icon_idea И това не е защото ме е страх,че ще ме засече след това за да ме бие,а защото мисля че това е най-безконфликтния начин за всички ! Също така,ако видя някой пешеходец да върви с гръб по посока на движението и да тръгне по пешеходната без да спре да се огледа,никога на му давам предимство /естествено ако е безопасно/ -лошо се учат и после ще вкарат някой в затвора ! Или такива които изскачат иззад някоя спряла кола пак без първо да се покажат да ги видиш че са там,минавам пред тях и хич не ми дреме....да се стряскат и да не ходят като идиоти ! Направо съм камикадзе,но за 25 години стаж зад волана и половин милион километра все още нямам ПТП в което да съм виновен. Темповото каране с мисъл и съобразено с пътната обстановка ,е много по-безопасно от карането по запетайките на закона....факт :a045


Потребителски аватар
VWGT
Мнения: 6154
Регистриран на: Пет 09 дек 2005 10:09
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот VWGT » Пон 12 авг 2019 15:53


Тогава да спрем да говорим и обсъждаме магистралите и междуградското, и като цяло разни истории от общ характер.

В случая има ситуация в града с нагъл джип с претенции, които нито колегиалността, нито закона му позволяват. Първото, защото всяка една маневра е риск. Ако джипа нарушител бърза и е склонен да поема този допълнителен риск, да си го поема, а не да го прехвърля/вменява на другите участници. Второто, защото буквата на закона е такава.

Аз също не спазвам на 100% всички правила, но като ги нарушавам си понасям вината и рисковете, а не ги вменявам на другите участници под формата на претенции за колегиалност, толерантност и нам си кво.


Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Мнения: 19687
Регистриран на: Вто 08 юни 2004 16:34
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Местоположение: София
Контакти:

Re: зДвП и простащината на пътя.

Мнениеот Vlad777 » Пон 12 авг 2019 16:19


Айде тая тема улете.

Авторът - щом ти самия не спазваш правилата, чудно ми е с какви очи имаш наглостта да пишеш, че другите, които не ги спазват били едикакви си?

Как така при ограничение 40 е добре да караш с 70, а ако караш с 100 си джигит? Кой си ти, че да определяш колко е допустимо да се превишава и колко не е?!?

Айде у уево!



Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта