Клапа за парно и климатроник Diavia.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ingplamen_e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Клапа за парно и климатроник Diavia.

Мнениеот ingplamen_e » Чет 22 фев 2007 22:16

Имам Golf 3 1.8 ABS с допълнително поставен климатроник в Италия.Когато купих колата преди година-есента,всичко беше наред с температурате.Зимата парното беше задоволително.Но лятото духаше само топло.Тогава видях,че лостчето,което е към двигателчето за топло-студено(под централното табло) е откачено.Затворих клапата и задуха студено.Но ми направи впечатление,че двигателчето прави цял оборот при включване на климата,а има 2 ограничителни болта,които не му позволяват това.(ако е сложена рейката де)Свалих двигателчето,и се оказа че е пипано,но работеше.Излиза,че трябва да регулирам клапата на ръка.
Та молбата ми е-ако някой има такъв климат,да провери как се движи рейката.Ако пък е имал подобен проблем-да сподели.Кое ограничава хода на двигателчето-не вярвам да е механичен стопор?

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Съб 24 фев 2007 22:33

ПРави някъде към половин оборот. има едно малко потенциометърче с което се регилира хода, но на място е много трудно да го регулираш. Другото което е има болтове - отвън, това са механични ограничители, но те са крайна мярка, за да не ти потроши моторчето пластмасовите снадки и рамена. Щом си свалил моторчето, значи си ги видял тези неща. При мен се измъкваше от оста на моторчето. Като дадеш стоп на климатроника, двигателя се връща в начално положение, включи отново и тои ще завърти и ще спре. След това избута с ръка лоста за клапата докато спре и надени пластмасовия накрайник на моторчето, ама не докрай. Спри климатроника и виж докъде щи спре. Искарай леко накрайника, и виж дали има още ход на клапата. Трябва сам да намериш положението, но горе долу това е начина. и в селвиз да отидеш, ще ти вземат куп кинти и ще направят същото. Само да ти кажа че това го правих 4-5 пъти, щото лоста все се измъкваше и накрая намерих такъв пластмасов накрайник и го смених. Успех.

Потребителски аватар
ingplamen_e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ingplamen_e » Нед 25 фев 2007 13:23

Благодаря за отзоваването.Виждам,че има подобна тема от преди започната.
Отварях моторчето - не е стъпково,а е обикновено за 12 V но с редуктор.Освен това в корпуса на редуктора има тример-променливо съпротивление.Може би то определя хода на моторчето,респективно клапата.Обаче при мен тримера е здрав.И се променч някъде от 0 до 5килоома при въртене на редуктора.
Дали нещо по управлението на климатроника се е скапало.Но пък всичко друго си работо отлично.Единствено че трябва клапата да я местя на ръка

Потребителски аватар
iso83
Автомобил: Tuareg 5.0 V10
Двигател:

Мнениеот iso83 » Чет 01 мар 2007 22:52

оправи ли проблема с моторчето че и аз го закъсах днес след ремонт на клаите на които им се беше скапала гъбичката сглобявам аз и едното моторче което е за нагоре и надолу започна да се върти постоянно ама не че прави цял оборот ами вратне в едната посока мъничко после в другата и така без да спира и без значение какви бутони натискам и се чудя дали е от моторчето или е нещо друго и чак сега се сещам че когато разглобявах буксата на това същото моторче беше изключена явно проблема го е имало и преди но има и един друг момент че преди да почна да сглобявам навързах всико и направих опит дали работи и всичко си работеше идеално но когато вече го монтирах и такмо да слагам таблото и .................. ако можеш помагай че ми едошло до гуша преди имах голф 2 и все нещо си правех докато я продадох сега си взех троика и старата песен на нов глас а я имам само от няколко дни разчитам на помоща ти а и на други колеги

Потребителски аватар
iso83
Двигател:

Мнениеот iso83 » Пет 02 мар 2007 12:41

никой ли нищо не знае за шибаните моторчета и управлението им ако знаете неси трайте че съм разкачил всичко вместо да се порадвам на новата придобивка тя си стои в гаража айде помагайте

Потребителски аватар
ivonko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivonko » Пет 02 мар 2007 16:32

iso83 написа:никой ли нищо не знае за шибаните моторчета и управлението им ако знаете неси трайте че съм разкачил всичко вместо да се порадвам на новата придобивка тя си стои в гаража айде помагайте

Значи преди да изхвърлиш моторчето, разкачи акумолатора, пуши една цигара, закачи го обратно, закачи моторчето и пак го пробвай. ако се държи по същия начин, си купи друго от някоя морга или си поръчай в Bosch, ама са доста пари. Само тва мога да ти кажа. В София има официален представител на Diavia, impas56 мисля се наричаше фирмата, имат и сайт - но такива пари ще ти поискат че свят ще ти се завие. и аз доста търсих инфо за тези климатроници, ама няма. и мойто едното се държи по същият начин, с голямата разлика че отваря или затваря клапата, и тогава започва да жътка наляво надясно. Като го подпра с пръст в момента на жъткане спира. Явно му идва времето.

kaskadi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaskadi » Пет 02 мар 2007 17:22

и аз имам този проблем просто клапата има механ4ени ограни4ители а мотор4ето продалжажа да варти и пласмасовото саединител4е което е на шлици изпада,между другото и дунапрена на клапата се е оронил и не уплатнява и смесжа джата потока студен и топал.
Някои ако знае как да го оправя моля да пише

Потребителски аватар
iso83
Двигател:

Мнениеот iso83 » Съб 03 мар 2007 0:44

това с дунапрена тъкмо го направих просто е е---- му майката значи започваш от таблото трябва да се разкачи цялото и го махаш от колата след него махаш металната греда която държи таблото ,е нея махаш изцяло ,но я освобождаваш от винтовете , след това вече всичко се вижда ,при мен (голф 3 климатроник диавия допалнително слаган) това чудо с клапите се намира в средата трябва и него да извадиш ,имаи в предвид че вътре (при мен де) има радиаторче за топлото и то се откача от маркучите от към двигателя , после ще видиш едни метални скобички които са отпред ,отдоло, одгоре и от зад има две ,след като се откачат целия куфар с клапите и моторчетата трябва да се извади ,разглобяваш го и ето ти ги клапите, отворите по тях аз лично ги уплатних с фолио от това дето се използва в кухнята за печене ,само че го залепвах с моментно лепило и го увих няколко пласта ,според мен стана добре и такмо до преди малко сглобявах ,само това моторче не стана ,ама му набарах цаката бутам с ръка и готово ,е разбира се докото намеря друго ДА ЗНАЕШ ЧЕ ТВА ДЕТО ГО ОПИСАХ СИ Е СТРАШНА ИГРАЧКА И ТИ ТРЯБВАТ ЖЕЛЕЗНИ НЕРВИ И МНОГО СВОБОДНО ВРЕМЕ АЗ НАПРАВО ПОЛУДЯХ НЯКОЛКО ДНИ НО ИНАЧЕ СЕ ПОЛУЧИ ми тва е в общи линии ако има нещо питай

kaskadi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaskadi » Вто 06 мар 2007 15:09

мерси сте го направя само да ми остане сжободно време.
Ако някои намери тожа пласмасво преход4е моля да пише

Потребителски аватар
ingplamen_e
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ingplamen_e » Сря 25 апр 2007 19:24

Пак се връщам към този проблем,понеже тези дни се мъчих да го отстраня.Но каквото и да правя,моторчето винаги прави цял оборот и тогава спира.А хода на рейката трябва да е около 90 градуса.Имам чувството ,че може да са сменени местата на кабелите в клемата на мотора.Там са 5 кабела.Молбата ми е ако някой има такъв климатроник и иска да помогне-да види каква е поиследователността на кабелите(цвета им).Благодаря предварителнои на всички отзовали се.

Потребителски аватар
pavel8212
Автомобил:
Двигател:

Re: Клапа за парно и климатроник Diavia.

Мнениеот pavel8212 » Нед 11 окт 2009 15:04

колега и аз имам сьщия проблем не мислиш ли че може да е от компа а не от моторчето? може да не го управлява както трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”