Как се формират цените на горивата на бензиностанциите?
Re: Как се формират цените на горивата на бензиностанциите?
Точно и горивото на Марешки трябва да идва от някоя от двете български рафинерии, румънските, сръбските или гръцките рафинерии. Едва ли го кара от Китай
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Vincent1 написа:Абе стана ли ясно Марешки от къде зарежда на едро. Имам чувството че е по голяма мистярия от кого купува отколкото дали има картел.
Моята информация е че купува от Сакса продава пред 4-5 стотинки и продава по 100тона на ден в София....
Не мога да гарантирам 100% достоверност.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
silent написа:Моята информация е че купува от Сакса продава пред 4-5 стотинки и продава по 100тона на ден в София....
Не мога да гарантирам 100% достоверност.
да, от Сакса зарежда (които пък продават на дребно през Круиз), а Сакса откъде купуват, нямам представа, но вероятно горивото е от Лукойл.
Да и аз така съм чувал, което само по себе си е е абсурдно защото преди време Златев и Марешки се изпокараха и според мен няма да е много трудно Лукойл да притиснат сакса и ГЕ да не работят с Марешки.
Отелно Златев по телевизиите риторично питаше от къде купува Марешки за да му излизат сметките да продава на тези цени, което само по себе си изключва възможността горивата да са му Лукойлски
Отелно Златев по телевизиите риторично питаше от къде купува Марешки за да му излизат сметките да продава на тези цени, което само по себе си изключва възможността горивата да са му Лукойлски
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Евтиното гориво при Марешки, е елементарен трик. С него Русия/Лукойл си осигурява цяла партия с няколко депутата в българският парламент. Сделката е перфектна, жертва се само печалбата от едно дребно количество нефтопродукти. 

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
hooligan_sk написа:Евтиното гориво при Марешки, е елементарен трик. С него Русия/Лукойл си осигурява цяла партия с няколко депутата в българският парламент. Сделката е перфектна, жертва се само печалбата от едно дребно количество нефтопродукти.
Просто работят през по-малка печалба. Бензиностанциите около Марешки на същите (че понякога и по-ниски цени) и те ли си жертват печалбата или имат партии. Просто се работи с по-малка надценка или перат пари.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Ако наистина продава 100тона на денонощие в София от една бензиностанция (вярно много голяма) какъв му е проблема да продава през 4стотинки ...на ден брутната печалба е 4000лв....на месец 120 000лв...това никак не е малко.... колкото и да са му режийните....
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Не съм забелязал Марешки да е особено русофилски настроен. Ако бъркам - поправи ме. Вижда се, че е анти на Патриотите.hooligan_sk написа:Евтиното гориво при Марешки, е елементарен трик. С него Русия/Лукойл си осигурява цяла партия с няколко депутата в българският парламент. Сделката е перфектна, жертва се само печалбата от едно дребно количество нефтопродукти.
Ако ставаше само с руски пари, Атака щяха да са с около 10%, а БСП - поне 30

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Има много бензиностанции продаващи на цената на Марешки без да имат връзка с политици,така че това с купуването на парламентарна група малко ми издиша ! "Никс метал" в Ботевград от една колонка вече имат няколко и потока от коли не спира,а продават на цената на Марешки ако не и по-ниска !
- hooligan_sk
- Модератор
Марешки създаде веригата бензиностанции и я гарнира с масивна кампания, за да стъпи на нея политически проект. Това беше очевидно и очаквано. Публична тайна е, че управлява едни руски пари. Отговарям на конкретния въпрос, защо Лукойл му позволява да добие сериозно измерение и форма за местния пазар. Останалите "евтини" бензиностанции нямат мащаб.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
1,75лв на Кристал снощи 95 бензин
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:печалбата от едно дребно количество нефтопродукти
hooligan_sk написа:сериозно измерение и форма за местния пазар.
И как точно едновременно е възможно да съществуват и двете?
Илии на мен ми убягва нещо?
- hooligan_sk
- Модератор
Дребни за Лукойл. Значими за българският пазар. Пак заповядай. 

Колеги според вас това че данъчните складове са предимно на Лукойл влияе ли на цената на горивата. За мен това е малко преувеличено. Ако имаше съществено влияние в градовете около границите щеше да е съществено по евтино горивото.
Друг е въпроса че около граничните градове може да държат нормални цените и от там да им идват печалбите, а във вътрешността на страната където Лукойл цакат със складовете да са 0:0
Sent from my iPhone using Tapatalk
Друг е въпроса че около граничните градове може да държат нормални цените и от там да им идват печалбите, а във вътрешността на страната където Лукойл цакат със складовете да са 0:0
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Vincent1 написа:Колеги според вас това че данъчните складове са предимно на Лукойл влияе ли на цената на горивата. За мен това е малко преувеличено. Ако имаше съществено влияние в градовете около границите щеше да е съществено по евтино горивото.
Не знам дали съм прав,но това което знам е ,че не може просто да тръгне цистерна от Румъния и да разтовари в бензиностанция в България,горивото задължително трябва да мине през данъчен склад ,а там колко ще те одерат от Лукойл....не е ясно !
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”