Golf 3 1.8 90 коня ABS забива, умира, и не върви.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 1.8 90 коня ABS забива, умира, и не върви.
Добър вечер, колеги. Колата е голф 3 1.8 90 коня ABS, мотор, със следния най-долен проблем от много време, който тъй и не се оправи, ако на някой му се е случвало подобно нещо и даде някакъв резултат, ще съм му много благодарен. И така, значи колата, както карам и забива, и умира, намаля скоростта мн бързо, и изведнъж тръгва, пак спира и така, и може и да угасне докато напълно спре. Иначе, изведнъж не гасне. Сменил съм, цялото моно, с дросела (+почистване) , тпс-а, стъпково моторче, вакумите са наред, горивен филтър, въздушен, са сменени,бензинова помпа също, сменена, тампона на моното, кабели, свещи също. Бях ходил да и правят диагностика, и изписа ламбда сензор... Не съм я сменял ламбда сондата, защото ппц, с откачена сонда, не би трябвало да ги прави тези мизерии. И съм пробвал, да я карам на откачена ламбда сонда, и пак същото го прави. А като откача, температурния датчик, оборотите не падат на момента, но след около 10 сек, до нормалните, 800,900... Не знам, така ли трябва да се случва. Ппц има газ, но не съм я карал, от доста време на газ, така или иначе, свалих бутилката... Така, че ако някой помогне, ще съм му много благодарен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Golf 3 забива, умира, и не върви.
Датчик на Хол в делкото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.8 90 коня ABS забива, умира, и не върви.
Само да добавя, че като ги прави тези мизерии и я загася, и след това няма палене, сякаш, че няма бензин.. Защото ходя пълня по 1 туба от 5л., налива и, и пали без проблем. Това може ли да има нещо общо, с датчик на хол?
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Здравей колега,реши ли си проблемът?
-
- Автомобил:
- Двигател:
За сега са сменени, датчик на хол, 2 свещи (било е наложително) и дистрибуторна капачка. И пак прави същите мизерии, но май вече проблема идва от горивната система. Чакам майстора да се освободи, и вече ще го решим напълно.Каза, че може да е от комутатора също. И така, направо, ще сложа линк, от друга подобна тема, което най-вероятно засяга моят проблем. viewtopic.php?f=5&t=326370
Само да добавя, че преди 2 години, откакто смених хубавата си помпа, започна това.. И която взех, си беше 2ра ръка с кошничката, която е била и преди разглобявана..
Само да добавя, че преди 2 години, откакто смених хубавата си помпа, започна това.. И която взех, си беше 2ра ръка с кошничката, която е била и преди разглобявана..
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Симптоми за бедна смес. Измери налягането от помпата и пробвай със затапен обратен бензин от моното.
Имаш ли хубав и стабилен празен ход?
- Барон Мюнхаузен
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADB
WeedyBeats написа:Само да добавя, че преди 2 години, откакто смених хубавата си помпа, започна това.. ..
По ясно нема накъде...
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа: и пробвай със затапен обратен бензин от моното.
Как със затапен?
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Stisni някъде маркуч с обратен бензин
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
WeedyBeats написа:muns61 написа: и пробвай със затапен обратен бензин от моното.
Как със затапен?
А празния ход?
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
На 0.8 си има стабилен пр. ход обаче помпниш ли на педала и пада на 0.7-0.6 или направиш опит да тръгнеш и почва забиване и чудене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:WeedyBeats написа:muns61 написа: и пробвай със затапен обратен бензин от моното.
Как със затапен?
А празния ход?
Празния ход, е ок. Държи 900 оборота г/д, обаче като забие в движение колата, или най-вече на завой, и като изключа от скорост, гасне, и така пак паля и тръгвам, до следващия път.
lubo_Y10 написа:На 0.8 си има стабилен пр. ход обаче помпниш ли на педала и пада на 0.7-0.6 или направиш опит да тръгнеш и почва забиване и чудене.
Какво е това 0.8, колега?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
В помпата е проблема, кошницата най-вече
-
- Автомобил:
- Двигател:
quote="Zdravko Zankov"]В помпата е проблема, кошницата най-вече[/quote]
И аз така мисля, ама ще изчакам майстора да се освободи, ако може да се измисли нещо, че не ми се купува ся друга, пак.
И аз така мисля, ама ще изчакам майстора да се освободи, ако може да се измисли нещо, че не ми се купува ся друга, пак.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Здравей Колега,
Освен всички предположения и препоръки от колегите, дадени до този момент, предлагам още една проверка.Независимо, че кабелите от бобината до дистрибутора и тези от него до свещите са нови, виж дали някой от тях не се допира до някой маркуч от охладителната система. Ако да, постарай се да ги изолираш така, че да не допират. За да се потвърди наличие на утечки караш колата на тъмно място, вдигаш капака и караш някой друг да върти на стартер а ти гледаш дали няма "светкавици" из коша. Ако има, работата е ясна.
Освен всички предположения и препоръки от колегите, дадени до този момент, предлагам още една проверка.Независимо, че кабелите от бобината до дистрибутора и тези от него до свещите са нови, виж дали някой от тях не се допира до някой маркуч от охладителната система. Ако да, постарай се да ги изолираш така, че да не допират. За да се потвърди наличие на утечки караш колата на тъмно място, вдигаш капака и караш някой друг да върти на стартер а ти гледаш дали няма "светкавици" из коша. Ако има, работата е ясна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”