Така и така последно време ми е тръгнало на питания, реших да задам и няколко въпроса относно фаровете...
Прочетох няколко теми относно така наречените "Завиващи фарове" но те не са свързани с въпросите които ми изникват последно време...
Инфо за колата - Пасат Б6 BMR - 170 кс. 2007. Колата я имам от 6-7 месеца.
Както вече сам стигнах до заключение е, че фаровете на Пасата са AFS - Би ксенон адаптивни... до тук добре.
Имам 3 основни питания и се надявам ако някой има опит или информация да сподели.
1. Във фара имам 2 малки крушки тип Т10 w5w (или на поне на такива ми приличат) - до колкото съм ги загледал, едната е Халогенната крушка а другата се включва когато съм на място или се движа мн бавно и навия волана съответно на ляво/дясно за да освети допълнително пред колата при паркиране или завиване на кръстовище. Другото е Лупата с Ксеноновата крушка и тук стигаме до основното ми питане а именно една крушка H7 която не мога да разбера каква и е функцията. Правих си тестове при къси, дълги или само на "сензор" но тази крушка не свети и не мога да разбера каква работа върши?

2. Второто ми питане може да прозвучи малко глупаво не не успях да намеря такава тема....
Възможно ли е тези "адаптивни фарове" да бъдат подменени със обикновенни за модела, ако въобще съвпадат на гнездото (не съм сравнявал 2та модела фарове) както вече казах колата я имам от скоро. Има ли вариант от този скъп модел с адаптивни фарове да се мине към по опростения и по-евтин вариант. В една от темите в форума попаднах на https://autopro.bg/vw-passat-b6-3c-03-2005-3779 забелязах че хората предлагат 6-7 модела фарове които изглеждат супер добре. Дали било възможно смяна на фар с нещо такова...?
Да забелязал съм че в купето няма копче за управление на нивото на фара, и знам че компютър се занимава с това, но всепак ми е чудно някога не дай си боже да се стигне до смяна на Ксенонова крушка или на счупен фар (което и 2-те знам че са скъпи упражнения) дали при такава ситуация мога направо да подменя и 2-та фара и да не им треперя толкова.
3. Някой сменял ли е Ксенонова крушка и ако да препоръчайте марка и г/д как вървят цените?
п.с. Единия ксенон има по-различен цвят от другия което неминуемо в бъдеще ще доведе до смяна и всякаква информация относно тези фарове би ми била полезна.