Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот Кайзен » Нед 15 ное 2020 12:01

инжектопляктор написа:Тук става въпрос да четеш/слушаш и да разбираш какво ти се отговаря/говори.

Което логично трябва да бъде и в обратната посока.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 15 ное 2020 12:16

Кайзен написа:трябва да бъде и в обратната посока.

Аз с радост слушам когато има информация, която е достоверна, а не е клипчета на случайни хора и хвърлени твърдения, които да служат за опорна точка, ама без по никакъв начин да се съобразяват или по някакъв начин аргументирано да оборват информацията, която е поднесена до момента. Аз да си правя труда да давам достоверна информация, статистика и личен пример, за да ми се отговори с едно изречение "виж на тоя лин в тубата тоа кво каза" Toя какъв е, що е, доколко е достоверно казаното от него - явно няма значение. Единични случаи не са аргумент, който може да обори цифри, разбираш ли?
Един бил паднал защото нямало човечност, но мерките били виновни. Друг бил казал, че си изгубил крака заради мерките. Ама то причината дори не са мерките, а бездушност, липса на човечност и т.н. Тези примери не променят едни цифри, числа и т.н. А показват, че по принцип има нещо сбъркано в цивилизацията днес.
Ама не си търсете единични примери просто. Единичният пример е частна ситуация, която не променя пейзажа.
Затова попитах дали има четене с разбиране. То хора и от парче от метеорит може да бъдат ударени, ама не променя числата това.
Знам, че е по-лесно да отричаш и оборваш, отколкото да приемеш че има проблем и да предприемеш мерки.
Но отричането на проблем не го ликвидира, а само утежнява. И да ми се вадят цитати как някой имал карцином, но го писали коронавирус, той е бил един човек. Не променя статистиката с пневмониите. И то при преди това здрави хора. С умишлена демагогия се опитва да се вмени, че едва ли не всеки с коронавирус и пневмония, пък камо ли да почине бил обезателно с някакво нелечимо заболяване. Което е толкова далеч от истината, че няма накъде.
Някои хора си играят игричките, не им пука за хората, искат да извлекат лична, политическа, финансова изгода. Популизъм.
Те ще замерят с такива примери, но тези примери са единици спрямо болшинството от случаите.
И аз ако имам ресторант и губя пари, ще пускам такива клипчета в тубата да убеждавам как всичко е манипулация.
Не защото наистина е така, защото има там 2-3 хвърчащи примера да ми подкрепят една умишлено изкривена теза.
Лекарите в болниците продължават да се опитват да лекуват и спасяват хора. А едни други просто гледат да се замерят с л@йна, за да извлекат лична изгода. Грозно е.
Не си мисли, че на 7/8 или Слави им пука или са свободни медии. Изкривяват истината и действителната ситуация с частни примери, за да се извлече лична изгода - това е.
Ако не е короната, утре ще видиш как ще е нещо друго, което ще използват.
Свободна медия е тази, която отразява събитията и действителността безпристрастно и независимо. Такива май никъде няма. Дори самият факт, че се издържат от реклами и рекламодатели е достатъчен да не бъде независима. Ако дадена фирма им плаща за реклама на прахосмукачката Х, която е евтин боклук и убива хора чрез токови удари, ще избягват да пишат или говорят лошо за нея, да не им секне финансирането от реклами. Кажи ми, коя е тая абсолютно независима и неподвластна на външни фактори медия?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 15 ное 2020 13:52

инжектопляктор написа:Ама не си търсете единични примери просто. Единичният пример е частна ситуация, която не променя пейзажа.
Там е работата, че не са единични случаи, както се опитвате да ги изкарате. Прекалено много са, което трябва да те накара да бъдеш съмнителен. Затова аз не вярвам на 100% от официалната статистиката.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 15 ное 2020 14:10

Кайзен написа:Там е работата, че не са единични случаи, както се опитвате да ги изкарате.

Щом знаеш колко са, изброй ги, подготви ги като доказателства в съда и заведи дело в съда с теза "Вие лъжете, всичко е конспирация" Аз не отричам, че нередности може да има или че някога може не е имало. Пак ти казвам - по 100-200 човека с пневмонии, интензивни отделения и останалите отделения пълни с пневмония и хора с респираторни проблеми и то изведнъж и то тази година е доказателство само по себе си.
Аз не виждам по някакъв начин да оборваш това, а само си мелиш едно и също. Фактите са безспорни.
А пневмония се доказва с рентгенография. Колко са прекалено много твоите случаи? 2, 5, 10? Колко много много?
Твърдиш нещо, но в доказването му се проваляш. Това като онзи слух "Дават пари да те пишат коронавирус"
Емаамустара, на мен що някой не ми предложи и никой до тоя момент не е снимал как някой му предлага и т.н?
Щото много хора дрънкат небивалици и непроверени неща, нелепи слухове.
Аз примерно ако съм на мястото на Слави, ще бутна пари на трети лица да обикалят в махалите,
да се представят за доктори и да предлагат по 1000лв да "те пишат коронавирус", че да дискредитирам текущото управление.
Бедна ти е фантазията в какво можеше да те накарам да повярваш, ако имах финансовия капацитет да го подкрепя и желанието да го направя.
Няма как да има пълни болници, пневмонии, отвсякъде да пристигат съобщения как нещо не е наред и да го игнорираш.
Да ти говорят управители на болници, лекари в болници, общопрактикуващи лекари и всички останали.
И ти да смяташ, че всички те лъжат, а ти си прав защото по 7/8 пуснали един човек, жертва на некомпетентност и преиначен.
Въобще, в България лъжем, по света всички лъжат, световна конспирация, само телевизия 7/8 и
един луд с шапка от фолио в youtube ти говорят истината. Ама ти наистина ли или нещо ни бъзикаш?
Недей вярва на нищо. Отиди доброволец и виж сам. Но то за това трябва да има кураж. Не е като да пишеш във форум.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Нед 15 ное 2020 14:40

Личен пресен опит от преди 2 часа, дет се вика "топло, топло". Наложи ми се да отида до фургона пред Пирогов. Така. Гледам прави, здрави хора, но в очичките се чете страаааах братко до "ента" степен.
Зад мен бабата въпреки, че има отрицателен pcr тест се беше наредила за да й направят антиген бърз тест "ей така за всеки случай" :screwy .
Пред мен човекът извади късата клечка, съответно получава устни наставления, че въпреки положителния резултат, видимо му няма нищо и освен да се седи в къщи и да пие повечко течност, друго лечение не е необходимо. Ония обаче, видимо разтревожен, разбираемо от всичко, което се бълва по телевизията иска да остане за лечение.... :eek
Лекарката подробно му обяснява, така кат за първолак, че не е необходимо даже и аспирин да пие камо ли да седи в болница. Добре, че тоя пич успя да асимилира информацията от втория път, щот освен моя събра и още няколко негативни погледа.
Да се върна на бабата, въпреки, че и антигения тест й бе отрицателен си плати за още един pcr тест. :screwy
Дали е само тя обаче такъв случай, мисля не.
Аз лично на това се ядосвам, че ни подлудиха, че ни накараха да се страхуваме и да не вярваме на собствения си разум.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 15 ное 2020 14:47

Пак казвам - мен не ме интересува кой-колко пари за какво е получил.
Но когато Мутафчийски си смени мнението на 180 градуса за два дни..
Когато абсолютно същото го направят и няколко здравни министъра на страни от ЕС, и то по едно и също време с Мутафчийски..
Когато хора, които никога не са се подлагали на PCR получат писма от съответните държавни служби, че са положителни и трябва да се карантинират..
Когато Ковид-19 се поставя като причина за настъпила смърт над "мозъчно-черепна травма"..

То аз не вярвам безусловно на тези хора/служби/организации. Поставям всяко тяхно твърдение под съмнение. И докато всеки ден излиза поне по един съмнителен резултат, то няма как да започна да им вярвам. Мен някой излъже ли ме веднъж, то трябва много да се потруди, за да ми спечели доверието. Колкото и финансов капацитет да имаш, то няма как промениш моето мнение. Особено, когато всички тези противоречия се изричат от хората "облечени във власт" и има едни други дето им се кланят безусловно.

Вирус има. Пневмонии има. Има и други вируси. И от други вируси се получава пневмония и се умира. Такива като тебе омаломажават останалите вируси и издигат на пиедестал само този. Това според мен е грешно/смешно. Аз от този вирус се пазя, както и от предишните съм се пазил. С тази разлика, че сега заради наредбите трябва да нося и маска на определени за това места.

П.П.: Както казах - исках да вляза доброволец в "Пирогов" и в сливенската болница. И от двете места ми отказаха. Но не съм сигурен дали можеш да четеш или си чукча.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 15 ное 2020 14:59

Бай Иван написа:че ни накараха да се страхуваме и да не вярваме на собствения си разум.

София не е България. И аз не подкрепям паника, а казвам че трябва да се спазват някакви мерки.
Накратко - Правя каквото трябва, да става каквото ще.
Кайзен написа:Вирус има. Пневмонии има. Има и други вируси. И от други вируси се получава пневмония и се умира. Такива като тебе омаломажават останалите вируси и издигат на пиедестал само този. Това според мен е грешно/смешно. Аз от този вирус се пазя, както и от предишните съм се пазил. С тази разлика, че сега заради наредбите трябва да нося и маска на определени за това места.

1. Явно не се пазиш, не си се пазил и нямаш желание да го правиш.
Мерките срещу всички респираторни заболявания са едни и същи. Включително маската и да не се ходи на обществени места.
2. На пиедестал нищо не слагам. Имаш нормална картина от стандартните за даден сезон вируси. Които водят до усложнения.
Когато изведнъж усложненията рязко се увеличат спрямо стандартната фонова картина, може да се направи един от следните два извода:
а/ Като цяло картината с респираторните заболявания се усложнява
б/ Конкретно респираторно заболяване води до повишаване на случаите на пневмония и води до усложняване на ситуацията
И в двата случая мерките са идентични. Носиш маска, спазваш дистанция, миеш си ръцете, не ходиш на обществени места
И да са "други вируси" при повишена заболеваемост и очевидно изключително завишен брой пневмонии спрямо стандартното...
Следва да се следват все едни и същи стъпки за ограничаване на заболеваемостта и разпространението.
Няма значение кой е вирусът. Мерките които следва да се следват са приблизително едни и същи.
С други думи не стига, че не се пазиш, ами като цяло не вярваш, че трябва да се спазват някакви мерки за ограничаване на каквото и да е било. И друг вирус да беше, щом очевидно имаме картина с изключително повишен брой пневмонии, то следва да се носят маски, да се спазва дистанция, да се избягват обществени места, да си миеш ръцете.
Всичко това важи за всякакви заболявания, които водят до епидемии, без значение какви са те.
Накратко, роптаейки срещу мерките, ти де факто роптаеш че трябва да си миеш ръцете и да избягваш обществени места, ако има дизентерия, ако има грип, ако има бум на хепатит, каквото и да е то в дадения случай. Всичко заразно, което те вкарва в болница и може да те убие следва да се отнасяш сериозно към него. Но не, няма проблем за теб очевидно. Не считаш за правилно това.
А когато се окаже, че има повишен брой усложнения и хоспитализирания от стандартната фонова картина и те са с идентична клинична картина, подкрепени от резултат на един и същи тест за вирус, логично е да стигнеш до точка Б. Конкретно респираторно заболяване води до усложнения. Това не изключва останалите, просто означава че това конкретно заболяване в момента допринася значително за повишаване на нивата на заболеваемост над стандартната фонова картина.
Ето така нормалните учени стигат до логически заключения. Има причина да съм инженер.

Последна промяна от инжектопляктор на Нед 15 ное 2020 15:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Нед 15 ное 2020 15:14

Не знаех досега ковид да "довежда" и до амнезия, но няма се "учудя" https://ekip7.bg/2020/11/14/mazh-slucha ... LQDJ15Ussg
Офф, лошото е, че вирус има, проблеми има, не отричам. Но някак си ми идват в повече нещата.
Познавам лично човек пострадал. Слава на Господ, оправи се , има последствия , но ще се оправи . Той лично ми описа в какъв малък ад е бил, колко зле е бил и как е звънял за помощ , как са го отпращали и подхвърляли . Изолирал се на село сам-самичък, да не зарази семейството си, децата си, родителите си и ....абе.
Познавам и други, нищо им нямаше през цялото време, отпосле разбрах, че били "болни" от Ковид.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 15 ное 2020 15:21

samo_pechka написа:Не знаех досега ковид да "довежда" и до амнезия, но няма се "учудя"

Рамус е частна лаборатория. В точно определени лаборатории се правят изследванията на хоспитализираните и Рамус не е от тях.
Може и да е допусната грешка. Но предвид факта колко хора ще завият, ако има постоянно недействителни резултати и карантинирани вкъщи от РЗИ,
които всъщност не са болни, нали знаеш че не биха си позволили да изкарват здрави хора болни?
Факт е, че ситуацията е сериозна, това води до претоварване на системата, хаос и грешки в единични случаи.
Още повече, че карантинираните хора не работят, съответно точат хазната, а не я пълнят.
Дори и бате бойко не е толкова прост. Предпочита да му пълнят гушата работещи хора, отколкото да го разпъват на кръст.
Поради факта, че събиране на сериозно количество лични данни, включително ЕГН, адреси и т.н не е толкова лесно, най-вероятното нещо което е станало е някога/може би наскоро/ да си е правил изследване в тази лаборатория, каквото и да е било то. Тогава вече му имат личните данни. И някой да му е объркал името или ЕГН-то с някое подобно.
Тази грешка трябва да бъде проследена и ако става за националния регистър дума, предполагам че там може да се проследи кой точно го е вкарал в системата.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 15 ное 2020 17:29

инжектопляктор написа:1. Явно не се пазиш, не си се пазил и нямаш желание да го правиш.
Мерките срещу всички респираторни заболявания са едни и същи. Включително маската и да не се ходи на обществени места.
Толерантноста ми към твоята глупост почва да намалява и е към изчезване.
Дали и колко съм се пазил ти няма как да знаеш, така че не можеш да определиш дали е било достатъчно или недостатъчно. От около 15г не съм боледувал. Та толкова дали зная как да се пазя и дали съм се пазил.
инжектопляктор написа:Ето така нормалните учени стигат до логически заключения. Има причина да съм инженер.
Вярно си се взел на сериозно.. Бил учен и инженер.
Ти ходи ли с маска през 2009? А през 2012/2013? А през 2018?

Ето една новина, която ще накърни хора с комунистически начин на мислене - https://www.actualno.com/europe/evropar ... 20017.html

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 15 ное 2020 17:58

Бай Иван написа:...но в очичките се чете страаааах братко до "ента" степен...

:no ...да беше чел повече книжки без картинки, вместо на хората чувствата :icon_evil

Няколко въпроса към хората с алтернативен медиен живот:
- Кой и защо надува статистиката?
- Понеже в презрените ви медии дават интервюта с различни лекари, които са в самата борба (понеже не ги следите тези медии, не знаете и затова разказвам) и един оптимист няма, един не казва нещо оптимистично. Та тези лекари, сестри и те ли са в играта?
- Защо съотношението на лекари с инако мислене, спрямо тези с 'медийно' мислене е фрапантно в полза на тези, които казват, че заплахата е голяма? Дет се вика - на 100(0) има 1 Мангър?
- Ако беше изкуствено 'пресолена манджата', как не се появи някой и да разкрие истината, че здрави хора са в болниците, тестове се фалшифицират и т.н.? Няма ли в цялата тази система* един, който да иска да се окичи с тази слава?
* то болници (държавни и частни), то лаборатории, то администрация, дори охранителни фирми, които имат пазачи в почти всички болници и виждат всичко, т.н.
- Ако нашите журналисти са на 110 място по откровеност, защо някой честен журналист от челната десятка не разкри глобалния план и фалшификации? Ама така леко по известен, надежден, богат дори. (В случай, че приемате глобален план, а не чисто наш си, локален такъв). Ако сте на мнение, че си е наш си план - останалите 200 и кусур държави, по нашето хоро ли играят?
- Ако статистиката се надува изкуствено, защо допуснаха да навлезнат бързите тестове, които всеки може да си направи сам? По този начин нали избягват карантина и не влизат в официалната статистика? Реално се намалява броя заразени в данните.
- Ако някой фалшифицира PCRи, защо не дискредитира тези бързи тестове и да ги спре, като дават възможност да се разкрие измамата? А всъщност ги налага за широко тестване? Къде е логиката?
- Ако целта на големия план е да ни локнат и контролират, защо в БГ (а и други страни) не се случва това?
- Ако вярвате в идеята за банкерите, които дърпат конците на света, защо точно банките са сред големите губещи сега? Какъв им е плана?
- Как си обяснявате, че враждуващи държави и такива с противоположни режими и идеологии, споделят един подход, една статистика? Защо една държава не използва случая да изобличи и дискредитира врага си?
- Защо конспиративното мислене корелира с ниска степен на образование?
- Защо световната интелигенция не разкрива този глобален план?

Моля, ако някой се наеме да отговори, да го направи на всички въпроси, а не да си избира!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 15 ное 2020 17:59

Кайзен написа:От около 15г не съм боледувал. Та толкова дали зная как да се пазя и дали съм се пазил.

Точно така. Европарламентът е група кокошки, които кудкудякат и само могат да призовават. Или мисирки.
Толкова конкретни искания имат, че очаквах накрая да прочета "И свобода за еднорозите".
В интерес на истината от поне 10 години избягвам и не ползвам обществен транспорт.
А когато е имало пик на респираторните заболявания съм спазвал мерки, подобни на тези днес.
В интерес на истината и не знаеш през тези 10 години колко пъти всъщност си се разболявал, т.е си бил асимптоматичен вирусоносител.
Болестите се пренасят в значителна част от привидно здрави хора. От болните всеки стои настрана.
А щом отричаш лесни за спазване мерки, които изключвам маската най-вероятно би ги обяснил дори на детето ти, ясно ми е.

Потребителски аватар
Бай Иван
Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
Двигател: ASY AWC

Мнениеот Бай Иван » Нед 15 ное 2020 20:03

group® написа:
Бай Иван написа:...но в очичките се чете страаааах братко до "ента" степен...

:no ...да беше чел повече книжки без картинки, вместо на хората чувствата :icon_evil

Явно се познаваме от някъде ма не мога да се сетя от къде.

Виж, първо съжалявам за вуйчо ти.
Второ, следващия път специално за такива кат теб ще пускам екшън камерата за да ви правя съпричастни с това, което видях с очите си днес.

Да беше попитал от човешка гледна точка защо аджеба съм пред Пирогов, чакащ на опашката. :no
Но няма проблеми.

Ще зачекна темата за лекарите дет са в кюпа и тези като Мангъров. Ами айде помисли малко де, нали си изчел една каруца с книги очевидно. Те непрекъснато го афишират по мас медиите. Магическото число търси.....цифрата...

бат рамбо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот бат рамбо » Нед 15 ное 2020 21:29

[quote="Кайзен"]
Не се напрягай . Явно наистина живеем на различни планети с колегите , според които няма нищо страшно да те е страх.
Има много клипове дето няма да стигнат до боготворените им телевизии. Ама то е по-лесно да приемеш за истина нещо готово , формулирано вече , отколкото сам да си го филтрираш. И нямам предвид клипове от рода :
Шок и ужас." Рептилите ме заплодиха през носа и сега детето ми е хибрид между саламандър и кочан от зелка"

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 15 ное 2020 21:42

гледах някакъв репортаж от бургаско, една жена работеща в ковид отделение не може да се прибере в къщи и спи в болницата, щото в селото не я искат ... страах :no

Върни се в “ОФФ-Топик - други”