Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Re: Тема за корона вирусa / Ковид 19 / Covid 19

Мнениеот Кайзен » Пон 30 ное 2020 13:25

group® написа:Преди днешна дата, никоя разработка не е допускана да се тества на хора.

Всички разработки, които са стигали до клинично тестване са се тествали на хора.

Ето това е/беше "нормалния" път при разработването на ваксините в Германия:
Изображение
Разработка и предклинични изследвания: 2-5г
Три фази на клинични изследвания: 4-7г, като всяка фаза трябва да продължи минимум една година.

BioNTech са започнали с разработка и предклинични изследвания през 01.2020 и искат до 15.12.2020 да получат извънредно разрешение за масова употреба (Zulassung). Затова искат да използват улеснената процедура в САЩ и заедно с Pfizer да регистрират първо там ваксината. И после без да се преминават по-строгите изпитания в ЕС/Германия, като да се позоват на разрешението от САЩ, да започнат да продават и на стария континент.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 13:28

Кайзен написа:Ето това е/беше "нормалния" път при разработването на ваксините в Германия:

Извинявай много. В Германия може и да ядат самолети. Честно казано процедурите в Германия нито са еталон, нито показват мнението на целия свят, нито нищо. След 7+5 години тоя вирус няма да е същия, ами ще е Ковид30, не 19. Не е реалистично в днешно време да има 12 години период за тестване на ваксина на вирус, който ще се измени 20 пъти през него време.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 30 ное 2020 13:53

Хайде сега - ние сме дървари, германците са еталон. Но като не е удобно започваме с "извинявай много" и процедурите в Германия не са еталон. А кое е еталон - процедурите в САЩ или в Китай, Русия?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 14:48

777 написа:Но като не е удобно започваме с "извинявай много" и процедурите в Германия не са еталон.

Аз никога не съм смятал, че немците са еталон. Били са някога, когато колата ми е била млада.
Като цяло ЕС живее от стари лаври и иновациите масово се правят в САЩ, Русия или Китай, точно заради консервативността тук. Но на ЕС така и му изнася. Да си има тестова площадка другаде. Това което се опитвам да кажа, че Германия не е еталон за каквото и да е било и хората другаде по света може да мислят по различен начин. Като цяло немците ги считам за ограничени и консервативни хора. Ако искаме някакъв напредък в медицина и т.н е необходимо да се предприемат действия.
Това е и причината тук да е рай за невежеството. Конспирацията е в това, ако питаш мен. Хората на други места виждат проблем и действат, а тук не патронизиращо, а не знам какво точно отношение води до масови протести и липса на действия независимо за какво точно става въпрос.

Последна промяна от инжектопляктор на Пон 30 ное 2020 14:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 30 ное 2020 14:51

инжектопляктор написа:Извинявай много. В Германия може и да ядат самолети. Честно казано процедурите в Германия нито са еталон, нито показват мнението на целия свят, нито нищо.
Не си извинен. Седни си и мълчи.
Така е напр. в САЩ:
Изображение
В XXI век света е толкова глобализиран, че процедурите по регистриране на масовите за употреба продукти, процедурите са приблизително еднакви. И това не е само във фармацевтичната сфера, а и в много други.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 30 ное 2020 14:52

инжектопляктор написа:Като цяло немците ги считам за ограничени и консервативни хора.

Защо ги считаш - познаваш 1000 германеца с всякакви специализации или си чел по форуми и си направил надеждно заключение? Аз залагам на второто на база останалите ти размишления.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 15:04

777 написа:Аз залагам на второто на база останалите ти размишления.

Ако си дадеш сметка как се реагира на ситуацията в Китай, Русия и Европа, ясна ще ти стане народопсихологията.
Има причина в момента в Китай почти да е ликвидиран Ковид и то преди да се появи ваксина въобще.
В Китай са протестирали срещу забрана да се носят маски. Имало е такава към отношение масово събиране и протести.
Поради причината, че с маска е по-трудно да бъде идентифициран човек.
Не ти трябва висше образование, за да разбереш кой ще се затрие от простотия.
Сложи и естествения прираст на Китай, Русия, САЩ и Европа. В Европа държава с положителен естествен прираст практически няма.
Има някои с механичен прираст, заради мигранти. Но генерално прирастът е отрицателен.
На фона на тези факти, Европа е всред най-големите противници на маски и мерки по принцип.

Последна промяна от инжектопляктор на Пон 30 ное 2020 15:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 30 ное 2020 15:08

инжектопляктор написа:Има причина в момента в Китай почти да е ликвидиран Ковид и то преди да се появи ваксина въобще.

Ясно. За германците си добре осведомен, а и в Китай имаш представа какво става реално. Няма никаква вероятност да си леко заблуден, неинформиран или захранен с грешна, подвеждаща или лъжлива информация? Сигурно имаш лични агенти там (10-20 броя), които ти докладват от първа ръка.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 15:16

777 написа:Ясно. За германците си добре осведомен, а и в Китай имаш представа какво става реално. Няма никаква вероятност да си леко заблуден, неинформиран или захранен с грешна, подвеждаща или лъжлива информация? Сигурно имаш лични агенти там (10-20 броя), които ти докладват от първа ръка.

Колега, знаейки 2 чужди езика и четейки на много места, достатъчно добра картина мога да си съставя. Поставянето под съмнение на това е възможно, но съмнително. Аз не се информирам от БТВ и НоваТВ. Нито от ЕзоТВ. Шанс за всичко има, но шансът ти да грешиш не е по-малък от това аз да съм прав. Това което не ми харесва е постоянно да гледаме другите, все едно собствени глави на раменете нямаме. Ще вадим винаги това, което ни е угодно от цялата информация на фона. Като например това, че в Швеция не носили маски или ще вадим youtube източници като "Народ ли сме или мърша", но целият информационен фон ни е чужд като понятие. Това, че в Германия протестирали заради маските не ги прави герои, нито пък за пример, че постоянно да се споменава. За мен това са ограничени дебили. Това че имали 2 лева повече не ги прави по-малко дебили. Аватарът ми е котка с шапка от фолио и това не е случайно. Няма да се учудя ако в Германия почнат да носят и алуминиеви каски и да твърдят как 5G-то било виновно и коронавирус нямало.
И аз какво, трябва да им подражавам ли? Проблемите се решават с действия. Не да се пънем за всяко нещо като магаре на мост.
Аз се радвам, че се започна с разработката на ваксини, защото считам че ако тази е успешна, като не смятам че може да има значими странични ефекти, може да доведе до цяла серия подобни, които да разрешат и други въпроси.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 30 ное 2020 15:46

Кайзен написа:
group® написа:Преди днешна дата, никоя разработка не е допускана да се тества на хора.

Всички разработки, които са стигали до клинично тестване са се тествали на хора.

Before 2020, no mRNA technology platform (drug or vaccine), had ever been authorized for use in humans, and thus there was the risk of unknown effects,[7] both short-term, and longer-term (e.g. autoimmune responses or diseases).[

От линковете, които пуснах преди.

brum написа:За ваксините - RNA-я дето вкарват не е ли идентично на парче от това което използва вируса? Поне с такова разбиране съм към момента и поради това така съм написал нещата.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Messenger_RNA

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 30 ное 2020 16:16

group® написа:
Кайзен написа:

Before 2020, no mRNA technology platform (drug or vaccine), had ever been authorized for use in humans, and thus there was the risk of unknown effects,[7] both short-term, and longer-term (e.g. autoimmune responses or diseases).[

От линковете, които пуснах преди.

Ако ще се замеряме с линкове - https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243 от 12 January 2018.
Diverse approaches to mRNA cancer vaccines, including dendritic cell vaccines and various types of directly injectable mRNA, have been employed in numerous cancer clinical trials, with some promising results showing antigen-specific T cell responses and prolonged disease-free survival in some cases.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 16:20

Само да спомена нещо. Защо починалите от Ковид се третират по този начин?
В международната класификация има 4 нива на биологична защита.
1. Не представлява съществена опасност, предава се трудно. Има начини за лечение и ваксини.
2. Представлява опасност, но не се предава лесно. Има начини за лечение, ваксини или заразяването е трудно.
3. Представлява сериозна опасност и има сериозен риск от смърт. Предава се лесно, заразно.
Има начини за лечение, ваксини може и да не са известни.
4. Представлява съществена опасност. Заболяването води до особено висока смъртност. Изключително заразно.
Конкретно лечение не е известно, което да повлиява заболяването.
Ковид заедно с Мерс и Сарс е класифициран като степен 3.
Примерни патогени
1. Ешерихия коли
2. Лаймска болест, ХИВ
3. Туберкулоза, Ковид
4. Ебола

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Пон 30 ное 2020 17:04

и аз да спомена един факт!
преди да се въведат масовите ваксинации, човечеството не е познавало, алергиите и автоимунните заболявания!
вкарването на чуждо днк в организма под формата на ваксина, е равно на преднамерено убийство !
но всеки си има глава на раменете за да си пати от нея :)

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 30 ное 2020 17:13

JuStan написа:преди да се въведат масовите ваксинации, човечеството не е познавало, алергиите и автоимунните заболявания!
вкарването на чуждо днк в организма под формата на ваксина, е равно на преднамерено убийство

Преди ваксините и медицината, средната продължителност на живота на човек в най-добрия случай е била около 30-35 години.
Предпочитам да имам алергия и сополи, отколкото да пукна от едра шарка, например. Да не говорим колко е невярно това, което казваш, камо ли преднамереното убийство, най-смешното е, че го говори човек който най-вероятно има всички ваксини направени. Добре, че вашите не са те питали навремето искаш или не.

JuStan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JuStan » Пон 30 ное 2020 17:20

инжектопляктор написа:
JuStan написа:преди да се въведат масовите ваксинации, човечеството не е познавало, алергиите и автоимунните заболявания!
вкарването на чуждо днк в организма под формата на ваксина, е равно на преднамерено убийство

Преди ваксините и медицината, средната продължителност на живота на човек в най-добрия случай е била около 30-35 години.
Предпочитам да имам алергия и сополи, отколкото да пукна от едра шарка, например. Да не говорим колко е невярно това, което казваш, камо ли преднамереното убийство, най-смешното е, че го говори човек който най-вероятно има всички ваксини направени. Добре, че вашите не са те питали навремето искаш или не.

важното е да си вЕрваш и да си носиш халумин на главата !
КАТЕГОРИЧНО НЕ ваксините са причината за "по-добрия и продължителен живот на човекът" но ти вЕрвай това ще те спаси!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”