Мнение на конкретен Passat B6 1.6 2006 г
Мнение на конкретен Passat B6 1.6 2006 г
Някой да е имал този вид пасат,впечатление,препоръки и негативи?По принцип 1,6 малко е слабичък за това купе със сигурност това знам хах. https://www.cars.bg/offer/60214f8439b31 ... yk1wUhZ4ZM
Re: Мнение за покупка на конкретен модел пасат
Колега, зависи за какви нужди ще ти трябва и какъв шофьор си. Малко скъпичък изглежда. 102к.с. мотора си е за в града и по магистралата, иначе извънградско с хора и багаж ще сваляш по няколко предавки. Отново зависи за какво ти е колата :)
- Sarafov_03
- Автомобил:
- Двигател:
Задната врата е сменена- лайстната е хром, а другите са черни.
Re: Мнение на конкретен Passat B6 1.6 2006 г
Единствения вариант да караш на газ адекватно е този мотор на В6 , евентуални проблеми са разхода на масло. Давам два лични примера кум съм на човек каращ А3 спорбек 2010 с този мотор не пипа масло и върви прекрасно, кара го на газ, взе я ударена и с идеята да я направи и продаде но му хареса и си я остави, вече 60хил км , газта си я слага той. Имам и обратния пример шкода октавия на колегата на реални 186хил км втори собственик в БГ, колата думка 6 кила масло за 10 хил км. Откъм вървеж мисля са напълно достатъчни за човек, който ползва автомобила по предназначение и не е тръгнал да се доказва колко бързо ще стигне и колко много му върви колата. Карал съм и двете не ми липсва вървеж, но аз съм се накарал на мощни служебни висок клас автомобили и за лични не ми е приоритет , сравнено с 2000сс ADY в пасат В4, 2000сс AZM в пасат В5 , мога да кажа, че е една идея по-слаб, но не е нещо фрапантно. С дизелите ми 1.9 - 105 и 1.6 - 105к.с. не го сравнявам, защото там турбото прави един уау ефект между 1500 и 2500 а аз карам предимно в тези обороти и усещането е , че вървят повече.
За конкретния автомобил мога да кажа, че е доста постен откъм екстри, което е типично за тази моторизация. Но липсващите екстри с лекота се добавят и вече са без пари навсякъде. Още повече рядко има такъв пасат без подлакътник да речем и не е нещо търсено, така че може да се купи за без пари и се сменя за 10 минути цялата централна конзола.
Друго , което ми прави впечатление, е че стикерчето на газта е залепено и после е сложено фолиото, което ме навежда на мисълта, че колата не е нов внос както пише а по-скоро е внесена купена, регистрирана , сложена газ ( това не е сигурно , но може да се познае по това колко са нови и чисти компонентита като изпарител, бутилка и т.н. ) , след това фолирана, кичена с ветробрани, лепенки и т.н. неща , които подсказват каране в БГ и будят въпрос защо пък се продава. Някой който е наясно с сериите на номерата в ТХ може да каже как вървят последните букви и дали е нов внос или не. Да се гледа за изпушвания след като работи няколко минути на място загряла и се изфорсира, да се види как пали студена и дали пак пуши и така.
Аз лично бих си взел такъв пасат с тази моторизация , но трябва да е пефрфектен , а те перфектните не се продават на запад :)
За конкретния автомобил мога да кажа, че е доста постен откъм екстри, което е типично за тази моторизация. Но липсващите екстри с лекота се добавят и вече са без пари навсякъде. Още повече рядко има такъв пасат без подлакътник да речем и не е нещо търсено, така че може да се купи за без пари и се сменя за 10 минути цялата централна конзола.
Друго , което ми прави впечатление, е че стикерчето на газта е залепено и после е сложено фолиото, което ме навежда на мисълта, че колата не е нов внос както пише а по-скоро е внесена купена, регистрирана , сложена газ ( това не е сигурно , но може да се познае по това колко са нови и чисти компонентита като изпарител, бутилка и т.н. ) , след това фолирана, кичена с ветробрани, лепенки и т.н. неща , които подсказват каране в БГ и будят въпрос защо пък се продава. Някой който е наясно с сериите на номерата в ТХ може да каже как вървят последните букви и дали е нов внос или не. Да се гледа за изпушвания след като работи няколко минути на място загряла и се изфорсира, да се види как пали студена и дали пак пуши и така.
Аз лично бих си взел такъв пасат с тази моторизация , но трябва да е пефрфектен , а те перфектните не се продават на запад :)
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Sarafov_03 написа:Задната врата е сменена- лайстната е хром, а другите са черни.
По-скоро се е опитал да направи нещо като "black edition", но не е стигнал до задната врата

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
DoH_KuXoT написа:Единствения вариант да караш на газ адекватно е този мотор на В6 , евентуални проблеми са разхода на масло. Давам два лични примера кум съм на човек каращ А3 спорбек 2010 с този мотор не пипа масло и върви прекрасно, кара го на газ, взе я ударена и с идеята да я направи и продаде но му хареса и си я остави, вече 60хил км , газта си я слага той. Имам и обратния пример шкода октавия на колегата на реални 186хил км втори собственик в БГ, колата думка 6 кила масло за 10 хил км. Откъм вървеж мисля са напълно достатъчни за човек, който ползва автомобила по предназначение и не е тръгнал да се доказва колко бързо ще стигне и колко много му върви колата.
Ауди-то и Шкода-та са по-леки от този Пасат.Все пак.
Иначе със всичко други написано от теб съм съгласен.
така е , Ауди - 1225кг, Октавия 1270кг , Пасат 1373кг
сега се загледах в каталога, автомаркет.ру ако може да му се вярва тази моторизация на пасат е само със 6 скорости , което пък е един хубав плюс
сега се загледах в каталога, автомаркет.ру ако може да му се вярва тази моторизация на пасат е само със 6 скорости , което пък е един хубав плюс
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
DoH_KuXoT написа:...само със 6 скорости...
Според ADAC - 5
-
- Автомобил: VAG 5+
- Двигател: engine19
DoH_KuXoT написа: Някой който е наясно с сериите на номерата в ТХ може да каже как вървят последните букви и дали е нов внос или не.
При проверка за гражданска отговорност излиза че е имала друг номер преди това и е в БГ от 2008 г.
За нормално плавно шофиране, не е лош мотора. Ама на Пасат, ако се вмъкнат 4-5 души с багаж на извънградско изпреварванията в диапазона 80-110 са много тегави. Магистралата не му е проблем, както и градското. Ако ще ходи по планини, може да му дойде малко Nm. Както колегата каза, бих си го взел - ама да е перфектен, а тоя малко съмнителен изглежда.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Малък двигател на голяма кола по принцип е предпоставка за маслоядство на старини. Просто подходяща мощност се постига като се ката на по-високи обороти и от там - по-бързо износване.
Също така, изборът на най-евтиния вариант от модела при покупка на нова кола, предполага и по-малко внимание по поддръжката след изтичане на гаранционния срок.
Също така, изборът на най-евтиния вариант от модела при покупка на нова кола, предполага и по-малко внимание по поддръжката след изтичане на гаранционния срок.
За 5400 ще я даде бащата му станало интересно и минал да я види но пак ми се вижда мнохо ако ида с парите и ако я даде за 5к даде ако не здраве.иначе не знам как я проверявате така по ГО но щом е и регистрирана е карана и тук и да 50/50 е дали е удряна или някой се е майсторил по друг повод върху нея хах.Мерси за мненията
Иначе с толкова разполагам горе долу тва е бюджета и не съм някой Шумахер не съм и голям фен на комбитата просто това ми хвана окото и реших да попитам има и една джета от същата автокъща 2,5 2007 автомат ама е там вече ще бръсне яко с разход и не дай се боже скорошен ремонт на автомата
Иначе с толкова разполагам горе долу тва е бюджета и не съм някой Шумахер не съм и голям фен на комбитата просто това ми хвана окото и реших да попитам има и една джета от същата автокъща 2,5 2007 автомат ама е там вече ще бръсне яко с разход и не дай се боже скорошен ремонт на автомата
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тая Джета я прескочи.
Със сигурност е американско изпълнение.
Със сигурност е американско изпълнение.
Колега има регистър за валидност на ГО. Там по номер на колата можеш да провериш има ли няма ли. Ето линк към гаранционния фонд - http://eisoukr.guaranteefund.org/
Иначе ако просто търсиш кола с газ за около 5000. VW от тези години със сигурност не е за предпочитане /не че са лоши, просто бюджета е доста нисък, за да си намериш кола, която да няма проблеми и да си спокоен/, освен ако не се насочиш по-долу в класа към Поло/Фабия/Ибиза. Читаво и да му сложиш газ, може и да успееш за около 5000-6000
Иначе ако просто търсиш кола с газ за около 5000. VW от тези години със сигурност не е за предпочитане /не че са лоши, просто бюджета е доста нисък, за да си намериш кола, която да няма проблеми и да си спокоен/, освен ако не се насочиш по-долу в класа към Поло/Фабия/Ибиза. Читаво и да му сложиш газ, може и да успееш за около 5000-6000
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”