Имам едно Ауди А3 с монтиран г.и. на Prins в Германия. Колата не работи равномерно на ниски и претриса при ускорение. Понякога даже не иска и да обърне на газ. Тоест обръща но за секунда две и след това минава отново на бензин и започва да пищи все едно няма газ.
Ходих в един оторизиран сервиз на Prins (в друг град) и там казаха че проблема е в изпарителя. Налягането след него било 4 бара а трябвало да бъде 2-2,2 бара. На диагностика не е успял да я закачи понеже колата не е обърнала на газ.
Изпарителя е чисто нов на няколко месеца и 4-5к км. От Германия твърдят че почти е невъзможно този изпарител да дефектира и че били много качествени. Газаджията в БГ също потвърди че не е виждат такъв изпарител да дефектира на тези километри.
Странното е че има моменти в които колата си обръща на газ и си работи без проблем. Близо 3-4 седмици я карах в продължение на 500-800км и нямаше никакви ядове. Сега пак започна да го прави

Та от Германия казват че няма проблем с гаранцията и може да се възползвам от нея и в България. Обаче в този сервиз дето ходих ми казаха че по номера на рамата трябва да ми излезне и гаранцията но не става. Пак звъня до Германия и от там ми обясняват че по номер на рама се записват само автомобили с заводско монтирана газова. Тези с монтирана в последствие газова се проверяват по друг начин (на сайта има раздел отделно закупени части/резервни и там се въвежда номера на самата част). Пак го обяснявам на въпросния газаджия а тои ми твърди че в БГ не го правят така

Та сега съм решил да ида до София и да пробвам в BRC.
На бензин си работи нормално.
Възможно ли е налягането в изпарителя да се мени? Примерно сега е високо 4 бара и не иска да работи. След няколко дни налягането да се нормализира и да си работи без проблем