Сервиз за пълно обслужване и малко ръжда

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Сервиз за пълно обслужване и малко ръжда

Мнениеот Vlad777 » Сря 11 май 2022 8:27

Ако в един и същ сервиз правят и тенекеджийски и бояджийски услуги и освен това смяна на ангренаж, аз лично бих го пропуснал.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Сря 11 май 2022 10:16

Абсолютно подкрепям горното мнение. Особено пък и като търсиш сервиз, който да си свърши работата както трябва.

За ръждата ако е само, на Горубляне може да ти пратя координати на един майстор. В същия район има и читав сервиз -> BG Rally service. Google it.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Сря 11 май 2022 12:25

В района на Дружба мога да ти препоръчвам MaxGas Автосервиз, намират се в бившия Тих труд, след бариерата първият двор в дясно - има сини банери по оградата, ако имаш нужда от телефон пиши ми на ЛС. Със сигурност ще ти го обслужат от-до там на сносни цени. Моите коли са на поддръжка там от години. За ръждата и бояджийските услуги не мога да ти помогна, но ще следя темата, тъй като и аз имам нужда от такъв майстор.

ПС. Можеш да си направиш консултация с тях за евентуален бъдещ монтаж на газова уредба, този мотор носи на такава.
Подкрепям мнението на колегата, че тенекеджийство и обслужване не стоят в един сервиз.

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Сря 11 май 2022 18:32

Ангренажен ремък се сменя на пробег ИЛИ години(което настъпи първо). Аз на твое място не бих рискувал и отлагал смяната на ангренажа - дори да е на тези километри, ангренажа излиза, че е на 13 години, което е прекалено много даже и за оригинален консуматив от завода. Гумата старее, разтяга се и се напуква. Отделно е, че това е златно правило когато си купиш кола да я обслужиш първоначално напълно, дори предишния собственик да ти показва история до последния км. Дори в официалните сервизи доколкото знам дават между 5 и 7 г при малък пробег като твоя, а последиците от прескочил или още по-лошо скъсан ангренаж винаги са тежки и бъркат много дълбоко в джоба(ако въобще двигателя подлежи на ремонт след това).

Няма нищо сложно по смяната му, това са познати модели и коли на голяма част от майсторите, дето се вика и кварталното гаражно сервизче ще може да го направи.

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Чет 12 май 2022 15:40

Не чети глупости. Няма масло 5w40, което да покрива стандартите за наличие на DPF. Слагай 5w30 - това е дал производителя за този мАтор.

Потребителски аватар
railfan

Мнениеот railfan » Пет 13 май 2022 7:45

Извинявай. Нямаш дпф, ти си с бензин все пак, мое недоглеждане. Иначе, пак не слагай 5w40, карай с маслото от производителя.

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”